Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OB

Já jen žasnu jak se nám eurosoudruzi snaží říct "EU jeslunce naše jasné, naprosto bez jakýchkoliv chyb a podívejte se jak jsou tiBritové hloupí že odcházejí, oni vůbec nechápou jaké dobro pro ně chceme"NE, NE, NE Britové odcházejí, protože se z EU stal totálně neschopný dysfunkčníprojekt, kde negativa převyšují pozitiva, pokud to nepochopí budou další exitynásledovat míru zdar a práci čest ;-DEUR^

9 3
možnosti
KB

K90a30r57e94l 70B31o20k

25. 6. 2016 19:45

Po přečtení Vaší úvahy si myslím, že nejsou hloupý jen Britové.

3 4
možnosti

Tak je jasné, že v chování lidí najdeme jisté "kuriozity". Můžeme se tomu podivit, můžeme nad tím kroutit hlavou, ale jediné co nemůžeme je, začít tohle řešit.

Jakmile totiž začneme kádrovat lidi na chytré a hloupé, na uvědomělé a neuvědomělé, apod. je to začátek konce a přichází nová diktatura. Prostě proto, že všichni jsme jen lidé, Boží hlas se z nebe zřejmě neozve, aby nám poradil a nic vyššího než lidská mysl, rozum a cit prostě není v našem dosahu. Při různých selektivních snahách se totiž vždy naskytne neodbytná otázka, proč zrovna ten či onen by měl posuzovat druhého ? A kdo posoudí toho prvního ? Taková selekce by nutně vedla k tomu, že se jedna lidská bytost nadřazuje nad druhou a neexistuje žádný spravedlivý mechanismus, jak něco podobného řešit, pokud má být zachována demokracie. V totalitách je tahle arogance všudypřítomná, většina je nějak pejorativně onálepkována a samozvaná menšina si pak dělá co chce.

Pro demokracii, právo a elementární spravedlnost, musíme každého plnoletého člověka, který není prokazatelně duševně nemocný, brát jako rozumného, jako sobě rovného a hodného toho, aby nesl ta samá práva, jako chceme nosit my. To je důležitý mravní kapitál pro demokracii, neboli ono biblické: chovejte se k lidem tak, jak chcete, aby se oni chovali k vám. Nechci-li já, aby na mě někdo koukal s despektem a zpochybňoval můj intelekt a úsudek, nesmím něco takového činit ani těm ostatním. Další součást mravnosti a morálky je, že se menšina podřídí rozhodnutí většiny a bude ochotna strpět nějaké nepohodlí, neboť jednou ti, co jsou dnes v menšině, možná budou požadovat totéž od těch, co jsou dnes ve většině.. A nezanedbatelná výhoda většinové volby také spočívá v tom, že v případě omylu a špatné volby, si ta většina také následky ponese. Jinými slovy, co si uvařili to si také snědí. :-)

16 0
možnosti
MR

Napsal jste to moc hezkyR^

2 0
možnosti
MR

Neuvěřitelné. Očekával jsem po Brexitu diskusi o tom, co zlepšit, jak reformovat EU. Očekával jsem mnoho, ale místo toho jsem svědkem debat o idiotech voličích, kteří si drze a hloupě dovolili volit podle svého. A úplně nakonec přišlo teoretizování / zatím /, jak jim jejich volbu znemožnit. Neuvěřitelný hnus, který se jeho nositelům ve společnosti jednoho dne sakra vymstí.

28 4
možnosti
MN

Rv A jaké důvody měli ti,co dali hlas pro setrvánív GB v EU? To byli automaticky vzdělaní moudří osvícenci, třeba bez jakéhokoliv vzdělání, jen proto, že hlasovali, jak se líbí Vám?! Kdy nevěděli o čem rozhodují, jen dali na strašení, či názor jiného, komu prostě věřili a on jim "poradil" ?

Neděljte, pane Stejskale hlupáky ze všech, co nemají názor, jako Vy. Na Vaší straně je lidí stejně přistupujícíh k nabití jejich názoru, jako na straně opačné.

Z Vás také nikdo hlupáka nedělá.

12 2
možnosti
LN

..nabití názoru...???...to jako.... že jim to vtlučete do palic...???

0 0
možnosti
RS

Vystizny clanek. Chybi tam jeste kolik analfabetu v Anglii zije. Asi by se mela demokracie ucit uz materskych skolach. Jsou ale narody ktere politici nemohou navadet na blbosti. Ti kteri prehaneji jsou neveruhodni.

2 2
možnosti
Foto

"Demokracie je taky pěkný svinstvo", říká Cimrman. Aspoň pro některé určitě

0 0
možnosti
MN

To říká prorakouský maršálek Radetzki. Rv Jak symbolické - dnes tohle razí také ti, co opovrhují vlastními národními zájmy.

0 1
možnosti
OK

Hezky jste nám vysvětlil, že chtít "A" a hlasovat pro "B" je stupidita na entou. Otázka je komu je tento příspěvek určen. Pro normálního člověka je zbytečný a blbové to stejně asi nepochopí. ( Nic ve zlém .....).

3 0
možnosti
KT

Možná vede i k zamyšlení, že v méně důležitých otázkách se tak občas chová kdekdo. Bezmyšlenkově něco uděláme, odsoudíme nebo podpoříme bez ohledu na dalekosáhlé následky. Pokud se vám to nikdy nestalo jste pan "dokonalý", ale je těžko tomu uvěřit.

2 0
možnosti
JZ

Test inteligence by byl k ničemu. Mnohem víc záleží na tom, jak moc se člověk zajímá a jak moc do hloubky má alespoň snahu přemýšlet.

1 0
možnosti
Foto

On to není tak řídký jev.

I když v trochu jiných souvislostech hlasovali kdysi Rakušané, kteří jadernou elektrárnu Zwentendorf chtěli, v referendu proti jaderné elektrárně Zwentendorf.

Doslova mi to někdy v 80 letech říkal Herr Pomberger.

Hlasovali jsme proti, abychom vyjádřili nevůli kancléři (snad Kreiskému), který s hlasováním spojil svoji kariéru, ale netušili jsme, že to bude tak vážné a elektrárna opravdu padne.

8 0
možnosti
  • Počet článků 4826
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 835x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal