Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzhledem k existenci železné opony, vztyčené směle s Churchillem a doktrině zatlačování komunismu, které ve svém důsledku hrozily kdykoliv přerůst v horkou válku, obchodnímu embargu a regulaci devizového obchodu nelze považovat existenci administrativních překážek ve svobodném cestování do jiných zemí považovat výslovně pouze za otázku bránění nahlídnutí se do výkladů kapiitalismu. Každý stejně velmi brzy by zjistil, že všude chleba o dvou kůrkách. A stejně když tak se může čtenář začíst do vzpomínek pamětníků, tak brzy lze zjistit, že na Západě byl kdekdo. S tou výhradou, že přednost byla dávána organizované turistice. Lze si o tom počíst v jedné publikaci věnované vyjíždění členů Československé církve evangelické na Západ. Jinak stačilo se trochu naučit hrát šachy a daný sportovec vyjížděl téměř na Západ alespoň jednou ročně.

A je otázkou, zda lze svět na Západ od nás označit za svobodný svět.

1 12
možnosti
Foto

Fakt si měl každý uvědomit, že ve střední Evropě proti sobě stály po zuby vyzbrojené, velmi početné, ne-li na celém světě nejpočetnější armády, téměř neustále v pohotovosti a připravené se dát kdykoliv na pochod. To nebyla vůbec normální situace, která by přála turistice.

2 10
možnosti
JAN

Diskuze s "evidovaným H." je malinko obtížná ;-D, především v případě konkrétního odsouzení "demokratického počínání" počínaje komunisty, přes VK , MZ, Putinem a Čínou nekonče, jediná cesta je, alespoň občas zkusit říci svůj názor, a pak se jen zasmát případné "odpovědi-reakce - bez argumentů" od p. H., přeji vám hodně trpělivosti ;-D.

11 1
možnosti
Foto

Já si kvůli Vám, pane Novotný, zajdu na lobotomii. Pak budu s Vámi ve všem souhlasit.

0 2
možnosti
Foto

R^ Více nemá cenu psát.

7 0
možnosti
PT

P15e20t42r 16T41o13m58e77k

27. 3. 2017 13:59

Ano, je až neuvěřitelné, jak pan Hermánek kličkuje na nevýznamnostech. To je, jako kdyby někdo řekl "Venca se vyboural na kole" a druhý (Hermánek) nesouhlasně oponoval, "Ty jsi ale neřekl, že jel na kole." Je to zvláštní individuum, tenhle člověk.

12 0
možnosti
Foto

A Vy se, pane Tomku divíte, že jsem Vám včera dal plus?

0 0
možnosti
Foto

obávám se, že polemika páně Hermánka na toto téma na zdejších stránkách ještě zdaleka neskončila.

9 1
možnosti
Foto

R^ Ring volný. Další kolo. Gong...;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 4812
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal