Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Až na to, že Bohemia Energy neskončila kvůli nezvládnutému Cash-Flow ale kvůli ingnorování fyzikálních zákonů tandemen Komise EU - Německo. Takže článek je silně mimo realitu.

2 1
možnosti
JH

Ale to se zase autorovi nehodí do jeho politické angažovanosti, na

EU mu nesahejte!:-)

0 2
možnosti
Foto

Smějete se něčemu, co je hodně hloupé a ne zcela pravdivé. Je se smějte dál.

0 0
možnosti
Foto

Ještě pro p. Havránka. Vy jste nejen generál po bitvě, ale zřejmě i bystrozraký. Ačkoli mě neznáte, pouze mé texty, píšete tu cosi o mé politické angažovanosti (nevím, co máte na mysli) a naznačujete, že jsem "eurohujer". Mohu Vás ujistit, že jako pan rádoby Bystrozraký máte značně znečištěnou optiku.

2 0
možnosti
Foto

Pane Stysi, zdvořile si dovoluji upozornit, že jsem zveřejnil své tři životní zkušenosti, nikoli analýzu toho, proč BE padla, což platí i o oné CK a bankovním domu IPB. O cash flow (peněžních tocích) nebylo v textu ani slovo, nýbrž o krachách obecně. Kromě vzpomínky mi šlo mimo jiné také o to, že v totalitní plánované ekonomice by podobný jev nenastal, neb komunisti by to řešili jinak.

1 0
možnosti
DS

A já zas chtěl říci, že tohle není obyčejný krach, jehož příčinou je špatná obchodní strategie nebo nepředvídané okolnosti technického charakteru, ale první ze série obřích krachů způsobených ideologicky motivovaným ignorováním přírodních zákonů.

Podobně díky ideologii zkrachovalo počátkem 50. let mnoho živnostníků, kterým, například, vzali živnost ale hypotéka zůstala.

Po pravdě, to co se teď chystá, bude klidně i horší. 50. léta bylo především vraždění jednotlivců, ale fyzikální podstata výroby zůstávala převážně zachována. Teď se nebude vraždit ale místo toho se nebude vyrábět. To říkám jako vnuk jednoho toho zavražděného - abych předešel hloupým diskusím.

1 0
možnosti
Foto

Tento krach je důsledkem naopak velmi dobré individuální obchodní strategie. A už vůbec ne důsledek toho, co píšete. ;-D

1 0
možnosti
DS

Takové firmy přeprodávající energii jsou na celém světě a vydržely klidně i hodně dlouho. Co mohlo nastat je cílené vedení firmy ke krachu v okamžiku kdy se na obzoru objevila vhodná výmluva. Ale předtím to byl normální bussiness.

1 0
možnosti
Foto

ProPřírodu - to je tak naivní, že to snad musí být ideologické PR.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 4822
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 835x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal