Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Stejskale, já Vám děkuji a souhlasím s Vámi. Oni lidé rádi zapomínají a nedokáží se vcítit do druhých. Když jim zrovna neteče do bot, chrochtají si ve svém blahu - proste sytý hladovému nevěří. Vídáme to i v politice, kdy stoupá popularita některých díky vyvolávání strachu. Nijak tím nechci zlehčovat to, že se zde dějí teroristické atentáty a většina imigrantů je doopravdy ekonomických a uprchlík, který potřebuje naši pomoc, se nebrodí přes celou Evropu za většími dávkami, ale zůstává v první bezpečné zemi a snaží se být její prospěšnou součástí. Tak jako mnoho těch Čechů v historii. Je to věc zapeklitá, ale nemělo bychom při ní ztrácet to jediné, co nás spojuje, a to jest lidství. Děkuji především za jinačí pohled na věc a nenechte se odradit.

0 0
možnosti

To, že ČR je vstřícná k lidem, kteří se k nám chtějí natrvalo přistěhovat, je počet usazených cizinců: přes půl miliónu.

Problém s nabízenými migranty v rámci EU je, že jsou to lidé, s nimiž je špatná zkušenost v západních zemích a do toho je dlouhodobě na stole neřešená právní otázka nesouladu islámské ideologie a principy demokracie, na nichž je postavená zákonnost v evropských zemích.

Po ničem nevolám již řadu let: z islámské víry musí vypadnout nerovnoprávní vztah k jinověrcům, ateistům (káfirům) a k ženám, jednoznačný cíl uchopení světské moci a i dvojí možnost v občansko- právní oblasti. Ano, slyším Vás; to je neuskutečnitelné a proto nelze zaujmout jiný postoj, než že islám na evropské půdě nemá co dělat.

Jakékoli mávání umírněnosti, což je multikulturní evropský výmysl, nemá faktickou ani právní relevanci.

Pro přiblížení přiklad: kdyby v ČR začala fungovat náb. sekta s podobnými zásadami, jako má islám, je otázkou zda by vůbec získala registraci a nepochybuji o tom, že by po prvních stížnostech od odpanuvších členů, tam byla policie, představitelé by možná stáli před soudem, ale každopádně by byla sekta rozpuštěna!

3 0
možnosti

Past islámu tkví v tom, že Korán byl předložen jako přímé Alláhovo zjevení. Tedy jmenované věci ve 3. odstavci jsou neměnitelné a jakýkoliv pokus o změnu by mohl být snadno chápán jako vzpoura proti Alláhovi. Tedy jakékoliv zmírnění islámu v uvedených věcech nemůže být trvalého charakteru. Tedy nezbývá, než sem muslimy nepouštět, a když, tak jen jako hosty a v malém množství.

1 0
možnosti

Článek na úrovni, tak jako všechny. Jen bych přeci tady viděl jeden rozdíl, na který již upozornili předchozí diskutéři: emigrační vlny uvedené v článku vždy směřovali z křesťanského do křesťanského prostředí, byť při podrobnějším pohledu šlo o katolické, protestantské či pravoslavné křesťanství. I v tomto případě se například po přistěhování na Volyň požadoval přestup na pravoslaví. U muslimských imigrantů se lidé obávají toho, že by mohli být nositeli nám nepřátelské ideologie. Případně by jí v budoucnosti mohli být infikováni. Možná u nás hraje roli vzpomínka na sudetské Němce, s nimiž jsme staletí žili v jedné zemi bez větších problémů, jednou se však infikovali nacistickou ideologií a pak už jsme soužití nechtěli.

Byl tady zmíněn i špatný demografický vývoj. V našem hospodářství již chybí více jak 200 tisíc pracovníků. Já bych tedy jako řešení doporučil na prvém místě opatření zaměřená na zvýšení porodnosti u nás. Ovšem politik, který by si něco podobného dal do programu, tak by ztratil mnoho hlasů.

0 0
možnosti
Foto

Zvýšena porodnost je pouze přesunem problémů do další generace. Navíc fakt je ten, že je nás na zeměplacu jak malých myší. A Malthus si na nás bude brousit zuby.

0 0
možnosti

Vážený pane autore, ve vašem blogu je několik omylů, ne všechny stihnu vyjmenovat. Především: Ty středověké emigrace nebyly emigrace, protože se jednalo o přesuny v rámci jednoho státu - Rakouské monarchie. Když na to přijde, co Koperník či Tychon de Brahe? Že by imigrace?

Důležitější je ovšem něco jiného: Schopnost imigranta přizpůsobit se zvykům, zákonům, mentalitě nového státu. Máme u nás tisíce Vietnamců, až na drobné úlety jsou naprosto kontabilní. Totéž Ukrajinci, Mongolové a jiní a jiní.

Tvrdím, že nejsme proti imigraci jako takové, jsme proti imigraci, neschopné, se nám přizpůsobit. Není to ani tak otázka náboženství jako spíš způsobu života těchto imigrantů. Co takhle, že rodinu živí žena a ne muž, že muž může mít několik žen, že je dovoleno zabít dívku, která se nepodrobí záměrům otce?

6 0
možnosti

Ehm,

Kdy bylo treba Sasko, Drehnte, Frysland ci Groningen soucasti Rakouska. A navic Cechy ve stredoveku nebyly rozhodne soucasti rakouske Monarchie.

0 0
možnosti

Ono proti takove migraci, jakou popisujete IMO vetsina lidi nic nema. Je tu skoro pulmilion cizincu, neco pres pet tisic lidi dostava rocne obcanstvi. Vypovedni hodnota je snizena ale mnozstvim Slovaku.

Lide se vymezuji proti nmeckemu, nebo svedskemu pristupu, ktery stavi veskere principy imigracni politiky na hlavu.

6 0
možnosti

Velka Karma pane Stejskale.

Vystihl jste to pomerne dobre, Jen nekteri velmi rychle zapominaji a mnozi nevi vubec nic.

A podle toho pak vypada i diskuse..

1 5
možnosti

Je třeba rozlišovat mezi migrací masovou (proti tíž se nyní veřejnost vymezuje) z kulturně odlišných, snad až protikladných okruhů od té individuální. Byť je pravda, že tento rozdíl poctivě zdůrazňuje snad jenom Václav Klaus (i já jsem si to v posledním textu uvědomil až poté, co vyletěl "letem světem internetem" a toto zdůraznění v něm tedy chybělo). Nemyslím, že by většině lidí, vymezujících se v současné době proti migraci reálně vadili ukrajinští pracovníci nebo majitelé vietnamských večerek. Vadí jim terorismus, no-go zóny a další nepříjemné jevy, jež lze pozorovat na západ od nás.

Jinak, vždy mě bavil argument, že Češi přeci také byli kdysi migranti. Podle legend se jednalo o migraci masovou. Zajímavé poučení, jak v případě masové migrace obvykle dopadají původní obyvatelé. Neznám žádného Markomana, Kváda a dokonce ani Bóje.

5 0
možnosti
Foto

Ano, Klaus o tom napsal pěknou knížku a já jsem si ji přečetl. Má to srovnané, jako málokdo jiný.

1 0
možnosti

Asi nejjednodussi je rict, ze kdyz dva delaji totez, nemusi to byt totez. Srovnavat migranty a jejich moznosti, ktere deli nekolik stoleti, to je dost divne. Ano, asi najdeme jeden spolecny jmenovatel - touhu po svobode -, ale tech duvodu pro emigraci byva vzdy vice a u kazdeho ma jinou prioritu neco jineho.

To, ze za bolsevika na zapade nevisely nikde transparenty odmitajici migraci, bych v prvni rade videl v tom, ze to pro zapad bylo velmi vyhodne prijimat, neb to podkopavalo duveru lidi tady v to zrizeni a soudruzi to velmi neradi videli (a co si budeme vykladat, nekde ti horlivy z toho duvodu "jeste vice utahovali srouby"). Kdyz dnes nekdo utece z Afriky, tak mam pocit, ze doma "po nem ani pes nestekne" a hlavne ti lide jdou nekam za nejakou nerealnou predstavou, kterou jim nabizi prevadeci, kteri z toho maji byznis.

Kdyz si vzpomeneme na to, jak pri prijimani V4 do EU byli polaci, slovaci a madari kontrolovani, jak maji zabezpecene hranice proti migraci z Ukrajiny a jak dnes narazove jizni staty konaji pri nelegalnim prekroceni vnejsich hranic EU, tak nabyvam pocitu, ze jsme pro tvrde jadro porad jen nejaky "podradny Vychod". Mereni stejnym metrem, jen kdyz se jim to v Bruselu hodi.

A cele bych to zakoncil tim, ze pokud uz nekdo nekam emigruje, tak by mu nejspis ti "zapadni humaniste" nemeli prikazovat, ze musi emigrovat jinam, nez chce on sam. To vidim jako nejvyssi vrchol pokrytecti, na jedne strane mluvit o svobode a na druhe prikazovat, kde ten clovek vlastne muze zit.

8 0
možnosti

Velké, významné mínus. Následující citace vystihuje vaše naprosté nepochopení problému: "Opakuji: počínali si v principu stejně."

To by například znamenalo, že imigranti od nás po roce 1968 se snažili v novém sídlišti zavést komunismus, ze kterého utíkali. To je to principiálně stejné počínání...

Nebo je to tak, že od nás utíkali lidi do podobných kulturních oblastí se záměrem se přizpůsobit hostitelské společnosti?

15 0
možnosti

Já si myslím, že na to, co píšete, se nezapomíná, ale protože to nemá k věci samé(současné islámské invazi do Evropy) žádný vztah, nepíše se o tom. Jednak proto, že časy se mění a jednak proto, že není vhodné míchat dohromady formálně stejné, ale věcně odlišné dění.

Ptáte se: "Jak by se asi emigranti z posrpnové vlny cítili, kdyby se k nim lidé v cílových zemích chovali tak, jako protiimigrantsky naladěná část občanů ČR v současnosti vůči soudobým běžencům?"

No, myslím si, že by se asi divili.

Vždyť žádný z nich nepřišel do nové země stavět okresní sekretariát KSČ, hlásat marxismus-leninismus ani s výkřikem Lenin je veliký zabíjet civilní obyvatelstvo.

10 0
možnosti
  • Počet článků 4813
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal