Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J37a27n 51P75a29v90l33í55k

17. 6. 2022 20:24

Internetový plátek Neviditelný pes od té doby, co je pod patronátem Babišových Lidovek neotvírám a ani trochu mi nechybí. Jinak pokud jde o šíření dezinformací, jedná se o záměrné šíření lží, případně polopravd, co je to stejné a rozhodně se nedomnívám, že to může být zahrnuto pod pojmem svoboda slova. Demokracii, pokud ji někdo ohrožuje právě tímto způsobem, musíme bránit. Není to jednoduché, nesnadno se tomu čelí pod palbou těch různých "alternativních pravd", ale pokud to necháme být, spláčeme velmi rychle. Jak by to vypadalo dnes, kdyby ve vládě byl estébák s tou svojí prolhanou sektou, která se neštítí ničeho. A jenom se nás drželo štěstí, že to dopadlo tak, jak to je. Názor, že lidé svým rozumem poznají dezinformace, je zbožné přání. Mnoho lidí rozum nepoužívají, a k tomu je nabádají a motivují ta dezinformační svinstva. A pokud je někdo chce bránit, škodí stejně. Pan Šafr má pravdu.

0 3
možnosti
TB

Samozřejmě že ne každý pozná dezinformaci od pravdy, ale i tak je to pro demokracii menší zlo než cenzura a jedna povolená "státní pravda"...jak byste si to představoval prakticky? Byl by úřad pro pravdu, který by prověřoval veškerá média a ten úřad určoval, co je ještě pravda, co názor a co už dezinformace? To je přeci úplně absurdní...

2 0
možnosti
Foto

"Dezinformační weby jsou samy o sobě natolik „průhledné“, že je lze velice snadno odhalit. Stačí použít zdravý rozum."

Jistě musíte sám uznat, že toto nefunguje absolutně. Zdravým rozumem nedisponuje každý, proto dopadají volby tak jak dopadají. Proto tu máme velké množství nepoctivých zastupitelů, proto může být premiérem osoba podezřelá z podvodu a zlodějny o Magistrátu Prahy nemluvě.

"Slovy O. Neffa: „Proti dezinformacím pomůže, když si stát bude počínat rozumně a získá si důvěru občanů. Pak bude méně těch, kdo jsou dnes ochotní věřit kdejaké pitomosti, jenom proto, že je to něco jiného, než co hlásá oficiální televize"."

Pan Neff se mýlí, tohle totiž nemůže stačit, situace je výrazně horší a pokud stát nebude o mnoho a mnoho lépe komunikovat místo vymýšlení debilních zákonů, nebude vysvětlovat, obhajovat, korektně pomáhat, tak se nic zásadně nezmění.

Jsem plně pro svobodu slova, jen je třeba si uvědomit, že ŽÁDNÁ svoboda není a nemůže být absolutní.

0 0
možnosti
KO

K97a76r78e20l 38O44r79l96í42k

17. 6. 2022 18:01

1)Pro věřící křesťany platí rady: "Každý nechť má jistotu svého přesvědčení. Neodsuzuj a nezlehčuj..." /=neponižuj/ (Řím.14,5.10)

Stejné názory mají většinou oportunisté v různých "Ústředních výborech" a někdy zbabělci.

2)Apoštolé Pána Ježíše se také "hněvali" na jednoho, kdo s nimi sice nechodil, ale spolupracoval ve společné věci, "vyháněl démony". Snažili se vystavit mu "stopku" a možná očekávali, že je Pán Ježíš za jejich horlivost pochválí. Boží odpověď je platná dodnes: "Kdo není p r o t i nám, je p r o nás." (Bible, evangellium Markovo,9,38-40)

0 0
možnosti
Foto

Panu Neffovi jsem už asi třikrát psal, že diskuse na NP nevypadá jako debata normálních lidí, ale sjezd sprosťáků. Řádí tam smečka "proti všem", která jakoukoliv diskusi rozdrobí na padrť.

Solidní médium může uveřejnit cokoliv, ale u vyložených desinformací by měla redakce uvést že "článek není v souladu s názorem redakce." A napsat, jaká je skutečnost.

Trochu pikantní je to, že NP je pod Lidovkami, které patří - šmarjá, já to zapomněl. :-)

1 0
možnosti
JH

Dobrý vtip, když si zrovna tenhle Dvořák stěžuje na smečku sprostých, hloupých diskutérů;-D

6 0
možnosti
PK

Polemiku jsem nečetl, ale souhlasím s názory pana Neffa.R^

A jen bych použil info z článku sociologa Kellera, který mj praví, že již dávno tomu je co amivědec Herbert Simon formuloval teorii omezené racionality lidského chování k jejím předpokladům patří i téze, že neexistuje nic takového jako jediné správné řešení problému.

Babišova vláda jela mainstreamovou politiku podle toho, co chtěla veřejnost a i ona měla tendenci cenzurovat některé názor. Například se u nás tehdy neříkalo: ‚Prosím, očkujte se , ale naopak pravilo se ,,Vy se nechcete očkovat, potom nás všechny zabijete a je to vaše chyba“..nálepka hotova diskuse znemožněna...

A současný establishment prokazatelně o výše uvedené teorii neslyšel bo jinak by věděl, že je nesmysl prohlásit se za majitele pro všechny závazné pravdy a z moci úřední označit všechna jiná stanoviska za dezinformace ohrožující jednotu společnosti. A nej perla je vyjádření kohosi, že svoboda slova ohrožuje demokracii a jsem rád,že toto tvrzení slovy i činy odsoudil nejbohatší muž planety Elon Musk.R^

3 0
možnosti
RJ

Pan Šafr je fanatik a "šílenec". S panem Neffem ne vždy souhlasím ale diskutuje slušně a nepoužívá fauly a urážky. Ohledně "svobody slova" stojím za jeho názorem.

8 0
možnosti
JH

I pan Neff občas používá fauly a urážky, ale proti Šafrovi - zlatej člověk:-)

0 0
možnosti
JR

J66a71n 14R72á96ž

17. 6. 2022 13:20

Moc pěkná úvahaR^

Současný až hystericky vedený boj s tak zvanými "dezinformacemi" není nic jiného, než novodobý hon na čarodějnice. Nic dobrého to nepřináší a v internetové době je i kontraproduktivní.

PS. Nejsmutnější pro mne je, že i na těchto stránkách se stále častěji projevují samozvaní inkvizitoři, kteří když s nějakým názorem nesouhlasí, přešli ve svých replikách od oponentury pomocí argumentů k osobním útokům a urážkám. Přiznávám, že mne ten náhlý přechod od kultivované diskuze k hrubosti a k osobnímu napadání u některých hodně překvapil.

10 0
možnosti
PK

Jde jen o jedince , takže bych to tak smutné neviděl...;-D

0 0
možnosti
JH

I pan Neff má občas záchvaty šílenosti, které jsou nedílnou součástí novinařiny redaktora Šafra. Nicméně - O. Neff je především vydavatelem Neviditelného psa, kde pořád ještě existuje názorová pluralita...

3 0
možnosti
JR

J47a54n 67R40á58ž

17. 6. 2022 13:28

Souhlas, NP opravdu není ideově jednostranně zaměřený informačně názorový web a Neff ponechává hodně prostoru, aby si mohl udělat čtenář sám názor na to, co se tam uveřejňuje.

Ale číst diskuze pod články na NP je někdy hodně výživné:-)

3 0
možnosti
JK

Svoboda slova, ať už je řečeno cokoliv. Možná by to šlo dát do Základní listiny práv a svobod a do Ústavy ČR. "Člověk má právo říci cokoliv bez ohledu na to, co to způsobí." Možná, že by se k tomu mohly přidat i další zbraně, protože slovo je zbraň a reálně může způsobit smrt, třeba takto. "Člověk má právo vypálit kolik chce nábojů bez ohledu na to, co to způsobí." Je tu ale ten problém se zákonem o zbraních, který neuvěřitelně omezuje svobodné střílení, zrušil bych ho, ať si může svobodně vypálit kdokoliv kulky jako si muže vypálit slova. Fakticky nechápu proč v tom byl dodnes rozdíl. Stejně i svoboda pohybu, nechápu, proč nemůžu svobodně projít ráno sousedovi domem, když to tak mám do práce nejblíž. No a sexu ani nemluvě, že jo. Jestli najdete ještě něco, co nám brání v našich svobodách tak se přidejte, dokud je to rozjetý, ať se na něco nezapomene.

Hurá, hurá nekonečná svoboda všeho a okamžitě.;-);-)

2 3
možnosti
TB

Tak nekonečna svoboda není ani teď. Pokud o Vás někdo napíše, že zneužíváte malé děti, tak ho můžete zažalovat a u soudu vyhrajete odškodnění. Ale pokud někdo chce psát, že je Země placatá, tak ať klidně si to píše. Nepotřebujeme na to zákon, který mu to zakazuje....

0 0
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal