Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Upřímně řečeno už se dávno nevzrušuji nad tím, kdo co řekl či neřekl. Každý mluví a jedná v něčím zájmu. Nejčastěji ve vlastním. Já se nebudu vyjadřovat ani ke slovům Svobody ani ke slovům Petry. Ještě před finálovým zápasem jsem to sarkasticky glosoval na sociálních sítích. Nicméně "česká lvice" porazila v Miami Rusku Jelenu Rybakinu nebo Ribakinovou jak kdo chce. Klobouk dolů před Petrou co v životě dokázala.

0 0
možnosti

K přečtení blogu jsem se dostal až dnes a mé vyjádření je následující:

Nesouhlasím s panem Stejskalem v tom, že by měla Petra Kvitová turnaje, kde jsou i ruské hráčky, bojkotovat a případně k zápasům proti nim nenastupovat. Nečiní tak totiž ani žádné jiné tenistky - ani ty ukrajinské (maximálně některé z nich nepodají po zápase ruské tenistce ruku).

K vyjádření Petry: je to její názor, nicméně mně přijde trochu absurdní, pokud např. loni ve Wimbledonu její včerejší soupeřka Rybakinová hrát mohla, přestože žije v Moskvě (ovšem má kazašské občanství), zatímco například Kasatkinová, která řadu let žije někde ve Španělsku či Alexandrovová, která od 11 let žije v ČR, nikoliv.

0 0
možnosti
Foto

Už jsem Vám to zde jednou vysvětloval.:-) Pokud má Rybakinová jiné občanství tak se na ní sportovní sankce nevztahují a to bez ohledu na to kde žije. Takových ruských sportovců se změnou občanství je několik. Co na tom nechápete? U Kasatkinové v tom vidím problém i já. Jako jediná z Rusek odsoudila ruskou agresi a odmítla dál Rusko reprezentovat. Má v jednaní už změnu občanství. Chce žít ve svobodné a civilizované zemi (Kanada?)

0 0
možnosti

Domnívám se, že nyní každý oslovený sportovec řekne, co se od něj očekává, i kdyby si to nakrásně nemyslel. Každý si rozmyslí mediální lynč na svou osobu a následnou poníženou žádost o odpuštění, jako Svoboda, který nepochopil, že jeho názor ve skutečnosti nikoho nezajímá. Patří se nekompromisně odmítnout účast Rusů a Bělorusů a kdo to netušil, už bezesporu to ví a podle toho se zachová. Sice je to pokrytectví, ale co už.

3 3
možnosti
Foto

Tak Kvitová tak zásadně vystupuje dlouhodobě.Ne každý sportovec má v hlavě průvan jako Svoboda...

6 1
možnosti
Foto

Ruští i belorusti teniste mají ovšem zákaz reprezentovat svou zem v týmových soutěžích. Spolu s OH jsou to vlastně jediné mezinárodní soutěže kde maji tenisté možnost reprezentovat svou zem.Na ostatních turnajich jsou pouze jako soukromé osoby a jsou tam pouze sami za sebe. V tom je tenis trochu zvláštní.Kvitova se na rozdíl od Svobody vyjádřila velmi jasně....

3 0
možnosti
Foto

VYJÁDŘENÍ AUTORA ČLÁNKU---Po podvečerní siestě jsem se seznámil s reakcemi v diskusi a ze závěrů některých čtenářů jsem nemile překvapen. Mrzí mě, že smysl článku nebyl správně pochopen. Nuže tedy: 1) Na mém proukrajinském a protiruském postoji, pokud jde o agresi Putina proti Ukrajině se nic nemění. Od počátku vpádu vojsk agresora na ukrajinské území jsem plně na straně oběti - ukrajinského státu a jeho lidu. Na tom nic nemění a měnit nemůže má oddanost svobodě slova, což znamená, že nikomu neupírám právo svobodně interpretovat ruskou agresi jinak, než jak ji interpretuji já. S lidmi, kteří vyjadřují proruské názory, bytostně nesouhlasím, leč domnívám se, že zakazovat jim svobodně se vyjadřovat nebo je za jejich názory dokonce trestat se vymyká mému chápání toho, jak má skutečně svobodná společnost fungovat. (Mluvím o obyčejných lidech jako jsem já, nikoli o politicích ve výkonných funkcích. V takovém případě by byl proruský názor zásadním problémem. 2) Pokud voláme po tom, aby Rusům a Bělorusům (R+B) byl zakázán start na OH, a já s tím za dané situace souhlasím, pak říkáme jen příslovečné "A". Dovolím si dodat i "B". Hlásíme-li se k morálně odůvodněnému zákazu startu R+B na OH, měli bychom zaujmout zásadní postoj také k tomu, že v některých sportech s R+B s neutrálním statusem běžně soupeříme; přezírat to je pokrytectví. Přitom MOV v principu navrhuje, aby sportovci R+B startovali na mezinárodních akcích ve stejném neutrálním režimu, v jakém startují na akcích WTA a ATP. Jsme-li zásadně proti tomu, pak je nepochopitelná tolerance k soupeření našich tenistů s R+B v rámci podniků WTA a ATP. Na to jsem chtěl svým textem upozornit. (Pokr.)

5 0
možnosti
Foto

3) Pana Drápala bych chtěl upozornit na dvě věci. a) Hluboce se mýlí, když si myslí, že bojuji za účast Rusů na OH, to je naprosté nedorozumění. Já jen říkám, že volat po jejich zákazu na OH a současně s nimi hrát na jiných mezinárodních akcích je pokrytectví, dvojí metr; b) Moje vystupování proti diskriminaci izraelských sportovců na mezinárodních akcích je kvalitativně něco absolutně jiného než zákaz R+B na OH či jinde. V případě antiizraelského bojkotu jde o svévoli založenou na protiizraelské nenávisti. Hlavně ale: žádná mezinárodní řídící sportovní organizace ani MOV nevyhlásil oficiální bojkot Izraele z politických důvodů. Proto jsou protiizraelské akce muslimských zemí nelegální a porušující elementární sportovní a olympijské principy. Naproti tomu vyhlásí-li nějaká mezinárodní sportovní federace zákaz startu R+B na tom či onom podniku, má to legální základ. (Byť i zde by se jistě vyskytly protiargumenty, což by mělo být řešeno ve svobodné diskusi.) 4) Vyjadřuji se sám za sebe a je mi naprosto lhostejné, kdo mě v diskusi podpoří a kdo ne. Je to něco, co absolutně nemohu ovlivnit a tudíž nemá smysl to řešit. Já ani názory všech diskutujících, kteří můj článek opatří palcem nahoru, neznám. Navíc: každý má právo svobodně se vyjádřit, toto právo všech účastníků diskuse plně respektuji.

3 0
možnosti

Už je to celé dopletené. V sobotu, začalo Rusko předsedat Bezpečností radě OSN. Jde o rotaci, které nelze nijak zabránit. Evidentně je něco blbě, tedy i sport

Já si vrcholového sportovce vydefinoval? Jako běžného živnostníka. Živí se svou dovedností a jde o atraktivní podívanou. Pokud dá příklad i mládeži, tím lépe. Nabalená komerce k tomu. Přenosy, reklamy. Pak i pořadatel turnajů bude mít zájem o účast - Rusů, Bělorusů, Klasika zvýšeného zájmů publika. Odrazí se v lístcích a sledovanosti. Osobně, v jejich účasti problém nevidím. I určitá exotičnost zástupců zemí s pomateností ...

Absolutní problém je u OH. Jde o vyvrcholení. Jejich účast - Total popření prvotní myšlenky pojetí. Nastolme mír, pozápasme na žíněnkách bijme do míčku na kurtu. Zdá se, že organizátoři toto nesdílí. Nechme bokem jejich možnou korupci. Oni pak nebudou pořádat OH, nýbrž? Celosvětové klání živnostníků ve sportu ...

.

Totéž by se dalo udělat- OH, v dovednosti orby pole, nebo zručnosti klempířů. Pravda, kdo by na to hleděl. Nesmysl? Proč, když Rusko může předsedat ,..:-)

5 0
možnosti
Foto

Ve starém Římě se také zápasilo se všelijakou divou zvěří, tak co. Jen mám pocit, že na olympiádách spíš soupeřili amatéři a ne placení gladiátoři.

"Penam et circenses" - pardon Panem, on se mi ten jeden plete všude. ;-D

3 0
možnosti

Dvě věci:

Pokud by to udělala drtivá většina tenistů a tenistek, a proti ruské válce se vyslovují skoro všichni, v tunaji by zůstaly pouze ruské a běloruské tenistky. A co pak?

Zrovna vámi jmenované tenistky žijí hodně dlouhá léta v zahraničí. Gračeva již má dokonce zažídáno o francouzské občanství a Alexandrová žije v České republice tak dlouho, že nejen že hraje za český klub, ale mluví naprosot plynně česky.

1 1
možnosti

A ještě bych dodal, že není jen tak jednoduché bez zdravotní příčiny nenastoupit k zápasu. Jednak je to její zaměstnání, dále pak jsou tu smlouvy a povinnosti jak k WTA tak ke sponzorům.

Olympiáda je přece jen něco jiného, jde mimo okruh, je tam té politiky daleko více.

1 0
možnosti

Vy ste neskutečnéj pokrytec. Roky tady brecite, že někam nepozvali izraelský sportovce, že jim někde nepodali ruku nebo nezahráli hymnu. Ale za rusaky budete bojovat do roztrhání těla a ještě nasazovat p. Kvitove psi hlavu, že měla nenastoupit, nebo nic neříkat. No, na té kauze ste se opravdu odkopal

6 2
možnosti
Foto

Válku v Iráku iniciovaly USA a přidala se k nim GB. Křoví jim dělalo asi 30 států, které se postaraly o množství vojáků ve výši 5% z celkového množství. Svolení z OSN nebylo. Smyšlený důvod vyšuměl do ztracena. Odnesl to Husajn a s ním pár desítek tisíc Iráčanů. Vojáci i civilisté. Nastalo bezvládí. Sunité se pustili do šíitů podobně jako katolíci do husitů a naopak. Zatím to stálo život pár set tisíc Iráčanů a každý měsíc přibývají nové oběti. Svět mlčky přihlížel. Žádné sankce, žádné postihy. Divná spravedlnost.

4 2
možnosti

Nějak vám přestávám rozumět.

Varující je, kdo s vámi souhlasí.

Kolotočář.

7 2
možnosti
Foto

Pan autor mě v poslední době překvapil už několikrát. Po důvodu raději nepátrám. "Ech, stárosť, stárosť" - což (údajně) pronesl někdo z družiny Tarase Bulby, když ten otočil koně a jel hledat dýmku, kterou ztratil. "Přece ji těm tatařínům nenechám." Ani oni ho nenechali - v celku.

2 0
možnosti
Foto

Když nebyli ve Wimbledonu rusáci, tak ATP i WTA "za trest" neudělily hráčkám a hráčům body. Teď, když tam rusáci budou, tak by jim pořadatelé pro změnu mohli zaplatit jen symbolické startovné. ;-D Docela by mě zajímalo, po čem by se účastníkům turnaje stýskalo víc.;-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS