Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Na Slovensku by pravdepodobne dostala 3-5 rokov "na tvrdo" nepodmienečne.

Dĺžka trestov za prechovávanie drog na Slovensku:

"§ 171 Prechovávanie omamných a psychotropných látok pre vlastnú spotrebu – 3 až 5 rokov väzenia,

§ 172 1.) Výroba, prechovávanie, dovoz omamných a psychotropných látok – 3 až 10 rokov väzenia,

2.) Opätovné odsúdenie za vyššie spomínané trestné činy,

– 10 až 15 rokov väzenia.":-/

26 ročný chlapec, ktorý je momentálne 20.mesiac vo vyšetrovacej väzbe, pretože bol prichytený so 7,5 g marihuany. Keďže raz už bol odsúdený za podobný skutok, Okresný súd v Košiciach ho odsúdil na 12,5 roka nepodmienečne.

https://www.startitup.sk/26-rocny-slovak-dostal-za-drzanie-marihuany-125-roka-ludia-v-peticii-ziadaju-zmenu-zakona/

1 0
možnosti
LU

Slovensko a ďalších 6 štátov EU je podobne ako v Bielorusku ilegálne (trestné) tiež aj užívať marihuanu na lekárske účely.

https://a-static.projektn.sk/2021/04/1dg-

5ANm47GdB6_X6l6OQuvU05Rga0aN5jVbXiKJZNkQ.png

0 0
možnosti
DP

Bohuzel existuji jeste stale staty, ktere nedovoluji tak zvany lekarsky cannabis, mimo jine Singapore ci Japonsko a neberou ohled na to, ze ma uzivatel lekarske dovoleni pouzivat cannabis ve sve domovske zemi. Takze spolehat se na to, ze kdyz ma clovek na to papiry, muze si sesbou vozit lekarsky cannabis kamkoliv, je nebezpecne. Tim absolutne neschvaluji drakonicky postup beloruskych uradu, je docela mozne, ze je to kvuli tomu, ze se jedna o obcansku Izraele.

1 0
možnosti
Foto

Pro některé čtenáře, kteří nepochopili. I u nás existuje LEGÁLNÍ možnost mít u sebe kanabis v rámci léčby. Je striktně na předpis, poměrně složitý, avšak chroničtí nemocní tuto možnost mají. Pakliže izraelská státní občanka má u sebe léčebnou dávku spolu s potvrzením, že jde o LÉK pro její osobní potřebu, pak žádný stát na světě, pokud je normální, nemůže proti tomu nic namítat.

Mohu ubezpečit čtenáře, že existuje mnoho nemocných, kteří užívají opioidy v tabletách či náplastech, kde je účinek, pakliže se používá jako droga, mnohem silnější, než nějaký joint. A tito nemocní klidně cestují do zahraniční se svými léky, neboť je prostě potřebují pro život. Ještě jsem neslyšel, že by někdo byl kdekoliv zatčen pro fakt, že má u sebe kupříkladu léky Oxycodon, případně fentanylové náplasti.

Autor správně poukazuje na to, že jde o obyčejnou buzeraci, snad i provokaci vůči státu Israel.

1 0
možnosti
Foto

Díky, Tome. Snad to bude lépe pochopeno.

1 0
možnosti

Zcela jistě je to buzerace. Ale na druhé straně i naivita izraelské novinářky, která jede do totalitního Běloruska a jako na podnose nabídne jejich bezpečnostním orgánům možnost ji zadržet.

1 0
možnosti
JM

J24a71n 86M43a41r45e14k

28. 11. 2021 16:49

Nejlépe to udělala Kanada. Zde, v Kanadě je marihuana LEGÁLNÍ zhruba rok či dva. Lidé byli zděšeni, měli strach, že půl Kanady bude instantně zfetovaná...leč nic takového se nekonalo. A několik pěstitelů marjánky jí pěstovat přestalo pro nezájem veřejnosti.

0 0
možnosti
Foto

Díky za připomenutí, pane Marku.

0 0
možnosti
Foto

Pro pp Kšíra, Tachovského a podobně smýšlející. Bojovat s drogami ano, ale ne tímto způsobem. Více zdravého rozumu a dobré vůle, méně byrokratické tuposti. Zjednodušeně: 9 tisíc gramů heroinu v kufru naší "pašeračky" Terezy v Pákistánu je problém, 2 a půl gramu léčebné marihuany v kabelce izraelské advokátky nikoli.

1 0
možnosti
JT

Bělorusové to vidí jinak a u nich to je po jejich. Nezbývá než to respektovat.

2 0
možnosti
PN

Ona mela povoleni z IZRAELE, ze muze marihuanu privezt do BELORUSKA? Neni duvod, aby papiry z Izraele zajimaly nekoho v Belorusku. Predpokladam, ze urcite vite, proc si povoleni nevyridila v Belorusku, ze?

2 1
možnosti
Foto

Jste pro boj s drogami, nebo vyznáváte svobodu člověka vpravovat do svého těla co chce. Cesta napůl, jak vidíte nefunguje.

0 1
možnosti
JT

A věděla paní advokátka, že v Bělorusku je povoleno nula gramů marihuany? Jestli ne, měla se informovat, jestli ano, je to její blbost. Porušila běloruský zákon. Je to jejich země, jejich zákony. Líbit se nám to nemusí, ale respektovat by se to mělo.

Pokud se nemohla obejít bez marihuany, neměla tam jezdit.

2 3
možnosti
JZ

J63a51n 68Z78i54e24g87l38e63r

28. 11. 2021 15:50

Lékařská marihuana nemúže být trestná.

2 1
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal