Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud by se KT "stal Pavlem", byla by to velká škoda. Obávám se že, věřím nechtěně, směřujete k požadavku na jednotný a jedině správný názor, což nemohu akceptovat.

0 0
možnosti
Foto

Nelze brat jakkoliv osobne. Karel Trcalek, coby neuspesny spisovatel zrejme svuj pozemsky zivot :-) zavrsi 256tisicim clankem jako kmet na blogu iDnes. Vyziva se v zesmesnovani hodnot jakychkoliv a kohokoliv. Jakoby zrovna on znal vice. Podle mne nezna ani to zakladni, tj. zesmesnovani ostatnich mu nepritahne nic a nikoho dobreho.... Mne je ho trochu lito, v necem je fakt jako dite. Prehled ma, ale vyuziva ho podivne.

1 3
možnosti
JF

Podle mého názoru Karel je úplně normální troll z trollí farmy placené přes nějakou desátou dceru nějaké neziskovky od Sorose a tímto schématem zaručeně neziskové (zisky jsou a budou u Sorose) a tedy absolutně sociální :-) ... https://www.mundo.cz/foto/typicky-troll-ma-rozcuchane-vlasy-dlouhy-nos-baculate-brisko

1 3
možnosti
AM

Nesouhlasím s jedním vaším vyjádřenim a to je talent pana Trčálka😄😄😄

0 1
možnosti
Foto

Pane Stejskale, Vy si zase koledujete! ;-D

2 0
možnosti
Foto

A už to tu visí! Že si nedáte pokoj. Myslíte, že Všemohoucí bude na Vaše počínání hledět s libostí? ;-D

0 0
možnosti
JP

J22a81n 69P93a74v48l39í26k

14. 8. 2022 12:33

Spíš než analogie Saula obráceného v apoštola Pavla nebo lotra na kříži je vhodnější pro pana Trčálka postava zlodějíčka Ferdyše Pištory od Františka Langra, který (Pištora) u příležitosti vloupání se do domu zachránil dvě děti před požárem, následkem čehož přestal být zlodějem a stal se z něho člověk řádný až hrůza. Spíš bych si uměl představit sen, že pan Trčálek se připlíží ke Stejskalům, aby panu Stejskalovi ukradl z pod polštáře jeho poslední kvalitní blog, aby ho mohl opsat dřív, než ho pan Stejskal zveřejní, a při této akci mu zachránil před jeho nezbednými vnuky celé dvě tlusté složky dosud nezveřejněných a neukradených (panem Trčálkem) blogů, které nezbední vnuci měli v úmyslu znehodnotit svými čmáranicemi fixkou, pan Stejskal jej přivine na hruď a nazve bratrem v Kristu a z pana Trčálka se pak stane řádný bloger a nesmiřitelný hlídač zcizených slov, vět, myšlenek a článků pana Stejskala, která by zneužil on sám nebo někdo z jeho bandy tleskačů.

3 1
možnosti
OD

Pane Stejskale, chápu, že Vám Trčálek trochu zvedá krevní tlak, ale míchat ho do pokusu o vraždu S. Rushdieho není úplně košer. Hornerovi jsem za totéž tak trochu vynadal, Vás jsem vynechal, tak Vám to píši dnes.

T tématu - chápu, že věřící se mohou články KT cítit uražení, protože jeho psaní je krutě přímé a velmi provokativní.

Nojo, ale takové psavce máte i vy - když čtu názory manželů Jochových, vždy si připomenu fakt, že "hluboká víra je vždy krok od zločinu". To nemluvím o perverzích, které publikuje "prý křesťanů Hájek na Protiproudu a asi ani nevím o ještě horších zoufalcích, které jsem zažil v Americe. Tam jsem pochopil, že i z Bible se může stát Mein Kampf, záleží na tom, kdo čte a jak chápe text.

O pozdním příchodu na vinici jen tolik, že patrně KT je jeden z nás, kdo jí nehledají.

Jak tak dlouhá léta čtu Vaše články, mám trochu pocit, že nejen Vy, ale mnozí další křesťané nás bez vztahu k Vaší víře stále vedete jako pobloudilé, pomýlené ovečky, které se zaběhly pastýři a je třeba je zachránit. To je stejně hloupý omyl, jako ten, který vedl komouše a nácky k lovu na křesťany (Římany vynecháme, to už je dávno).

To ovšem neznamená, že nebudu hlasitě protestovat ve chvíli, kdy se vaše vnitřní pravidla stanou politikem, kdy "právo na tradici a křesťanské kořeny" dává některým také křesťanům do ruky klacek na odlišně žijící. Současná situace kolem definice manželství je krásným příkladem. Je jen smutné, jak vřele stojíte ve své při po boku verbeže, která nevěří ničemu a nikomu a s vámi se spojuje jen proto, aby zaškodila těm jiným, těm, kteří vybočují.

Pak je ale Trčálkův styl správně a je jen dobře, když jeho hlas zaznívá.

11 0
možnosti
OD

P.S. Nechci tím otvírat tu nekonečnou a neproduktivní diskusi o existenci Boha, protože pro mne to není téma. Diskutuji chování lidí. Proto jsem si onehdá rýpl do pana Zieglera a použil Vás a připomínku té vášnivé diskuse kolem Mariánského sloupu. Pozoroval jsem na Staromáku ty všechny extremisty ze všech táborů, protože kromě protestantů se tam hádali i katolíci mezi sebou a míra nenávisti, která tam létala vzduchem, mne přesvědčila o tom, že v těchto lidech je křesťanské lásky jako šafránu. Vedle slov, která tam padla, je Trčálkovo psaní ještě shovívavý humor.

11 0
možnosti
  • Počet článků 4795
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal