Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Policie si prý nechala právnicky posoudit ústavní princip svobody shromažďování versus nařízení vlády, ale je třeba k tomu přidat i úmluvu o lidských právech a stanoviska štrasburs. soudu: myslím, že bylo možno v době masivního šíření infekce toto shromáždění nepovolit (i kdyby se někdo pak odvolával k soudu), stát má primární povinnost chránit lidské životy a zdraví. Na druhou stranu, aspoň se ukázalo, kdo je kdo, kdo zneužívá ústavní práva a jemuž je lze upřít (pokud pod hlavičkou právo páchá násilí). Sousední západ. země mají "covid zákon", který obsahuje klauzuli, že v rizikovějším období pandemie jsou omezena (lze omezit) určitá ústavní práva. Prymulu do plynu - máme zřejmě taky své neonacisty, operativně dosazující jiné slovo, těm bych demonstrace nepovolila, protože směřují k násilí proti někomu druhému. Silně dopředu připravené násilí - ptejme se, kdo všechno se na něm účastnil, někdy jde i o nadnárodní organizaci či vliv ze zahraničí (proti demokracii, proti svobodné výměně názorů bez násilí).

0 0
možnosti
Foto

Byla ta demonstrace povolena nebo ne?

0 0
možnosti
Foto

ale byli to oni, kdo vyvolal konflikt s policií; ostatně kvůli tomu se tam sešli.

jen jestli to tak bylo, protože tady nastupuje provokatér do policejního auta...ale jako řidič.... https://www.facebook.com/AntiKavarna.cz/videos/391240481895269

2 2
možnosti
Foto

jo dobře odvedená práce. A já si to za tu domněnku dole slíznul. No nic co dodat.

0 1
možnosti
PL

P74e71t81r 34L61o97r98e51n50c

18. 10. 2020 22:06

Tyhle jednoduché "fanoušky" seslalo Babišovi samo nebe...

Najednou je tu někdo, kdo se dá národu předvést coby aktuální "zloun" a rozdmýchávač neštěstí.

Hned se zapomene na skandální nečinnost vlády před volbami, včetně osobních zásahů pana premiéra do agendy mírně se probouzejícího ministra zdravotnictví - Kena zpívajícího...

3 0
možnosti
Foto

nevěříte snad na náhody?

0 0
možnosti
Foto

I50v20o 43C46i60l85i56c40h

18. 10. 2020 19:38

Plně s Vámi souhlasím i s vědomím, že mi je první část té demonstrace sympatická (také jsem to sledoval on-line). Už včera jsem u sebe psal, že být na místě organizátorů, tak po tom, co se jim tam vnutili "fanoušci", tak bych tu demonstraci raději odpískal.

2 0
možnosti
MS

Obávám se toho, co teď bude následovat. Jestli jste doteď kritizoval opatření, tak jsem zvědavý co přijde teď. První co očekávám, tak reakci obyčejných policajtů, kteří přitvrdí. Mlácení obuškem nečekám, ale slušnou domluvu také ne.

1 0
možnosti
JB

Naprostý souhlas! Policisté se chovali profesionálně, často ani nereagovali na velmi vulgární nadávky zpovykaných mladíků i dívek. Viděl jsem i několik vztyčených prostředníčků, které policisté velkoryse tolerovali a které by např. v Německu vedli k okamžitému zatčení dotyčného nebo dotyčné.

8 0
možnosti
JR

J91a37n 14R63á94ž

18. 10. 2020 18:41

Dobrý článek. Jen mám problém s tím "že bychom měli o problému všichni diskutovat" . Diskutovat by měli jen skuteční odborníci a laici, včetně těch víc poučených, i když jsou to populární kardiologové, či zubaři, by se měli veřejných diskuzí zdržet. Diskuze laiků nikam totiž nevedou a jen zvyšují informační zmatek, který v této krizi obecně panuje.

Co bychom ale měli všichni dělat a hodně to nahlas po vládě požadovat, aby Babišova vláda, sdělovala relevantní informace veřejnosti v čase jejich aktuálnosti , bez vzájemného si vyvraceni a protiřečení a hlavně aby je měla včas i sněmovní opozice. Ne jak v případě výpočtů pana Řeháka, které jak se ukazuje dnes, jsou naprosto přesné. Babiš tyto informace měl zřejmě už koncem května, ale zatajil je nejenom před opozicí, ale údajně i před některými členy vlády, aby si hrál na vítěze nad koronavirem. To opravdu odporně populistické hraní si na vlastním písečku podle rad nějakého PR mága, či kartářky, co předvádí Babiš, je to nejhorší, co může předseda vlády dnes dělat.

1 0
možnosti
MS

Naprosto souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem byl nucen spolehnout se na ČT 24, která ovšem usoudila, že bude pro diváka mnohem přínosnější a zajímavější, když sličná moderátorka vyzpovídá jakéhosi unylého zpravodaje z Paříže, který nám přinesl šokující výpověď dvou turistek z Londýna, které naříkaly, že se přijely bavit ale to momentálně nelze. Za necelou půlhodinu začíná hlavní zpravodajská relace a jsem zvědavý, kolik času bude výtržnostem bandy zbabělců věnováno

2 0
možnosti
Foto

I18v88o 70C47i87l76i92c22h

18. 10. 2020 19:52

Dokonce i iDnes (k mému překvapení) dávala přímý přenos. Asi čekali ty násilnosti ještě během samotné demonstrace ...

2 0
možnosti
MS

Spíš je paradox jak je vládě vyčítáno, že neumí předvídat a na základě předvídání a přesných dat přesně reagovat tak, aby ekonomické škody byly co nejmenší a ochrana veřejného zdraví zachována a pak organizátory HON dostanou lehce předvídatelní rowdies, kteří ještě předvídatelněji pošlou avízo, že přijedou. Ještě že HON samo nevymýšlí protiepidemická opatření.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4812
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal