Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Lubomíre Stejskale. Presny popis systemu pro CR. Je vsak smutne mit ty "politiky" pri sestaveni Ceske republiky a vratit se k systemu cisarkemu a to bez cisare. I tu preambuli teto Ustavy neupravili podle skutecnosti. Podepsani jsou, pan Klaus st, a pan Uhde.

Vsak nejsmutnejsi je nepochopeni tech dnesnich chyb v Ustave, ktere nas odeluji od spravne vedene republiky. I s tou volbou ideologickych stram. Bez opravy, premieri typu minuleho, budou mi moznost vytvaret zakony podle vlastniho uvazeni a bude to mit podlozeno celym financnim bohatstvim CR. Podle ceskeho prislovi"mala domu"!! Tech 30 let zlpdejny tech kteri nas vedli, obcanum nic nerika Je to uzasne mit tak zabednite spoluobcany. Bez velkeho uskali typu Senatu a prezidenta.

0 0
možnosti
JL

Prosim oprava: 30 let zlodejny... Dekuji, byl to preklep.

0 0
možnosti
ZH

Není pravda, že nebyl přijat jiný volební systém. Vznikl senát s jiným volebním cyklem i systémem než volby do poslanecké sněmovny. Dlouhou dobu jsem si myslel, že je to zbytečná instituce - to když vládly relativně normální strany. Minulá vláda mě přesvědčila o tom, že tvůrci ústavy měli slušnou předvídavost. Senát fungoval jako brzda, aby Babiš plně privatizoval stát. Volební systém do sněmovny ho také brzdil, protože nemohl získat absolutní většinu. No a funkce prezidenta byla pro něj také brzdou, protože prezident si jmenuje soudce a další klíčové figury podle svého klíče. Pokud by toto měl pod placem premiér (v tomto případě Babiš), pak Pán Bůh s námi.

Poprvé od roku 1990 jsem byl rád za to, jak rozkošatělý máme volební systém a dělbu moci. A při představě škod, které by způsobil diktátor, mi to ani nepřijde drahé.

0 0
možnosti
EH

Raději rozháraný systém než všechno vložit do rukou Orbánů, Putinů a Bidenů. Mandát 50% populace mi přijde málo. Viz trable s brexitem.

Systém, co máme teď, zaručuje víceméně stabilitu. A prezident může být apolitický, pokud chce.

0 0
možnosti
JL

Ano, mate pravdu pani Hasnikova. System urcite zarucuje stabilitu. Pro ty zvolene ano. Ti mohou krast bez jakekoliv pohromy. Ten minuly to provadel otevrene. A vy i ja to platime. Uzasne mysleni.......!!!???

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
JL

Uzasna dedukce o systemu, ktery znate z novin a z TV, pane Konrade. Rozdeleni spolecnosti v CR je podle ideologickych stran. A je jich pozehnane. Snad az devadesat. Dnes to neni jeden proti druhemu, ale jedna ideologie proti druhe. Ti jedinci se za tu ideologii schovavaji. A take si tu ideologii mohou koupit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal