Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J24a24n 22L90e21d13e41c83k68ý

19. 3. 2023 19:57

Oni ti umělci mají občas dost posunuté vnímání, a když to tak cítí, je to jeho věc. Na druhou stranu je ale nutné zdůraznit, že pravdu nemá. Také je možné, že řekl něco, co nechtěl slyšet - že se především špatně vyjádřil, přeřekl, nedořekl nebo nepochopil sám sebe. Nebo chtěl později ten výrok upřesnit a zapomněl na to. Nevěřím že by to mohl myslet opravdu tak jak to řekl.

0 0
možnosti

Verim tomu, ze kdybyste mohl s Michalem Prokopem mluvit osobne, tak byste brzy nasli spolecnou rec a inkriminovany vyrok by Vas uz tolik neiritoval.

2 0
možnosti
Foto

O tom vůbec nepochybuji. Jenomže pak by musel MP svoje vyjádření poněkud přeformulovat. K tomu vede - zde pouze teoreticky - jediná cesta. Že někdo upozorní "císaře na to, že je nahý". Pokud by všichni mlčeli, neměl by důvod si myslet, že nemá ty nejúžasnější šaty. Snad mi rozumíte. Díky za příspěvek.

1 0
možnosti

Rozhovor jsem neviděl ani nečetl, nicméně se domnívám, že tím nemyslel jen rockovou tvorbu, jak mylně vyvozujete vy. Myslel tím celospolečenské pokřivení, týkající se všech, skryté násilné autocenzury v myslích všech občanů země. A tím i chápu dopady , které ve své podstatě jsou horší, než jasné nespravedlivé procesy jednotlivců.

4 0
možnosti
Foto

Z úcty k nespravedlivě mučeným a umučeným, udušeným na provaze, zbaveným svobody a jinak terorizovaným bychom se takto vyjadřovat neměli, i když v tom celospolečenském pokřivení má MP samozřejmě pravdu.

0 0
možnosti

Prokopa mám rád - jako hudebníka a člověka. Dotkl se 50 let, temné skvrny dějin. Šílenství, není co řešit. Michal občas hovoří sám o sobě - o svém selhání. O tom, jak se podvolil normalizaci. Evidentně, trápí jej to dodnes.Proto - Framus Five - "Snad nám naše děti" ... Jeho vyjádření za šokující nepovažuji. Naopak, za upřímnou zpověď. Dává soustu impulzů k zamyšlení :

Myslelo se, že odpudivost oslavovat nelze. Přesto s. Semelová pořádá taneční, na desce - Gottwaldova hrobu. Firma KSČ, s přemalovaným štítem - živnostní dále. Války přece již nebudou - Pryč s Adolfem - Sláva Moskvě! Poučili jsme se už dostatečně ...

V národu je spousta invalidů. Pokřivená páteř je lékařským problémem. Ta normalizační? Zase žádným problémem není. Svědčí o tom hbitý pohyb postižených. Organizují demonstrace, další dobývají Muzea. I zde přispívají na blozích. O Marťanech, Chcimírech, o mírové konferenci. Tak chápu Michalovo vyjádření. VŘSR a normalizační blbost? - Ta je věčná. Páše škody dále ... :-)

7 0
možnosti

Myslím , že Michala Prokopa chápu. Komunisté zlomili páteř celému národu jako celku, až na vyjímky. A s následky se potýkáme dodnes. Pak se rozhodujeme mezi dvěma bývalými komunisty na prezidenta a nevolíme toho, koho by jsme chtěli, ale volíme proti tomu, koho nechceme. Asi byla chyba, že sametová revoluce byla až moc sametová.

4 0
možnosti

Teoreticky by šlo uznat, že lámání páteře prakticky celého národa bylo v určité rovině horší než pronásledování a popravy části lidí v 50. letech. Jenže lámání páteře tam bylo taky, a následky při projeveném nesouhlasu tvrdší. Za normalizace byly dostupnější informace k odhalení zrůdnosti režimu (Radio Kromeříš atd.), po okupaci 1968 nemohl mít nikdo růžové brýle o povaze režimu na rozdíl od počátku 50. let.

3 0
možnosti
Foto

Písničky Michala Prokopa mám rád. Mým nejoblíběnějším albem je Kolej Yesterday. Ten podcast neznám a tudíž jsem ten rozhovor neslyšel. Nemám však důvod vám nevěřit, že to řekl. Jinak byste tento blog nenapsal. Chápu, že vás to rozpálilo do běla. Vůbec se nedivím. Apropó autocenzura je zpět v plné parádě. Nejenom v muzice. Režisér Renč nedávno řekl, že v dnešní době by některé hudební klipy nemohl vůbec natočit. O filmech nemluvě. Ale to platí celosvětově

2 2
možnosti
Foto

Autocenzura je v plné parádě i u Vás? Nějak jsem si nevšiml. ;-D

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Michala znám osobně z let, kdy s muzikou začínal. Jeho myšlení je složitější. Zločiny z 50. let měly být mementem, aby se už nic takového nemohlo opakovat. Ale lidi se nepoučili. Normalizace nebyla tak drastická, ale zasáhla mnohem víc lidí, a její dopad na morálku národa cítíme dodnes. Normalizace způsobila i další vlnu emigrace, kdy především byli "vyštváni" lidé, kteří nám dnes chybí.

A kdo 50. léta zavinil? Náš lid, když zvolil komunisty.

10 0
možnosti

Myslím si, že pan Prokop autocenzuru a lámání páteří nevztahuje jen na hudebníky, ale na celý národ.

4 0
možnosti
Foto

Ráčíte být klasickým případem normalizačně polámaného člověka. ;-(

2 4
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal