Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V jednom z nejznámějších rozhovorů, kdy jako jediná žena-novinářka dostala ještě před íránskou revolucí v roce 1979 k šíitskému vůdci Íránu ajatolláhu Chomejnímu se nejdřív přizpůsobila tamním zvyklostem a na audienci si vzala čádor. Neslevila ze svých zásad a kladla velmi ostré otázky a podráždila ho otázkami o právech žen natolik, že Chomejní vykřikl: "Pokud se vám nelíbí islámské oblečení, nejste povinna dodržovat. Čádor je pouze pro mladé a vážené ženy." Fallaciová si poté strhla čádor z hlavy se slovy: "Hned teď si tenhle hloupý středověký hadr sundám."[4]

0 0
možnosti

Zdá se, že už to tady jednou bylo.:-P

0 0
možnosti

Zasloužená karma.R^:-) Írán je zločinná země, podporovaná mafiánem Putinem.

2 0
možnosti

Souhlas, pane Stejskale. Ale divíte se? Když západ a speciálně USA doslova blbnou v problematice LGBT? Pamatujete na paní Šabatovo a na její aktivity v roli ombudsmanky vůči ředitelce střední zdravotní školy Kohoutové v otázce hidžábu?

A to pokrytectví západu dokreslovalo chování zemí vůči advokátovi křesťanské dívky, která přinesla v Pákistánu svým kolegyním obyčejnou vodu k napití, kterou tyto odmítly a vyvolaly hádku s ní. Ona dívka dostala trest smrti a její advokát musel prchnout ze země. Na letišti v Londýně jej zpovídala reportérka Reportérů Marka Wolnera. „Celý svět říká, že ji chce přijmout, ale nikdo neříká, že chce také přijmout advokáta, který ji zachránil před popravou. Pokud by Češi řekli přijeď, nechají za sebou celý svět. „ Viz tehdejší reportáž – Voda v tých dlaních.

ttps://http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/218452801240038/

0 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal