Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podarilo se vam pane Stejskale mne vyhecovat. Ta stara radia ladena jeste vzduchovym kondensatorem pri ladeni jen praskaji. Budu si muset udelat cas a vysat z nich usazeny prach. Ale objevil jsem jedno modernejsi meho byvaleho chlebodarce co vlastni mesto v Berline a po valce se prestehoval do mesta zrady. To bude jen o neco malo starsi nez 20 let. A tam jeste ty dluhe a stredni vlny neco hraji, ale opravdu to neni to, co to bejvalo. Na prstech by se to dalo i v techto hodinach spocitat.

0 0
možnosti

Vysilani na strednich vlnach uz asi zrusila vetsina stanic, nekdy v rijnu manzelka omylem prepnula radio na stredni vlnu a ticho, myslela si ze radio prestalo fungovat, na celem pasmu jsme zde na Severu nasli jenom jednu stanici, mozna ze ve stredni Evrope je jich stale jeste o neco vic. Kupodivu na dlouhych vlnach je tu jeste pomerne dobre slyset Polsko, pak velmi slabe dalsi stanice, tam se neda poznat o jaky jazyk a tudiz ani stanici. Behem sametove revoluce a jeden cas po ni zde hodne karajanu poslouchalo ceske a slovenske vysilani z CSR na strednich vlnach, pres den to nebylo nic moc, ale vecer to slo. Ja jsem kolem prvni poloviny sedmdesatych let taky DX-oval, NovyZeland se mi nikdy chytit nepodarilo, zato slabe skandinavske vysilani Radio Japan (vetsinou ve svedstine), prvni leta to bylo slabe, ale pak si Japonsko zaridilo retranslacni stanici v zapadni Africe a to pak bylo slyset dobre.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za zajímavý příspěvek. Jen doplním, že tou retranslační stanicí byla Africa No. 1 v Gabunu, vysílač Moyabi s úctyhodným výkonem 500 kW.

0 0
možnosti

Cisla ohledne Corona virus jsou otresna...prave vlada v US a Ontario oznamily dalsi tvrda opatreni

https://abcnews.go.com/Politics/fauci-testing-negative-end-covid-isolation-now-consideration/story?id=82032243

0 0
možnosti

Vzpominam jak pri jednom Silvestru na Radio Praha byl Vlasta Burian a prohodil neco ve smyslu, ze v Ceskoslovensku je hodne dalnic...jedes po silnici ' a dal nic'...hledal jsem to na Google, ale nenasel to.

0 0
možnosti
Foto

V jeho době to platilo o hodně víc než dnes, i když stále máme místa, kde jedete po dálnici - a dál nic - třeba z Chebu do Prahy přes Karlovy Vary ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal