Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klasické dilema nahrávek.

Když jsou postižení političtí nepřátelé, řešíme obsah.

Když jsou postižení naši, řešíme formu.

0 0
možnosti

Pane Stejskale, fakt jste chtěl takové megahloupé názory na vaší podporu?

Pana Stránského, pana Vlasáka, pana Šejny, pana Fischera?

To jsou jen naivní vyklady práva.

Platný zákon je jen na osobní ochranu údajů.

Podezřelé je, že to bylo zveřejněno v době, kdy se pan Ž. zvažoval kandidaturu na ředitele ČT. Po několika měsících. Náhoda? Úmysl?

Poškodit p. Ž. ve volbě?

Každopádně je jasné, že vinou MP nikdy zvítězit nedokáže!

4 1
možnosti
Foto

A přitom by se, s tím svým nabubřelým egem, na tuto funkci i hodil.

3 0
možnosti
Foto

Z hlediska pořizování a rozšiřování fotografií, resp. zachycení podoby člověka a jejího následného šíření, je v ústavní rovině stěžejní čl. 10 Listiny základních práv a svobod (usnesení č. 2/1993 Sb., dále jen „Listina“), dle kterého má každý právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno (odst. 1), právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života (odst. 2) a na ochranu před neoprávněným shromažďováním, zveřejňováním nebo jiným zneužíváním údajů o své osobě (odst. 3).Jako příklad zásahu do těchto práv si můžeme představit situaci, kdy je osoba vyfotografována a je zachycena její podoba, aniž by s tím souhlasila, čímž může být přivedena do nekomfortní situace a případně může utrpět značná příkoří, a to např. v rodině či v pracovním prostředí. Základní pravidlo pro pořizování a rozšiřování fotografií druhých osob, neboť právě ty mají právo rozhodnout o tom, zda chtějí, aby byla pořízena jejich fotografie či aby byla tato fotografie dále distribuována.

0 0
možnosti
Foto

Z celého tohohle cirkusu mi vyplývá, že mediální hvězdy jsou nedotknutelné :-(

4 1
možnosti
Foto

Myslím si, že MP určitě porušili nějaké jejich zákony, nebo předpisy. Prostě to vyšetřit a podle těch jejich zákonů je i potrestat. Oni se s námi také nemažou.

0 2
možnosti

Nevím, jak Janouškovi. Tomu to v té chvíli bylo dost egál, protože byl pod obraz boží. Ale ten prolhaný "synáček" z ČT, ten si tuhle publicitu docela zasloužil. Já jsem docela pro zveřejňování těchto "pochybení" z jakékoli strany. Proč mají být ti, co mají problém se zákonem anonymizovaní? Aby snad veřejnost mohli tihle VIP lumpové klamat, podvádět, chovat se arogantně, pohrdat zákony a ubližovat i nadále? Myslím si, že je to pro ně naopak velmi výchovné a společnosti prospěšné. Asi jsem holt ze staré školy.

6 0
možnosti
Foto

Zveřejěná forografie bez souhlasu focené osoby je hrubé porušení Listiny zákadních práv a svobod. Byl jsem na country festivalu a a jednou na prohlídce nových trolejbusů a fotograf z novin se nás všech zeptal, zda nám nevadí, že budeme foceni a ať zvedne ruku komu to vadí a komu ne.

0 4
možnosti
Foto

No, nevím, ale osobně vidím zásadní rozdíl mezi dokumentování informace videozáznamem, aby každý mohl posoudit korektnost informace, v protikladu téhož u květáku, který většina dospělé a zřejmě i nedospělé populace vizuálně rozpozná.

Já však, jak jsem napsal u blogu pana Turnera, jsem pro otevřenou a jmenovitou informaci o protiprávním a nekorektním jednání věřejně působících a známých osob, protože představa o jejich vyšším postavení a právech nad občany se u značné části z nich stala již běžnou součástí jejích života a to by nemělo být podporováno.

0 0
možnosti

Dobrý den. Žádnou spravedlnost a férovost ve zdejším světě ovládaném a podporovaném digitálním elektronickým smogem a šrotem nehledejte. Atavistické bažení lidských jedinců po smůle a neštěstí jiných, právě tak jako touha šířit hrůzu, paniku, senzace a skandály je nekonečná a nezničitelná. Jenom je současnými možnostmi elektronické komunikace zesílená a zmnožená. V každém veřejně vymáchaném konfliktu, který upoutává pozornost jakýmkoliv způsobem, hledejte pozadí vlivových struktur a zájmů různých mocenských klanů. Některým se to právě hodí do krámu, tak se přiživí a jiné, které se cítí být poškozeny, vyvíjejí protitlak. Smlsnout si na takové lahůdce jako je arogantní fracek ve sporu s policejními "yntelygenty" je pro bulvár a veškerou konzumující veřejnost přímo lákavé pomyšlení. Dříve nebo později to zase přehluší jiná aférka typu rozkradený chlast na hradě nebo pytel na mrtvoly na státním baráku. Jinak už to nebude.

0 0
možnosti

Běžte někam! Vždyť je to z normální, životní situace. Není tam žádné porno ani hnus. Je to zachycený normální život na veřejnosti.

3 1
možnosti

Já to vnímám ještě navíc jinak. Mě zaráží, proč video policie zveřejnila v polovině března, a ne hned po incidentu. Navíc je prý video sestříhané. Dostávám odpovědi, že jde o boj o místo ředitele ČT / přiznám, že ani nevím, že se bude volit nový ředitel, na TV moc nekoukám/. Jakože policie chtěla Železného zdiskreditovat? Sama od sebe nebo na něčí popud? Pak je to ještě horší než to vypadá. Btw. bratr Železného zemřel ani ne před měsícem...

1 0
možnosti
Foto

Neumím posoudit, jestli je publikace videa účelová v souvislosti s volbou ředitele ČT, ale spíš to vnímám tak, že kdyby se choval normálně, neměl by nikdo nic k účelovému zveřejnění.

4 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal