Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neff pravdu nemá, protože nejde o žádnou kastu. Jako kasta se chová on a další jemu podobní, kteří mají tendenci plést se do života ostatních, říkat jim, co mají chtít, co si mají odpustit a na co mají rovnou zapomenout. A pokud splní to, co kasta Neffů chce, bude jim dovoleno žít bez toho, aniž by si jich někdo všiml. Bylo by fajn, kdyby se různí Neffové přestali chovat nadřazeně a obrátili svoji pozornost na jiné pro ně důležitější problémy.

1 3
možnosti

Asi jste nepochopil, že právě ti Neffové tvrdí, že jsou mnohem důležitější problémy, nežli jsou požadavky určité "kasty".

Dosud jsem si nevšiml, že by u nás LGBT komunitu někdo něčím úkoloval. Pravdou je, že se tkzv. většinová společnost na veřejné projevy LGBT dívá někdy s drobným podivem, ale ten není o nic větší než je podiv nad řáděním fotbalových fanoušků Sparty. 2 dny po veřejném průvodu se o tom někde možná mluví, ale to je vše.

Nikdo tady po nikom nestřílí, soužití obyvatel stejného pohlaví je celkem bezproblémově tolerováno a k žádné jejich šikaně v zaměstnání ani po něm, nedochází.

Nechovají se právě oni zarytí propagátoři LGBT povýšeně ?

:-P

1 1
možnosti
Foto

SLOVO AUTORA ČLÁNKU---Omlouvám se, že neodpovídám na všechny diskusní příspěvky z těch, na něž odpovědět lze. Důvod je prostý. Žijeme-li v jednom časovém pásmu, pak má den ne víc než 24 hodin.

0 0
možnosti
Foto

Shledal jsem jediné: většinové společnosti asi nejvíc vadí, že si LGBT komunita dělá ze své odlišnosti přednost a živnost.

Např. my, co máme problém se zrakem, což nám komplikuje život, a ještě nás to stojí značné peníze, musíme kvůli tomu pořádat Optic Pride? A měli bychom proč demonstrovat - za vadu zraku nemůžeme, ale na rozdíl od jiných zdravotních potíží nám nákup pomůcek pojišťovna nehradí (kromě směšné, přímo urážlivé částky). !!

3 1
možnosti
Foto

Jste málo akční. Za ta léta, co tu o tom sníte, už Vám mohl Váš Optic (Optical? bych doporučila) Pride dávno zajistit přednost a živnost!

1 0
možnosti

M21i93l37a58n 98B24í29l24e25k

24. 10. 2022 14:14

Jestliže berete skutečnost, že se finská poslankyně dostala za svoje vyjádření ohledně homosexuality až k soudu, jako zápornou, neměl byste v podobném duchu hodnotit i kauzu divadelního představení režiséra Frljiče (resp. pana Duky)? V onom dramatu se cítili být uraženi někteří křesťané, v případě výroků/citací paní poslankyně zase homosexuálové. Ovšem zatímco ve věci divadelní hry proti soudní při nic nenamítáte, pro Paivi Räsänenovou máte jen slova zastání. Ale možná se mi to jen zdá...

0 0
možnosti
Foto

PRO M. BÍLKA---Napsal jsem k oběma soudům své vyjádření, v případě P. Räsänenové dokonce několik, a mohu Vás ujistit, že mezi oběma je rozdíl. Nejprve ale připomenu to, co jsem k ke "kauze Duka" publikoval (mj.) na Neviditelném psu 12. 5. 2021: "Nejsem si jist, zda soudní cesta je tím nejrozumnějším způsobem protestu (koneckonců soudí se arcibiskup, ne já), nicméně v přesvědčení, že zmíněná hra je vůči Ježíši Kristu hrubě urážlivá, má Dominik Duka moji plnou podporu. Bez ohledu na to, jak v této kauze dopadne dovolání k Nejvyššímu soudu."---Nyní k onomu rozdílu. V případu Frljičovy hry se soudil občan Duka a požadoval OMLUVU; v případě z Finska byla (stále je) Räsänenová žalována státní mocí, která za její svobodné vyjádření požadovala (požaduje)TREST. Vnímáme tu odlišnost?

0 0
možnosti

Argumentovat v dnešní době tím, co o homosexuálních praktikách soudí Bible, je poněkud zpozdilé. Pamatuji si jeden váš článek, kde jste s chutí citoval, jak se o těchto praktikách Bible vyjadřuje. Od toho už jste, zdá se, upustil, ale drží vás to pořád.

0 0
možnosti

Na straně druhé je otázka, jestli je namístě za citování Bible vést tříletý soudní spor. Fakt je, že se osvědčilo Bibli a parlament míchat dohromady spíše méně než více.

0 0
možnosti

Souhlasím bezvýhradně. R^

0 0
možnosti

Neffovi se článek nepovedl. Osobně nechápu, jak může publicistovi s jeho praxí utéct onen "výstřelek". Navíc když už někdo volá po rozumném přístupu má vycházet z vyargumentovaných pozic a lépe definovat. Nicméně z charakteru negativních ohlasů se dá říct, že se v lecčems trefil.

0 1
možnosti
Foto

Ono se není úplně čemu divit, neboť se mu nepovedl docela čerstvě po událostech v Bratislavě....

0 1
možnosti

J79a87n 43P78a28v73l63í84k

24. 10. 2022 11:22

Podle slovníku cizích slov je exces 1. výstřelek, výstřednost, nestřídmost, 2. výtržnost, což vražda dvou lidí není ani náhodou, takže použití toho slova vyvolalo znechucení, podle mě právem i vzhledem ke kontextu, v kterém bylo slovo použito.

Slovo homofob není nadávka, jde o věcné hodnocení člověka, který má negativní postoj homosexualitě ať už z jakýchkoliv důvodů. Z toho vyplývá, že pan Neff v článku asi řeší svůj problém s tímto problémem. Mimochodem vůbec si nemyslím, že by naše společnost přehnaně řešila fenomén homosexuality, řeší ho nejvíce homofobové (není nadávka). Pohybuji se dost mezi mladými lidmi, kteří s tím nemají problém a díky tomu, že jsme otevřená společnost, přijímají realitu, jaká je, aniž by chodili v předklonu.

3 2
možnosti

Homofob je především bezobsažný blábol, který se lepí, když se nedaří nebo nechce argumentovat. Něco jako "pražská kavárna".

1 1
možnosti

Je to lidské. Aktivisté dosáhnou něčeho, tak zkoušejí, kam jim dovolíme zajít. Nálepkování je dobrý způsob, jak potlačit veškerou konstruktivní diskuzi. A nebavme se jenom o LGBT. Máme tady víc nedotknutelných kast založených na rase a národnosti.

Pak je tady diskuze o válce(nebo migraci nebo politice), kde se kasty jediných spravedlivých snaží umlčet diskuzi nálepkováním pisatelů nepohodlných názorů.

4 0
možnosti
Foto

Ano, pan Neff má pravdu.

3 1
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal