Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Pane Stejskale, tohle je relativni a velmi subjektivni. Tim nerikam, ze spatne. Singapur mel jednu olympijskou medaily z 50 roku, kdy Singapurec ziskal bronz za spirani. I kdyz ted me napada, ze je to nejake podivne, protoze v te dobe byl Singapur soucasti Malajsie. Nechce se mi to hledat, ale neni to podstatne. Pak na Olympiade v Pekingu Singapur ziskal medaily ve stolnim tenise. Ta "singapurka" neumela anglicky, a obecne z toho bylo v Singapuru dost rozcarovani. V te dobe jsem v Singapuru bydlel, take to mam z prvni ruky. Nikdo proti ni nebyl, ale proti stylu, ze Singapur zaplatil cinance, dal ji obcanstvi a ona reprezentovala Singapur. No a zabavne bylo, kdyz se ji komentator zeptal, jak se citi byt v na Olympiade v Pekingu, tak cinsky odpovedela, ze je super byt opet doma.

To ale neni kritika ani jeji, ani Singapuru. Jen konstatovani, ze se to koupit da, ale opravdu to valnou hodnotu nema. A pak na dalsi olympiade rodily Singapurec ziskal medaily v plavani, ale on zije v USA, kde trenuje.

A takobych pripadu jsou stovky ci tisice. Johafricanka Botta (myslim, ze se tak jmenovala), dostala za 9 dnu britske obcanstvi a vzapeti reprezentovala VB na olympiade v Los Angeles myslim.

0 0
možnosti

J48a13k96u72b 92Š50o95l43c

16. 8. 2022 11:31

Z mých dvou vět jste si vycucal, co jste si z nich vycucat chtěl. Jak jinak.

Klubová úroveň je něco úplně jiného než reprezentace. Tam můžete mít cizinců kolik chcete (nešťastné pravidlo Bosman), i když i zde mi uniká smysl, když proti sobě nastupují basketbalové týmy z Německa s osmi Američany a dvěma Němci, proti týmu z Itálie s osmi Američany a dvěma Italy.

Reprezentace je něco jiného. Věřím, že vaši běžci splňují všechna kritéria, což ale neznamená, že ta kritéria musím považovat za správná. Neznám přesně individuální osudy běžců z Izraele, ale obecně mi vadí třeba Američané v basketbalových reprezentacích skoro všech zemí. U nás třeba Kia Vaughn bez jakéhokoliv vztahu k ČR.

Není to ani rasismus, ani antisemitismus, to zde nezkoušejte. Zápasy a závody reprezentací pak ztrácejí smysl.

0 2
možnosti
GC

Promiňte, ale mám v tom trošku nejasno :-) Alexander Choupenitch, vynikající šermíř běloruského původu reprezentující ČR, také podle vás spadá do množiny těch, jejichž medaile jsou “ bezcenné “ ?

4 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal