Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jako každá politická strana má svého sponzora a některé vícero (jen u těch malých a nových se to vystrkává dopředu jako problém), tak stejně budou v celé Evropě pracovat ruské, americké i čínské (myslím, že i izraelské) zpravodajské služby s úkolem ovlivňovat politické dění ve prospěch svého státu. Takový logický odhad je možný i bez zákulisních keců od p. Nováčka.

Pane Stejskale, zpravidla ctím Vaše články, ale tento se mně moc nelíbí; pište o Izraeli, to Vám sedí.

Dalajláma se už vícekrát vyjádřil vstřícně k Číně jako takové a už vůbec neusiluje o samostatnost Tibetu. Určitě by bral dialog a určitou míru zvláštního postavení (autonomii) zvláště k problému uchování tibetských tradic, k nimž se, tedy k jejich zachování, vyjadřují kladně i někteří z čínské inteligence.

Problém je v tom, že kamkoli Dalajláma přijede, je jeho přítomnost zneužita k útokům na Čínu jako takovou s voláním hesel ve smyslu "svobodu pro Tibet". Zeptal se nějaký podobný pseudohumanista (s neznalostí poměrů v Tibetu v 50. létech a vůbec historie) samotných Tibeťanů, zda si dnes přejí stažení Číňanů (a jejich kapitálu) a zda chtějí absolutní samostatnost?!!

U nás se máváním tibetskými vlajkami zabývají zvláště pilně dvě strany (každý bodík se hodí při tom upadání v zapomnění) a přidá-li se k tomu od voleb trvající averze k Zemanovi (demokrata s uznáním vítěze aby pohledal), máme aférku jako hrom.

A nedivím se čínské straně, že znejistila při pohledu na naši dvojakost; pro mně ministr v pracovní době a ve svém úřadu je představitelem státu a žádná soukromá osoba!!! Copak je zde ministerstvo pro volné použití pro soukromé aktivity?

2 1
možnosti

Mohou čeští průmyslníci sponzorovat strany? Jestli ano, tak to dělají a nedělají to zadarmo. :) Jestli ne, jsou to čiré spekulace.

0 0
možnosti

L79i81b64o59r 14V34a43n55ě77k

20. 10. 2016 19:30

Citát k blogu:

Pražský deník:

Jednadvacáté století musí být podle tibetského duchovního vůdce dalajlamy stoletím soucitu a dialogu, který je třeba navazovat se všemi včetně těch, kdo bojují a zabíjejí druhé lidi.

Leo Švančara:

A že voni, takovej celosvětovej vyžírka, cestující sem a tam, kde mu daj najest, nám sem jezděj vykládat, s kým my se máme naučit žít?

A voni sami?

Proč oni se nenaučili žít už dávno s jejich čínským komunistou, vašnosto?

1 1
možnosti

Když tu byl čínský nejvyšší soudruh, vypadalo to, že jsme čínská kolonie - že došlo k puči, o kterém nikdo neráčil lid-národ informovat. Spiknutí politiků...

4 0
možnosti

I88v32a66n 61Š66t35í71p98e68k

20. 10. 2016 16:57

Pan Stejskal ve své horlivosti rád přehlédne, že páně Nováčkovo nedoložené tvrzení má vypovídací hodnotu "jedna paní povídala". Ale přehlížení, vynechávání, domýšlení či srovnávání hrušek s jablky jen aby na konci spravedlivě zahřměl, na to už jsme si u tohoto pana "publicisty" zvykli. Je to pak zábavnější, že.

1 2
možnosti

L58i14b87o71r 31V66a97n48ě46k

20. 10. 2016 19:27

Ono když to vypadá jako kachna, kejhá to jako kachna, snáší to vejce jako kachna - tak to ani zdaleka ještě u soudu neznamená důkaz, že o kachnu jde.

Jen soudný člověk může usoudit, že to tedy asi kachna bude.

5 1
možnosti

Je to zajímavý, jak na tom tem Číňanům záleží.;-D

1 0
možnosti

Asi jo. Vzpomeňte si na březnovou návštěvu čínského prezidenta v Praze a na chování čínských "turistů".

1 0
možnosti
Foto

By mě zajímalo, co na to říkají ti, kteří stále vykřikují, že jsou to USA, které nám diktují, co máme dělat. :-/:-)

6 0
možnosti

R96a62d47e38k 85J45a11r40o16š

20. 10. 2016 15:04

Číňany obecně nemusím, a když už je mi z Asiatů někdo sympatický, tak Japonci svým perfekcionalismem a samurajskou mentalitou. Ale když vidím, jak kolem dalajlámy pokorně a devótně "hýkají" blahem sluníčka typu Halíka, Hermana, Žantovského aj., tak hsem raději pro to vládní a prezidentské "memorandum"...

6 9
možnosti
Foto

Říká se, že co je před "ale", neplatí :-)

1 1
možnosti

Trochu se to v té politice zamotává. Ale tvrzení o malém spropitném z Číny se jeví logické a ve volbách bychom k tomu měli přihlížet . Tím ale nemyslím, naházet to Banišově firmě, vítačům muslimské migrace ze zelených nebo top09 , Stalinovým komunistům a podobným grupám. Chce to uvažovat , ale bude to těžké.

2 0
možnosti

Myslel jsem Babišově firmě , překlep.

0 0
možnosti

Srpen 1968 jsem strávil s rodiči v lese na chatě - vyšli jsme, pásy tanků. Následovala normalizace, která mého bezpartijního otce shodila z postu vedoucího provozu a šel prát ovčí lejna, aby se sžil s dělnickou třídou. Matka měla štěstí, když demonstrovali zdravotníci , její drobná postava byla zastíněna korpulentností kolegyně a STB si kameru postavila blbě ... Společnost se vyprofilovala. Mezi chatami se objevily ruské čepice a uniformy na večírku u našeho souseda ! Povýšil na okres ... Jednou u táboráku ti známi cosi slavili - Rozjařený rodič objal onoho vítače a říká - "Oldřichu, ty jsi bezva chlap, ale urva komunista" ! Já jako chlapec, jsem to nechápal ... Dnes je mi to jasné - Ztratili jsme dalších 20 let, poté 1989. Hřbety ohýbáme od r. 1620, proč nás k tomu Hrad a čelní představitelé vyzývají opět - nechápu ! (Mj., už příklad mých rodičů ukázal, že to nebylo nutné - Matka dále ordinovala i otec se do technických funkcí vrátil - to v době, kdy znalci Kamčatky a Čukotky zjistili, že jejich znalosti na vedení fabriky nestačí) ! ... :-)

10 0
možnosti
Foto

Nedramatizujete trochu?

1 9
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal