Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Horner a pan Petřík Vám to dali pěkně sežrat. Evidentně jste trefil do černého. Ještě postrádám objektivní vyjádření pana Paroubka. Ruská trojka bude kompletní.:-)R^

3 0
možnosti

Zasloužená karma :-)

3 1
možnosti

Každá strana má svoje argumenty. Nejjednodušší je poslechnout si Putinův projev - teprve dnes jsem ho našel (necelý) na youtube, jak ho tam dala Prima. Rétorika Ruska je mrazivá: Ukrajinci jsou neonacisti a Západ je podporuje (tudíž je taky nacistický), cílem ukrajinského vývoje bylo ohrozit existenci Ruska. - A je to. Předpokládám, že nic jiného Rusové x let neposlouchají - minimálně oid roku 2014 resp. během Putinova režimu. - Nicméně je to srozumitelné: Putin uvažuje takto: Ukrajina chtěla vstoupit do NATO, ale pak by mohlo NATO umístit na jejím území jaderné zbraně, a proto útočíme. - Této železné logicky se nedá nic vytknout. - Napadlo mě už před vpádem na Ukrjainu, že by tohle Západ měl vzít v potaz a od vstupu Ukrrajiny do Aliance se distancovat. Ovšem i to mělo slabinu: Rusové mohli klidně říct, že je to podvod a stejně zaútočit. Čili sousedi, chlapi si to teď rozdávají pěstma do hlavy, prostě chlapsky. Blbé na celé situaci je to, že Kreml čili Putin vlastně ustooupit nemůže, protože tím byl dal najevo, že neumí západní politice a ukrajinskému postupu zabránit. Putin tedy bude válčit až do konce, nic jiného mu nezbývá. Situace je o to nepříjemnější, že Čína vyhlašuje připravenost na válku....ta třetí světová se nenápadně blíží, že.

0 3
možnosti

Tato vaše železná logika má ovšem mezery v tom, že stejně by Rusové mohli uvažovat i o pobaltských republikách. Ty vstoupily do NATO a žádné jaderné zbraně na jejich území rozmístěny nebyly. Na rozdíl od ruské enklávy Kaliningrad, která je jadernými zbraněmi napěchovaná.

8 0
možnosti

Kdo chce poznat opravdové Rusko, tomu doporučuji skvělé knihy Zima přichází od Garryho Kasparova a Rudý zákon od Billa Browdera. :-)

4 2
možnosti

Jsou to opravdu výborné knihy, které píši pravdu, a nepapouškuji kremelskou propagandu.

0 0
možnosti

Raději bych doporučil blízkovýchodní téma. Stejný rozbor udělá TV, takže to byla ztráta času.

1 5
možnosti

S rozborem projevu opravdu, ale opravdu nemohu souhlasit. Dovolil jsem si příliš?

1 6
možnosti

Ještě byste mohl napsat proč. Takto je to jen takové plácání do větru.:-/Rv

5 0
možnosti
Foto

J77a36n 49Š28i58k

22. 9. 2022 8:41

Podrobný rozbor s jasným závěrem. Děkuji za článek. Hezký den R^

7 2
možnosti

Výborně zpracováno. Naprosto souhlasím.R^

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS