Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Je to spíše otázka pro lékaře zkoumající psycho člověka. Úchylek od normálu skrývá naše nitro dosti. Nikdy bych si podobnou zvrhlost nekoupil, bo když už něco na tričku, nebo hrnku, tak nějaké zvíře či rostlinu.

Na druhou stranu jsem příznivec svobody projevu ve všech jeho formách a tak bych asi nepožadoval novelizaci trestního zákoníku s cílem kriminalizovat i prodej předmětů s vyobrazeními exponentů nacistického a fašistického režimu.

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak, pane Korecký. Všem slušným lidem. kteří si zachovali aspoň špetku soucitu . (a lidskosti) k těm, co se stali oběťmi těchto nacistických vrahů, se již i jen pohled na jejich obličeje hnusí. Natož si ještě něco takového kupovat. Produkce a propagace podobných věcí by měly být zákonem zakázány Svoboda projevu by neměla být pro kdejaké excesy. zaklínadlem. Rv

0 0
možnosti
Foto

Recese? Snaha udělat se zajímavým?

S pietou uchovávám balíček toaletního papíru nekrepovaného skládaného 200 listů za 3,40 vyrobeného v Jihočeských papírnách, a.s. podle normy 0N 506431

0 1
možnosti
PN

Už se to tu probírá poněkolikáté. Většinou se slovy opovržení. Ti zobrazení krom nepochopitelných a odsouzení hodných činů měli také společného nepřítele. Stejného jako vojenské společenství jehož jsme členy, stejného nepřítele k němuž mnozí i zde veřejně hlásají svou nenávist. Nebude se o těch zobrazených za pár let říkat ano, nějaké činy byli kontroverzní, ale to hlavní jako první zkusili a málem se jim to povedlo?

1 1
možnosti
FL

Pokud myslíte Rusko, tak z něj si udělali nepřítele sami a zbytečně. Ale o tom ta kauza není. Jestli se o nich nebude psát pochvalně, to záleží jak daleko jsou schopni zajít dnešní "demokrati" v obdivu k Německu a nenávisti k Rusku

1 1
možnosti
DH

Ať ta doba byla jakákoliv, tak to prostě byla v určité době realita, kterou si museli lidé prožít, a někteří dokonce ne ani přežít.

Ale prostě je to tak, čas to tehdy přinesl a patří to nesmazatelně do historie lidstva, ať se nám, nebo vám to líbí, nebo nelíbí. A tak nad tím, nebo před tím nelze zavírat oči.

1 4
možnosti
JB

J56a23n 95B90u33r18d24a

28. 5. 2020 23:19

Když jsem byl na gymnáziu, tak jsme si zhruba v kvartě někde v obchodě koupili byť ne tak hrozný, ale stále docela hrozný kalendář s dobovou válečnou propagandou. Bylo tam pár spojeneckých plakátů, pár sovětských, ale většina byla propaganda nacistická (jediný konkrétní, který si vybavuji, je ten, který nabádá neněmce ke vstupu do SS). Ačkoli jsme jakýmikoli sympatiemi k Třetí říši netrpěli, pověsili jsme jej ve třídě a hrozně nás bavil ten pocit, že tam něco tak nepatřičného visí. Byla to trochu klukovina, trochu provokace, trochu adrenalin. Učitel, který si toho všiml, nám jej nakonec roztrhal a dost u toho křičel. Tenkrát jsme se mu smáli, dnes bych asi udělal to stejné (a ono stejně bylo poetičtější sundat zarámovaného Václava Klause a vyměnit za zarámovaného Jaromíra Jágra).

Pointa toho je, že si snad dovedu představit, co s tím kalendářem dělat navenek; byť snad všechna ta použití jsou dost nevkusná a hloupá. Co mi ale hlava vůbec nebere, je to, proč by si to někdo koupil pro svoji osobní potřebu k sobě domů. To je to strašidelné, že si to někdo potřebuje pověsit doma do ložnice.

Karma.

3 0
možnosti
FL

Ano, je to taková rebelie, má to chuť zakázaného ovoce. Někdo může být fascinovaný absolutní mocí těchto "vůdců", někdo, společensky méně úspěšný, na sebe dobrovolně vezme roli asociála - zlobivého kluka a může považovat za odvahu, "jít proti davu". Podmínkou k tomu je nevyzrálost, kvůli které jim nedochází souvislosti.

1 1
možnosti
AN

A48l84e82š 32N43o98v86á32k

28. 5. 2020 23:11

Filmové dokumenty o mužích kolem Hitlera jsou v televizi celkem běžné. Historii si můžeme připomínat různými způsoby, i kalendářem.

2 7
možnosti
Foto

Pane Nováku, píšete stejnou pitomost, jaká se ve velkém množství objevila i pod mým blogem, prvním na toto téma zde na blogu. Dokumenty v televizi, kinech nebo i tisku jsou určeny k tomu, aby si člověk připomenul konkrétní události. Ten kalendář ovšem žádné události nepřipomíná a hlavně je nepřibližuje s žádnou informací. Jedná se jen o prezentaci tváří, srovnatelnou například s portréty presidentů tak jak si je pamatujeme ze školních lavic. Pokud se podívám na dokumentární film, získám tam informace od autorů o tom o čem pojednává. Pokud si někdo koupí onen kalendář, tak získá jen portrét a já dost pochybuji, že koupil proto, aby si pohledem do tváří připomenul hrůzy, kterých se tyto zrůdy dopustily.

10 2
možnosti
  • Počet článků 4811
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal