Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jak by to mělo podle vás skončit?

Zakázat Trcalka? To mi k vám nepasuje.

Podle mého mínění, Trcalek je úplně jiná kategorie blogeru, o několik blogovych levelu výš.

Doufám, že Trcalek tady na blogu bude mít dovoleno dál publikovat své připomínky.

1 2
možnosti

Přečetl jsem si blog. Zcela jasně formulovaná myšlenka. Divil jsem se, proč je k tomu tolik diskuzních příspěvků - zvědavě jsem nahlédl, co k tomu lze dodat, a nestačil jsem se divit. Podle mne, ani kdyby nebylo v kodexu, že se má uvádět zdroj, tak by to snad každému mělo být jasné. Není.

1 1
možnosti

Oháníte se tady podstatou věci a přitom vám uniká zcela zásadní fakt - plagiátorství je zcela něco jiného. Jeho účelem je bezpracně ukrást cizí myšlenku a vydávat ji za svou. To se ovšem v případě pana Trčálka neděje. On ty citace používá k tomu, aby k nim přidal vlastní (dost svéráznou:-)) oponenturu. Že neuvádí zdroj není v tomto případě na škodu věci, protože čtenáře, kteří ho znají, to nutí lámat si hlavu, kdo je asi autorem původního textu. Možná by ale nebylo od věci, kdyby citované pasáže dával do uvozovek, aby tak zvýraznil, že jde o cizí text.

4 1
možnosti
Foto

Kodex hovoří v tomto směru jasně a nelze to nijak "okecat". Je mi líto.

5 0
možnosti

Snad vám ten ubožák se svými pěti fans a karmou dvanáct nestojí za článek

2 2
možnosti
Foto

Pět fandů nenakliká karmu 12.:-/

0 1
možnosti
Foto

Vím, že tato slova Dalajlámy by mohla někoho pohoršit. Dalajláma ale není anarchista. Dovolím si odtušit, co tím myslel:

Pokud člověk chápe, proč se namá přecházet na červenou, pak v hloboké noci, kdy je na přechdu pro chodce ticho jako v márnici, ktré občas prořízne hlas vzdálených mrouskajících se koček, a ve větvoví se nepohne ani lupen, pokud na něj nedopadne netopýr stižený náhle infarktem, pak přejít na červenou lze odpustit i třeba panu Trčálkovi.

Pan Trčálek nikoho nevykrádá, proto se netřeba zamýšlet nad tím, zda se toho tentokrát dopustil, zvláště když je zřejmé, proč použil slova jiného autora.

K porušování zdejších pravidel dochází mnohem horším způsobem, který bývá často ignorován jako veselá trollí kratochvíle.

4 0
možnosti
Foto

Vy neznáte to heslo z Farmy zvířat? :D

1 0
možnosti

Máte pravdu.

Ale číst či zabývat se blogy zoufalce a plagiátora p. Trčálka je pro rozumného člověka ztráta času - přínos nula.

5 2
možnosti
Foto

Děkuji. I Vy jste správně pochopil podstatu věci, což je potěšující i nadějné, že zde v diskusi není vše "marnost nad marnost".

1 1
možnosti

Podivuji se nad tím, že je zde tolik příspěvků odsuzujících autora... :-/

Ano, tento článek může vyznívat poněkud "bolestínsky", nic to ale nemění na tom, že má pravdu - včetně příslušné citace Kodexu blogera, fakta se tomu říká.

Tyto příspěvky mi připomínají - "nejsem volič Babiše, ALE...", "nevolil jsem Zemana, ALE...", "Rusko sice napadlo Ukrajinu, ALE...". Paradoxem je, že právě tito to "ALE" často kritizují, aby pod tímto článkem "ALE" přijali za své...

2 1
možnosti
Foto

Poněkud krkolomné přirovnání :-)

0 2
možnosti

Nikdy by mě, pane Stejskale, nenapadlo, že budete fňukat a žalovat jako malé děcko. Měl jsem zato, že se, i díky tématům, o kterých píšete, a reakcím některých diskutujících, nad tyhle věci dokážete povznést.

Inu, jak vidno, každý někdy překvapí.

Pan Trčálek se vyznačuje tím, že reaguje na texty ostatních blogerů. Tyto texty identifikuje mimo jiné tak, že občas přebírá i jejich titulky, které někdy ani nepozmění. Je to součást jeho způsobu psaní. On nereaguje na událost, reaguje na text, na textem vyjádřený postoj. Jeho texty jsou polemiky psané nikoliv akademicky, ale umělecky. Vy to víte, dokonce Vám to dosud nijak nevadilo. Až teď, když jste se dostal do konfliktu s adminy.

Rozumím Vašemu postoji. Admini opravdu nedrží jednotnou linku, někdy některým projde to, co by jiným jindy neprošlo. Ale pokud jste chtěl doložit právě to, zvolil jste poněkud nešťastný příklad.

3 4
možnosti
Foto

Autor mi v tomto velmi připomíná učitele Nožičku.:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal