Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čtu občas blogy Vaše, občas blogy pana Hornera, občas blogy jiných.Myslím ale. že my blogeři bychom se neměli brát ta vážně. Mělo by to být naše uvolnění.Nic víc. "take it easy".

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že jde o víc než jen uvolnění. Vstupujeme do veřejného prostoru a zde je alespoň minimální míra zodpovědnosti nutná.

0 0
možnosti

Ještě malý přípodotek k tématu.

Pan Horner operuje desetinou světové pevninské rozlohy. Je to velmi přibližné, ale budiž. Bude mi tedy jistě povolena podobná přibližnost. Na území Afriky žije tedy přibližně 5x více obyvatel v poměru k rozloze, než v Rusku. Nemělo by tedy dle uvažování pana Hornera Rusko odevzdat Africe odpovídající území, aby bylo rozmístění rovnoměrné?

3 0
možnosti
Foto

Pozoruhodný přípodotek.

1 0
možnosti
Foto

Nechci hodnotit tento blog ani ty předchozí zde zmíněné, tedy nevyjadřuji žádné stanovisko k jejich obsahu.

Za sebe jen chci zmínit, že tyto reblogy a další a další reakce považuji za nešťastné. Myslím, že reakce by se měly odehrávat v diskuzi pod původním blogem a ne v dalších a dalších blozích.

1 0
možnosti
Foto

Pro p. Macháčka---1. Jakkoli Vám rozumím, musím připomenout ustanovení kodexu: "Blog reagující na téma, jež nastolil ve svém článku jiný bloger, je naopak žádoucí, a na titulní stranu patří." Touto větou, do jisté míry "gumovou", lze obhájit existenci "reblogů". 2. Dávám k úvaze. Myslíte si, že všichni autoři, kteří píší "reblogy", by byli ochotni přistoupit na to, že reagovat se bude výlučně v diskusi? Mířím tím na ty, jejichž tvorba je v drtivé většině blížící se 100 procentům založena právě na tom, co Vy považujete za nešťastné. Osobně bych byl nerad svědkem toho, že všichni se s reakcemi způsobně "odstěhujeme" do diskusí - až na nejmenovaného kolegu, který bude i nadále chrlit "reblogy", jak mu bude libo. To bych považoval za nesrovnatelně horší než současný stav.

0 0
možnosti

Horner je tím charakteristický - vloží vám do klávesnice něco, co jste nenapsal, a co si nejpíš ani nemyslíte, a to pak začne napadat a vyvracet. To dělá mnohým. V čem tápu, je, zda je toliko nemocný, nebo zlý.

1 0
možnosti

Myslím, že se cítí jako hrdinný Don Quijote, jenže nějak nedokáže rozlišit právo a bezpráví a další podobné mravní kategorie.

Tak akorát bojuje proti proudu a sám se považuje za spasitele. Je to někdy směšné, jindy trapné, v posledním případě až hanebné.

2 1
možnosti

Velká Británie 42 mln km2 kolonií , France 30 ml km2 kolonií, Rusko 17 mln km2 kolonií. Tak jsem se to učil ve škole./?!/ . Rusko se může cítiti ohroženo, ale nic ho neopravňuje k vedení této války. Putin , bohužel, nezapře KGBáka.

Negativní roli sehrál, bohužel, i Biden. S tím asi nebudete souhlasit, ale je to můj názor, na který mám nárok. Putin se chová jek Hitler, čert nám ho byl dlužen.

Na jeho omluvu nikdo nic rozumného nenajde. Plně s vámi souhlasím, píšete

navíc velmi kultivovaně.

0 0
možnosti
Foto

Pro O. Filipczyka---Za příspěvek děkuji, jelikož Biden není můj "kůň", nemám potřebu se k jeho roli vyjadřovat. Čímž nechci říci, že nemáte pravdu.

0 0
možnosti

Karmu jsem dala, ale za mě se dopouštíte chyby, že na ty hloupé útoky vůbec reagujete. Pan Horner píše nesmysly, jen aby obhájil neobhajitelnou agresi. Rusko má samozřejmě důvod, bezdůvodně koná jenom blázen. Důvod ale často nebývá akceptovatelný zbytkem světa.

Na vysvětlenou: To, že něco chci a potřebuji (tedy důvod), mě nijak neopravňuje sebrat to jinému, a když to odmítá vydat, použít násilí, případně ho zabít. Takový důvod prostě ostatní nemohou akceptovat, natož schvalovat. Takovou potřebu ovšem lze sice chápat, ale její naplnění je zcela nemožné. Můžeme pochopit, že zloděj cosi chce a potřebuje, ale těžko můžeme souhlasit s tím, že to někomu ukradne.

15 0
možnosti

Fajn. Nicméně věta „Než budu pokračovat, musím se čtenářům omluvit. Za to, že nedosahují výšin intelektu Zdenka Hornera.“ Je řekněme poněkud zbytečná neb pana Hornera lze obhájit stejnými argumenty.

U té 1/10 světa píšete, že její existenci nepopíráte, jen kritizujete. Otázkou ale je, zda jste schopen respektovat její vidění světa. Pro srozumitelnost sáhnu do jiného ranku – do deklarace lidských práv, tak, jak jsou definována v Chartě OSN, kamž se dostala v dané době jako reflexe na druhou světovou válku v podobě na základě dominance západu. Ta charakterizují, jakkoli se to nezdá, západní civilizaci. Nikoli ostatní civilizační okruhy. Ať už je to čínský, ruský či arabský. Nevím, zda mi porozumíte, ale arabské právo šárija ona lidská práva popisuje tak, že u každého bodu je dopsáno – výklad dle práva šária. A třeba v Dakaru je součástí práva stále kamenování žen či kmenová stavba společnosti. Respekt neznamená souhlas, ale komunikace a sbližování pohledů na svět. Nikoli konfrontací ale trpělivou komunikací, nikoli násilným vývozem demokracie. A v tomto smyslu lze chápat ono jednání stran ukrajinské krize podle pana Hornera jako velice obdobné, ne-li stejné jako u papeže Františka. Zejména před agresí, ale i po ní.

0 1
možnosti
Foto

Pro A. Špátu---Respektovat vidění světa, tak jak ho prezentují představitelé "1/10 světa" nejsem, stejně jako bych nebyl ochoten respektovat vidění světa, jak ho prezentovali pohlaváři nacistického režimu v čele s Hitlerem (kdybych v té době žil).

1 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^ Slava Ukrajiny [UA]

5 0
možnosti

Nesouhlasím s vámi pouze v jedné malé drobnosti, a to že nedosahujete intelektuálních výšin páně Hornera. Jinak podepisuji v plném rozsahu. [UA]

4 0
možnosti
Foto

Pro P. Šímovou---Za uznání děkuji a Váš nesouhlas beru na vědomí, ale ponechám si svůj pohled na sebe sama (něco málo o tom vím ...).

0 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal