Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte plně pravdu, vše kvůli nadcházejícím volbám.

Lapidova snaha je přebrat z levicového polit.tábora včetně arabských stran co možná nejvíce hlasů. Na pravici to totiž nelze.

Před několika týdny vyšlo najevo, že Abu Mazen(šéf PA) si nechal pozvat šéfy Společné Arabské Kandidátky Udeho a Tibiho(avšak nikoliv Islám.stranu Ra'am M.Abbáse) a žádal je, aby nedopustili znovuzvolení B.Netanyahua tím, že jako tradičně po volbách u prezidenta Izraele nedoporučují žádného kandidáta z nejsilnějších polit.stran na funkci premiéra neboť tito kandidáti jsou vždy Sionisté.

A.Mazen je požádal, aby byli v tomto "pružnější".

Důvod, proč A.Mazen nepoznal vůbec stranu Ra'am je, že necelých půl roku po vzniku poslední vlády v čele N.Bennettem tato Islám.strana na svém sjezdu odhlasovala zrušení "palestinské agendy" a pro příště se bude zabývat pouze problémy arab. občanů Izraele, kterých je až příliš.

To byl z dalších důvodů, proč lídři teror.organizace Hamás v té době označili M.Abbáse jako "Bennettova psa", což je v arab.folklóru hodně drsné přirovnání.

To je také důvod, proč Abbás chce být v jakékoliv příští vládě, což potvrzuje v každém rozhovoru pro zdejší média.

0 0
možnosti
Foto

Díky za užitečné doplnění!

0 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal