Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spím dobře a rád. S přechodem na letní čas jsem nikdy neměl žádný problém. Když jsem dojížděl do zaměstnání, tak jsem vstával v 5:00 a v případě letního času tak ve 4:00. Člověk si zvykne. A teď v důchodu je to už pohoda, klídek, tabáček. Vstávám, když se probudím. Cca v 6:30

1 0
možnosti
LH

"Během uplynulých více než třiceti letech jsem ráno musel vstávat kolem čtvrté hodiny" a proto se všichni musí přizpůsobit vašemu totálně atypickému dennímu programu?

Mám informaci: žádný čas není "přirozený". Čas, tedy pojmenování hodin si vymysleli lidé a je tu pro ně, ne oni pro něj. Přírodě je úplně jedno, jestli té hodině uprostřed říkáme jednička nebo dvanáctka.

Čili relevantnije jen a pouze to, co vyhovuje většině. Kdokoli to popírá trpí pocitem nadřazenosti.

0 0
možnosti
LH

Už jsem to psal na jiném blogu, tak ještě jednou.

Říkáme si demokratická země, ale vypsat refendum o střídání času se všechny vlády bojí.

Mám vdanou dceru v Austrálii (Perth, západní Austrálie) a tam měli na 4 roky na zkoušku střídání času také o hodinu jako u nás.Pak vypsali referendum jestli to tak má být nastálo a protože většina lidí byla proti, tak to zrušili.A nikoho nezajímá, že při přejíždění do jiných států Austrálie si musí na hranicích přetáčet hodinky.

Proč to nejde u nás?

Byli jsme u dcery na návštěvě a letěli jsme s nimi do Sydney.Zatímco v Perthu letní čas nemají, Sydney ho má, takže jsme přetáčeli hodinky.

A vidíte, jeden světadíl, několik států v něm a každý si udělá čas s kterým souhlasí jeho občané a neohlíží se na další země.

0 0
možnosti
Foto

Trochu zjednodušeně: u nás to tak snadno nejde, protože Brusel ...

0 0
možnosti
MB

Nechme bokem nekonečné překrucování hodin.Od mikrovlnné trouby, mobilem konče. Největší dopady chaosů? V dopravě. Nezapomenu na svou noční směnu - dispečink Bus provozu. Zkušenosti žádné, jak u THP, podobně u řidičů ...

Klasika zmatení všeho. Nástupů na směnu, budiž - příchody o 1 hod dříve. Problémy zejména u nočních směn! Nezaviněné zkrácení jeho výkonu. Jak se to má ošetřit? Co s příplatky? Do půlnoci jezdi na starý JŘ - Následně se řiď tím novým! Klasika, k čemu nový, mám přece ten starý. Podobný postoj u bohorovných cestujících. Kdy přelepit JŘ v samotných zastávkách? ...

Upřímně, mluvím pořád o oblastních chaosech. Postupně se vyladilo, přivyklo. Znásobené problémy s celorepublikovou a mezinárodní přepravou! Opravdu, monstr akce s komplikacemi. Kdo nezažil, opravdu neuvěří ... :-)

3 0
možnosti
JM

J44a38n 18M16a65r95e10k

26. 3. 2023 5:37

Před několika leta jsem s manželku navštívil USA, hlavně jihozápad. Hodinky jsme měli nařízené na tamnější letní čas. Ale kámen úrazu byl stát Arizona. Tam jsme najeli do středu státu a museli jsme s časem k času standartnímu. popojeli jsme trochu na sever, a tam zase čas jiný. Bylo nám vysvětleno, že tamní Indiáni (pardon první národy) mají své posuny času, které nepodléhají těm oficiálním. Takže v Arizoně nikdy nevíte kolik je hodin.

1 0
možnosti
GK

Jeste horsi je pokud se pohybujete na severozapade Arizony a prejizdite pri vyletech hranice s Nevadou a Utahem. To je teprve gulas. Tam jsme radsi prestali sledovat kolik je a ridikli se sluncem na obloze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal