Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Pavel se svým úřadováním „bez mandátu“ může dopouštět trestného činu přisvojování pravomoci úřadu dle paragrafu 328 tr. zákoníku. Vykonává úkony, které jsou vyhrazeny orgánu veřejné moci. Mandát k nim získává až složením slibu, tedy 9. 3. 2023,

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

3 2
možnosti

Je to sranda. Čína si dělá starosti s ČR. O velikosti jejich menšího města! Co se má stát? Miloš se investicemi znemožnil, žádné nebyly. Maximálně Tvrdík přijde o Slávii. Mach a kouzelné sluchátko pokračuje. Šebestová se zlobní ... :-)

7 1
možnosti

Porovnáváme tu osobní odvahu a světovou diplomacií. To první mohou naši politici testovat návštěvou Kyjeva.

To druhé testuje politiku potenciálně agresorské země. Odvaha je na straně Tchajwanu. Naši politici neriskují nic.

2 4
možnosti
Foto

Čankajšek byl velmi rozporuplná osobnost, viz

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cankaj%C5%A1ek

Cituji:

"Vláda Čankajška a jeho syna je na Tchaj-wanu také známá jako vláda Bílého teroru, pojem označující autoritářský režim, kdy Ťiangové skrze Kuomintang stáli za likvidací či uvěznění tisíce Tchajwanců ale i Číňanů, kteří s nimi přišli na Tchaj-wan. Ještě jako prezident Čínské republiky v pevninské Číně poslal vojsko k násilnému potlačení povstání v Incidentu 28. února.[4] V následých letech 1949–1987, kdy jim zákon stanného práva dával absolutní moc, docházelo k systematické likvidaci jakéhokoliv disentu proti osobě Čankajška či straně. Vedle toho propagandu režimu Ťiangů doprovázel silný kult osobnosti, sochy Čankajška byly instalovány ve většině škol, v mnoha parcích či na vojenských základnách. Byly po něm pojmenovány městské čtvrti (například Čung-Čcheng), parky, ulice či letiště.[5][6] V centru Tchaj-peje byla po jeho smrti vystavena monumentální pamětní síň (Chiang Kai-shek Memorial Hall) a pro dočasné uložení jeho těla bylo ve městě Cch'-chu vybudováno mauzoleum."

1 0
možnosti
Foto

Čínská republika se stala fungující a prosperující až po jeho smrti.

Možná by bylo rozumné nyní Čínskou republiku opět přijmout do OSN. Členské země OSN by však musely skončit s politikou jedné Číny.

6 0
možnosti
Foto

Je to právě naopak. Diplomacie má svá pravidla a kdo je porušuje je nedůvěryhodný. Pokud chceme mít diplomatické styky s Tchaj-wanem uznejme jeho suverenitu.Porušování našeho vlastního svobodného postoje,kdy uznáváme politiku jedné Číny,je křiváctví.

Zdroj: https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797541

4 1
možnosti

Vztekaly by se USA, kdyby český prezident telefonoval nějakému guvernérovi státu?

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS