Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedovedu posoudit jestli jste zlý, nebo dobrý člověk a upřímně to ani soudit nehodlám. Stejně tak jako mám jednoznačně daný názor na svobodu slovo u šíření nacismu, proruské propagandy, pedofilie a dalších věcí nepatřících do slušné společnosti, mám stejný názor k Vašim názorům na LGBT komunitu. Vaše názory pocházejí z doslova militantního pojetí Bible a zdrojujete je články "vědců" pupblikujících mimo prostor kde by se jim dostalo vědecké oponentury. Pravdou je, že u nás může klidně vycházet Mein Kampf a považujeme to za "svobodu". Já si to nemyslím. Ozvu se proti tomu stejně jako proti čemukoli jinému co považuji za Zlo. Vaše články na toto téma + články urážející jiné náboženské cítění než máte Vy sám za ně rozhodně považuji. Stejně jako fakt, že tento blog není Hyde Parkový, ale patří do osobních.

0 0
možnosti
Foto

PRO P. VRACOVSKÉHO---Nevím jaké mé názory na LGBT komunitu máte na mysli, obávám se, že podléháte jakémusi vlastnímu sebeklamu. Odmítáte rozlišovat mezi dvěma věcmi - mým osobním vztahem k lidem stiženým touto deviací (než se začnete vztekat: deviace = odlišnost od dané normy) a tím, co o homosexuálním intimním vztahu říká Bible, a to jak Starý, tak Nový Zákon. To jsou dva odlišné aspekty tohoto problému, které (nejen) Vy vytrvale a tvrdošíjně odmítáte brát na vědomí. Dovolím si připomenout, pakliže jste římský katolík, jak jsem snad správě pochopil, že naprosto stejný názor na homosexuální praktiky, který jsem vyjevil ve svých textech já, drží i nejvyšší představitel vaší církve, papež František. Naposledy to uvedl v rozhovoru pro agenturu AP 25. ledna: "Není to zločin. Ano, ale je to hřích. Dobře, ale v první řadě rozlišujme mezi hříchem a zločinem."

Napsal jsem k tomu tehdy pro BS: "Vlastně to není jenom pohled římského papeže. Je to pohled stamilionů křesťanů nejrůznějších denominací. Nikdo soudný, kdo ctí svobodu jednotlivce, nemůže a nebude tvrdit, že homosexuální praktiky jsou trestným činem. Ale z duchovního hlediska to byl, je a vždy bude hřích. Bez ohledu na to, jak biblické učení vykládají liberální teologové." --- Z Vašeho úhlu pohledu, pokud jsem mu správně porozuměl, tím, že tvrdím, že homosexuální styk je hřích, šířím Zlo. Je-li tomu tak, pak se ptám: Šíří Zlo i papež František, když také tvrdí, že homosexuální styk je hřích? Buď hlásáme Zlo oba, nebo ani jeden z nás. Uráží snad papež homosexuální komunitu tím, že o jejich intimních aktivitách hovoří jako o hříchu? Pokud ne, jak ji mohu urážet já, tvrdím-li totéž, co papež? Anebo snad v této věci jste jako římský katolík se svým nejvyšším duchovním pastýřem v zásadním nesouladu?

0 0
možnosti
VS

Cenzura ultra levicackych aktivistu v plne sile. Skutecne odporne. Vam velka karma, ze jste od techto propagatoru jedine pravdy odesel.

0 0
možnosti

Blogosféra je soukromý web. Nevidím jediný důvod, proč by tam měli trpět články, které jdou proti jejich přesvědčení. A pan Stejskal, ač si jinak jeho blogerské aktivity vážím, zastává vůči LGBT skutečně předpotopní názory.

1 1
možnosti
Foto

Tak to je mi moc líto. Bohužel to je realita dnešní doby. Svoboda názoru a projevu v praxi. Pokud máte jiný názor než ten správný mainstreamový tak budete blokován skoro všude. Za tohle jsme zvonili klíčema? Já toužil po svobodě a po kapitalismu. Svoboda slova, projevu a vyznání je už jen na papíře. Začíná převládat cenzura a autocenzura :-/

1 1
možnosti
Foto

Vás tu teda blokuje kdekdo. Je to vidět v každém Vašem příspěvku ;-D.

1 0
možnosti
Foto

Vážený příteli Lubomíre, volím tuto cestu k objasnění postoje, který jsem možná napsal méně obratně.

Vážím si Vás nejen proto, že máme na řadu věcí v tomto světě stejný náhled. Nemusím jistě psát, kterých se to týká, to víte jistě dobře sám.

Váš postoj ke zmíněné tématice LGBT apod. respektuji, avšak nesouhlasím s ním. Možná je to proto, že vidím i tu druhou stranu, které Vám nejspíše uniká. S lidmi z této komunity často mluvím a jsem ten poslední, který by jim cokoli přikazoval a to včetně (či zejména) to, jak se mají chovat ve svém soukromí. Vy jste se zaštítil doslovnými citacemi z Písma, dává Vám to jistotu v tomto turbulentním světě, což je pochopitelné a velmi těžko ve svém věku budete činit jinak. Já - Písma méně znalý a méně vzdělaný - chápu B-ží lásku jako zcela nepodmíněnou, absolutní, která se dívá do nitra člověka, do jeho duše a posuzuje jej dle jeho opravdovosti. Vše ostatní lidské je až na druhé koleji.

Vy jste ve svých článcích zaujímal zcela nekompromisní postoj, za což jste sklízel drsnou (a mnohdy velmi) kritiku. Tato věc mne mrzela a proto jsem Vám před časem požádal, abyste se psaní těchto témat vyhnul. Ne proto, že je nesmíte psát, ale z očekávané - a bohužel často velmi hrubé - kritiky, kterou bylo možné očekávat.

Na BS jsem nikdy nikomu nenařizoval, co a o čem má psát. Nesmazal jsem jediné diskusní vlákno o vlastní vůli (na žádost blogerů to myslím jednou či dvakrát udělala Adéla). Bylo pro mne velkým údivem, že jste se na BS vrátil s dalším článkem, který mi - promiňte - připadal trochu jako anticharta neblahé paměti (podpisy floridských baptistů).

Věřte, že už před tímto článkem jsem byl vyzýván, abych Vás zabanoval, což jsem odmítal s přesvědčením, že toto není žádná cesta a že tak činit nebudu. Cítím však, že toto je téma je pro Vás zásadní a že chcete o něm psát i nadále, byť si myslím, že jde o cosi jen okrajového.

Váš odchod mne mrzí, vážím si Vás a Vaše rozhodnutí respektuji. Přeji jen vše dobré. Tomáš

0 0
možnosti
Foto

Pro p. Vodvářku---Odpověděl jsem samostatným článkem, do diskusního příspěvku se můj text prostě nevešel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal