Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To neni vůbec špatná myšlenka, že by prezident jenom jmenoval premiéra a dál by do nové vlády nezasahoval. To se mi líbí. :-)

0 0
možnosti

ústava by se měla oprášit - od roku platnosti se poměry naprosto změnily.

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti

Jiří Paroubek by si měl zjistit, jak kdysi reagoval premiér Zeman, když prezident Havel měl námitky proti jeho dvěma navrženým ministrům!

3 0
možnosti
Foto

J48o27s61e36f 46B48á41r97t67a

4. 12. 2021 10:09

Říká se, že Senát je taková pojistka demokracie (což si nemyslím), na druhé straně je zase taková pojistka prezident (což si zase nemyslíte vy).

2 7
možnosti

Senát schvaluje prezidentovi ústavní soudce a v tom případě je pojistkou demokracie.

0 0
možnosti
Foto

Kdo to je, ten Paroubek?

4 0
možnosti
Foto

Jiří Paroubek je archetypem nabubřelého papaláše. Za dob socialismu by byl jistě nějakým důležitým krajským tajemníkem, možná i v ÚV (jen shodou okolností byl v pidistraničce, tolerované komunisty v rámci zdání plurality). Teď je už za hranicí směšnosti, jeho volební zisky jsou promilové. Každý jiný by pochopil, že prostě game is over a je třeba dělat cokoli jiného. Jeho ego mu to evidentně nedovoluje a proto dále oznamuje svou presidentskou kandidaturu atd. Neustále popisuje, jak to jiní dělají blbě a jak on to dělal a dělal by dobře. Petrovi Pithartovi nesahá ani po pověstné kotníky.

11 2
možnosti

Nevím proč je v ČR připodělanost říci, že ústava je v tomto případě nejednoznačná a opravit ní tak nebo tak. Osobně si myslím, že tu formulaci tam vložili kvůli Havlovi, který byl tehdy prezident, aby zvýšili jeho důležitost a teď se to jako bumerang vracíte vracet bude.

1 0
možnosti

Antoníne, faktem je. Ústava není "Pravidlem silničního provozu". Přesná dikce - "V obci sniž rychlost, koleje přejížděj - Stopka stůj". Ústava říká, že jsme Parlamentní systém, stojící na pilířích. Očekává se, že konání bude ČR k duhu. Tedy dělba rozumu a vůle. Proto tam nejsou, třeba termíny. Právě ta místa Miloš vyplňuje - ohýbá. Přímá volba mu mandát větší nedala. On zase tvrdí opak. Jde proti duchu Ústavy - Věci, nefungují !Prezident ČR nevládne. Odpovídá se Senátu, kde složil svůj slib. Realita? Neodpovídá se nikomu. Viz. USA, dokonce i Putin hodnotí svůj rok mandátu. Tady je např. zcela hluché místo. Miloš na to slyší ! ... :-)

5 0
možnosti

J. Paroubek říká - "Ale tato snaha prezidenta přeci není vůbec zbytečná. Tento jeho zájem svědčí jednoznačně o tom, že Zeman chce vykonávat svou funkci zodpovědně".

Podobně Miloš schválil T., Malou. Ministryni spravedlnosti, podvodnici. "Chov králíků a kozí bobky v dějinách lidstva". Ve funkci vydržela 13 dnů. Milošovy odpovědné konzultace, trvají déle!

To svědčí jednoznačně o tom, že Zeman chce vykonávat svou funkci zodpovědně. Smát se, plakat? Miloš je břímě ČR. Pouze ten, kdo usiluje o jeho stolec - Napíše podobné voloviny, jako mozek Jirka. Rozumím. Co kdyby se pan Zeman, konce mandátu ještě dožil ? :-)

10 2
možnosti
Foto

Divím se vám, že se vůbec tendenčním textem j. Paroubka zabýváte. Již mnohokrát doložil, že s pravdou příliš korektní hrátky nehraje.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS