Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená smutná karma. Hrůza.

1 0
možnosti
RC

Jen bych podotkl pár dalších věcí s vaším svolením :

První únos těla jak jste správně napsal se odehrál v nemocnici v Dženínu. Po intervenci Palestinské samosprávy, Jordánska a Izraele bylo okolo 2.h ranní připraveno k odvozu tělo mrtvého Drúza.

Ovšem na cestě zpět k izr.pozici bylo jinou skupinou ozbr.Palestinců tělo uneseno podruhé(!) zpět do Dženínu.

A to už bylo na Drúzi příliš :

Skupina tentokrát ozbr.Drúzů unesla celkem 3 mladé Palestince ze silnice číslo 6 a odvezla na neznámé místo. Poté zveřejnili krátké video na sociálních sítích s pohrůžkou, kdy jeden ze zadržených Palestinců oznámil, že pokud tělo Drúza nebude vydáno, postupně postřílí jednoho podruhém.

Celkově od prvního únosu těla do definitivní vrácení Izraeli uběhlo 30h. Odstupující ministr obrany B.Ganc už schválil voj.operaci v Dženínu, ale naposledy požádal PA o pomoc s tím, že speciální jednotka IDF už je na cestě. PA se na poslední chvíli podařilo dostat tělo do svých rukou a nechat ho převézt do Izraele.

Očekává se, že někteří mladí Drúzové se budou chtít Palestincům pomstít za smrt svého člena.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, doplňující informace z místa jsou vždy vítány.---O tom druhém únosu ze sanitky jsem se dozvěděl, ale neměl jsem to potvrzeno z více zdrojů, proto jsem to do článku nedal. --- Přeji dny bez teroru.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal