Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako ideální řešení bych viděl státní "odkoupení" voličského hlasu třeba za 1000,- Kč. Stylem - chceš tisícovku? Ano - dostaneš ji od státu, ale vzdáváš se tím práva volby. Minimálně by to eliminovalo všechny náhodné hlasy, hlasy lidí, kteří se o veřejné věci nezajímají a hlasy z toho nevhodného konce Gaussovy křivky. Ty peníze z rozpočtu by za to stály.

1 1
možnosti
Foto

A co třeba aplikovat na volby tržní mechanismy? Vždyť hlas je vlastně jen zboží. Proč by si politik a jeho sponzoři nemohli legálně kupovat hlasy přímo? Vždyť o peníze jde až v první řadě. [>-]

0 0
možnosti

Problémem všech voličů je skutečnost, že se chovají právě tak, jako našich 10 000 000 nejlepších fotbalových a hokejových trenérů před televizí. Oni si jen myslí, že politice či danému problému nebo dané otázce v referendu rozumí. Téměř vždy je to naopak.

Politika je velmi zapeklitá věc, ve které se velmi často nevyzná ani odborník a je spojená se znalostí lidí, kteří něco prohlašují do veřejného prostoru.

Jako příklad si dnes půjčím jistého FARAGE, angličana z Bruselu, kterého tak často překládali do češtiny , protože v parlamentu burácel proti EU, což korespondovalo s učením jistého Klause u nás, a tak se to u nás spoustě lidí líbilo.

Hned po referendu o Brexitu se však ukázalo, že tento člověk je jen osobní prospěchář--ostatně jako naprostá většina politiků, vyšlo totiž najevo, že propagoval možnost, neplatit peníze do EU, ale dávat je na anglické zdravotnictví, a na to si normální lidé sedli jako na lep. Po referendu ovšem okamžitě prohlásil, že to nikdy neřekl, a že to stejně nejde udělat.

Poučení. Nevěřte reklamě ani politické ani jiné, obvykle je lživá. A pakliže takovouto lživou reklamu, propagandu, vymývání mozku použije politik a navíc je ještě tak hloupý, že sám okamžitě řekne, že to nejde udělat a že on to nikdy neřekl, že to bylo jen napsáno na volebním autobuse..pak jasně víte, odkud vítr fouká.

Jen voliči to obvykle nevědí. A tak se nechají ohloupnout takovýmito psycho-triky politiků.

Voliči jsou obvykle zmanipulovaní, protože platí jedna poučka...KDO NIC NEVÍ, MUSÍ VŠEMU VĚŘIT...a lidé, kteří musí dennodenně do práce a starat se o děti, o barák, o auto, vaření , uklízení, atp..obvykle nemají dost času na to, aby studovali politiku, mají tedy malé znalosti a tedy NEVÍ..a tak tedy MUSÍ VĚŘIT...a toho využívali politici a králové a faraonové již před mnoha tisíci let.

Probléme voličů je, ŽE NEVÍ A ŽE SE NECHAJÍ ZMANIPULOVAT, a přitom si myslí, jak nejsou chytří.

1 4
možnosti

Odchodu Británie z EU by byla škoda a pořád doufám, že k němu nedojde, ale nemyslím si, že Britové volili brexit jen z důvodu, že jim někdo slíbil víc peněz na zdravotnictví. Jedná se o celoevropskou nakumulovanou frustraci z toho, že špičky EU nereflektují na nesouhlasné signály obyvatel unie s její současnou politikou, ať už se jedná o zásadní problém migrace, který s voliči nikdo nekonzultoval, přestože se jedná do značné míry o nevratný proces a dotýká se každého obyvatele, nebo byrokratickou mašinerii příkazů a zákazů, která nesmyslně zasahuje do kompetencí jednotlivých států.

Jestli by měl někdo odejít, tak rozhodně ne Británie, ale lidé jako Juncker a spol z vedení EU.

5 0
možnosti

Me sokuje debata o Brexitu. Brexit jeste neni pravne podlozen a Brusel tlaci na Brity aby z EU vystoupili. Je to vmesovani do vnitrnich zalezitost Anglie. Jestlize v Bruselu bude vladnout dale Schulz a jemu podobni EU se rozpadne. Uz i pani Merkelove se to zda byt neunosne snazi se Schulze usmernit.

1 0
možnosti

jestliže vám vaše žena řekne, že se s vámi chce rozvést, a vy řekne tak jo ale dělej fofrem, tak je to podle vás vměšování do jejích záležitostí???? a odkud máte tuto skvělou myšlenku?

0 1
možnosti

Je to výborný příspěvek k Brexitu, takže i volby nejsou vždy demokratické, jak to bývalo i u nás při budování socialismu. Ten rozdíl mezi voliči, kteří chtěli odchod a mezi těmi, kteří chtěli zůstat je minimální. Pak jako v případě Adama docházi k tomu, že se mýlil se svojím hlasem

0 0
možnosti

M34i79l83a65n 39Z70i36c95h

26. 6. 2016 2:11

pred casem jsem navstivil republiku a dal se do reci se spoluzakem ktereho jsem vic jak 30let nevidel,a tak jsem optimisticky chvalil budouci vyvoj,a spoluzak me hned opravil:ty vole,tady je to zavareny,vetsina lidi voli socany protoze jim daji parek a pivo za korunu na jejich shromazdeni,penzisti zase kvuli tomu,ze jim pridaji 150 korun na penzi,tady se zadna debata nevede,volby v cesku toje boj o koryta,spoluzak se mi sveril,ze na stara kolena pujde do holanska,protoze ve firme kde pracuje se na stejne pozici v holansku vydela 6xtolik a ze do toho holanska porad stejne jezdi,je strojni serizovac,a tak mu tam umoznili prerazeni,

0 0
možnosti

A nenapadá vás, inteligentní autore, že takových "Adamů" může být i víc a nejen na straně ANO, ale klidně i na straně NE?

5 1
možnosti

je to velmi podobné jako když někdo tvrdil, že zeměkoule je placatá...tak byli někteří pro a někteří proti......a vycházelo to z NEVĚDOMOSTI, dnes , když víme, nemusíme nikomu věřit..a tak nevěříme ani klerikům, kteří za tuto a další nepohodlné myšlenky vraždili....

0 0
možnosti

J70a72r53a 90R12a52n13k

25. 6. 2016 21:30

Tak jsem prosla diskusi a zaslouzite karmuR^

1 0
možnosti

Je to idiot myslím.

1 1
možnosti
Foto

Adam je přesně tím důvodem, proč by v případě referenda o takto zásadních věcech neměla rozhodovat pouze prostá většina, ale výsledek by měl skončit vyšším rozdílem, tj. požadavek např. 70-75% účast a minimálně 60% pro jednu z voleb (podobně jako jakákoliv změna ústavy a požadavek na ústavní většinu). Tím by se ošetřilo, že změnu chce skutečně většina společnosti (ostatně pro brexit hlasovalo pouze 27% všech obyvatel UK a 37% všech potencionálních volitelů, tj. lidí 18+) a taktéž by se tím ošetřilo, že druhý den budou někteří Adamové litovat svého hlasu, protože tolik idiotů snad ve volbách není, kdežto u takto těsných výsledků, už svoji roli hrát mohou... :-/

10 4
možnosti

U těch, kteří nehlasovali, se dá předpokládat, že jim na výsledku nezáleželo, takže by jen přibylo "Adamů". Výsledek referenda by tudíž nebyl o nic víc vypovídající.

3 1
možnosti
  • Počet článků 4812
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal