Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Já tedy nemám pocit, že by se AI nějak snažila radit hrdinným obráncům své vlasti jakým způsobem mají bojovat. Jen konstatovala svá zjištění a mimochodem nebyla jediná, kdo o tomtéž psal. Navíc zcela jasně uvedla, že jediným viníkem tohoto stavu jsou rusáci, kteří nemají na Ukrajině co dělat.

0 0
možnosti
DR

Nebyla. Před časem třeba probleskla zpráva o něčem podobném někde u Rubižného (tuším Varvarivka?) a v tomto případě se jednalo o nějaký Domov seniorů nebo něco podobného, které se též zároveň stalo útočištěm ukrajinské armády. Tady to ale dopadlo zle nedobře, poněvadž tam pak zůstala spousta mrtvých civilistů. Možná také proto se o tom potom raději moc nemluvilo. A AI mluví dokonce o 19 místech.

0 0
možnosti
LC

Téda, nazývat naše palestinské přátele teroristy. Podle hlasování na VS OSN to je v rozporu se zahraničně politickou linií naší vlády. Chlape, byl bych opatrnější.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, je to velmi potřebná korelace a doklad licoměrnosti AI.

Zásadní omyl je v tom, že se Ukrajina brání agresorovi. Budu-li se bránit ( sebe, rodinu, majetek), budu samozřejmě využívat všechno, co bude k dispozici. To si AI opravdu myslí, že má ukrajinská armáda nastěhovat všechnu výzbroj a muže do lesů či na pole a tam čelit ruské invazi?

To, že absolutně totéž nekrtizuje v případě Hamásu a nyní i palestinského džihádu v pásmu Gaza, je dokladem jednostranného zaměření se úředníků této organizace.

Vám, Lubomíre, ta tento článek karma na entou.

8 1
možnosti
JM

Blog by sa dal skrátiť do vety: Správy, ktoré sa nehodia do našeho videnia sveta, sú lži.

Čo sa týka AI, tak tá je nezávislá asi tak ako je KĽDR ľudovo-demokratická.

5 0
možnosti
Foto

No...věc je vcelku jednoznačná ... za všechny oběti je odpovědný agresor. Ukrajina se zkrátka brání zuby nehty.

6 0
možnosti
Foto

A navíc UA stále usiluje o to, aby se civilisté měli možnost evakuovat a vyzývá je k tomu.

3 0
možnosti
PK

Já AI považuji za organizaci, která brání a bojuje důsledně za lidská práva a pamatuji si například poslední doporučení dřívějším českým vládám, aby nedocházelo k etnická diskriminace romských dětí v českých školách.

AI obvinila kdysi ve své zprávě Izrael z mezinárodního zločinu apartheidu. Organizace argumentovala 55letou okupací palestinského území, na němž Palestinci chtějí mít vlastní stát a další důvod byl politika státu vůči vůči vlastní menšině občanů arabského původu. A toto obvinění, které stát Izrael opakovaně vyvracel se muselo pana autora oprávněně velmi dotknout

Přiznám se, že nevím, kdo a jak je tato společnost financována ale pokud nám názor nějaké organizace nevyhovuje, ho lze vždy nějak shodit , nebo jeho sílu prostě umenšit, ale nej řešení je požadovat ať svá tvrzení doloží důkazy...

0 1
možnosti
Foto

Romské děti nemohou být ve školách diskriminovány, protože tam vesměs nehodí.

Palestina mohla mít svůj stát už dávno, viz OSN. Normální Palestinci, žijící v Izraeli, tam v klidu pracují a žijí.

Vy po někom chcete, aby svá tvrzení doložil důkazy, ale sám se tomu vyhýbáte. :-P

0 0
možnosti
JL

Pokud se jedna pouzivani "jednoho metru" v zalezitosti lidskych prav, postoj AI vyzni jako falesna petka.Zcela ignoruje agresivni jednani a vyhrozovani Taiwanu pokud vyhlasi referendum o nezavislosti. Na to musi mit pravo kazdy narod a kazda zeme naprosto STEJNE. Cinsti komuniste vyhrozuji, ze pokud se to stane a bude vyhlaseno, Cina podnikne "specialni vojenskou operaci", abych pouzil hantyrky zlodeju a vrahu. At uz v Moskve nebo Pekingu! Rozhodovani o budoucnosti Taiwanu patri jen a jen tem,kdo tam ziji! At uz obyvatelum puvodnim nebo cinskym pristehovalcum z r.1949 kteri tam uprchli pred terorem komunistu.

Jsem si jist, ze kdyby takove referendum vyhlasila treba Arizona, AI by vyuzila vsecky sve moznosti, aby se uskutecnilo a kdyby federalni vlada vyhrozovala vojensky AI by mobilizovala vsecky sve priznivcek k akci na pomoc.

1 0
možnosti
DR

"Odmítám se nechat vtáhnout do pasti zaujetím stanoviska, zda či nakolik má nebo nemá AI v této záležitosti pravdu."

To je ovšem právě to nejdůležitější.

3 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 4795
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal