Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já myslím, že prosba svatých o přímluvu bývala v mnohých zemí při korunovaci běžná. Uvidíme, zda náhodou nebudou i při korunovaci Karla III.

0 0
možnosti
Foto

Ovšem my(žel), nemáme krále. :-)

0 0
možnosti

Pokud byla při inauguraci zdůrazněna postava sv. Václava, neviděl bych to jako velký problém. Prezident i jeho manželka jsou nevěřící - a sv. Václav dalece přesahuje nejen katolický prostor, ale obecně i náboženský. Tim pádem i pro ateisty zůstal prostor přinejmenším pro reflexi českých dějin (ke sv. Václavovi se vztahovaly snad všechny významné osobnosti naší historie bez ohledu na konfesi).

0 0
možnosti

R^

Oceňoval jsem především trpělivost Petra a Evy Pavlových! Přes to všechno, co se nám nemuselo líbit, zvládli to perfektně! Nejkrásnější bylo Te Deum laudamus!

:-)

3 2
možnosti
Foto

Buh s komunistickymi studenty na rozvedcika, kde se spravne naucili, jak potirat nepratele a navazovat psychopaticke kontakty s odpurci rezimu za ucelem nasledne domluvy. Ti preziji kazdy rezim i bez Boha. Tedy hlavne bez Boha. Pokud by s nimi Buh byl, pak by to meli blby. Buh by mel byt s obetmi jejich vehlasnych tatiku.

1 7
možnosti
Foto

Od te doby, co jste byl nesmiritelne pro bezletovou zonu se jako ateista az budhista nekterych krestanu bojim. Prijdou mi opravdu fanaticti a v rozporu s ucenim Krista i Budhy. Valku chteji.

0 6
možnosti

Takže po bohoslužbě se křesťané dohadují, jestli tam měl být "svatý" Václav nebo Kristus, aby to bylo reprezentativní, a zemský rabín, který tam byl taky, nad tou podivnou debatou jen kroutí hlavou. Krásná ukázka toho, že myšlenka sekulárního státu by se měla brát vážně a ne jen napůl

0 0
možnosti

Slavnost v katedrále byla jen souvztažností s historií! :-)

1 0
možnosti

J53a24n 10R87á39ž

12. 3. 2023 17:01

Otázka, zcela vážně míněná: Považujete za křesťana i toho, kdo Bibli respektuje jako jistý návod k životu a k porozumění principu monoteistické víry, nepovažuje ji však za písmo svaté, jinými slovy vyjádřeno, nepovažuje slova v ní zachycené za pravdu o které nelze polemizovat ? Je tedy podle Vás člověk vyznačující se nebiblickým pojetím své víry, ale jako základní vodítko svého života považuje učení Ježíše Nazaretského a jeho následovníků, bez ohledu k jaké církví se hlásili, žádného prostředníka ke své niterní komunikaci s Bohem nepotřebuje, dobrým křesťanem ?

1 1
možnosti
Foto

Vážený pane Ráži, nikdy jsem neměl a nemám ambici posuzovat někoho jestli je nebo není dobrým křesťanem; to mi opravdu nepřísluší. Jsem ten poslední, kdo by byl oprávněn něco takého dělat. Já se pouze snažím ve svobodném prostoru a v rámci svobodné prezentace názorů upozorňovat na to, co o tom či onom tématu říká Bible. A ta přináší nejenom obecný "návod k životu", ale v některých věcech je zcela konkrétní (manželství = vztah pouze muže a ženy; homosexuální styk = hřích apod.).---Jestli je člověk ve Vašem příkladu dobrým křesťanem nevím a nechci to ani hodnotit. Necítím se k tomu povolán. Nebylo by fér vynášet jakékoli soudy, když na Vaši mohu odpovědět pouze a jedině: Nevím. (Zásada prof. Cepla st.: Když člověk neví, má říci nevím.)---Jestliže v Bibli čtu, že biskup má být ženatý muž, který řádně vede svoji rodinu a je-li nějakou církví vyžadován povinný celibát, pak jde o rozpor, na který musím upozornit. Jestliže Bible říká, že k Památce Večeře Páně patří chléb a víno a praktikuje-li některá církev ve vztahu k věřícím pouze chléb, pak jde o rozpor, na který musím upozornit. To je podstata mého přístupu.

0 0
možnosti

P29e16t32r 87D26r62a37p42a54l

12. 3. 2023 15:08

Chudák prezident, jako nevěříci musel absolvovat sektarskou saskarnu

1 2
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal