Diskuse

Barbaři

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
JR

J87a89n 75R63á72ž

27. 9. 2021 15:20

Přijměme (všichni) jako fakt, že co jsme navykli nazývat "vyspělou civilizací", která žije podle zásad křesťanské morálky, tvoří menšinovou část světové populace. Dále, že než naše civilizace dospěla ke svým morálním zásadám, které (mimo jiné) jí pomohly zajistit světově dominantní postavení po celá staletí, trvalo to hodně dlouho. Pravdou ale je, že Islám je o cca šest století mladší, než křesťanství, a stále se vyvíjí. Takže i kritéria morálky islámu se postupně vyvíjí a proto musíme i z tohoto úhlu pohledu posuzovat jak se muslimové v jednotlivých zemích chovají. Někde jsou svým vývojem dál a někde jsou svými morálními zásadami tam, kde byli Evropané před pár stoletími.

Talibán si bezesporu počíná podle našich kritérií morálky barbarsky, ale podle kritérií jakými posuzuje tento způsob prevence zločinnosti většina tamní společnosti, to nějak moc barbarské zcela určitě není. A to respektovat musíme,, ač se nám to nelíbí sebevíc.

Úkolem nás všech je, abychom si naše kritéria morálky zachovali jako zaklad spolužití v Evropě a nedopustili, aby je někdo, kdo v Evropě žije, ignoroval.

PS. Vámi zmiňované mezinárodní úmluvy a deklarace OSN se berou jakž takž vážně jen v euroatlantické civilizaci. Pro zbytek světa jsou to jen bezobsažné proklamace, což jako fakt musíme vzít na vědomí, jestli nechceme žít v izolovaném světě.

0 0
možnosti
Foto

Když Spojené státy zmasakrují nevinné osoby jedoucí ve vozidle, je to nenéně barbarské. A bylo by to barbarské i kdyby vinné byly, neboť každý by měl mít právo na řádný soud R^

1 3
možnosti
MB

Necháme teď morálku 21. století na chvíli stranou a koukneme o pár století za sebe. Zde v Evropě. A co vidíme? Krutou dobu s krutými tresty, upalování, lití roztaveného olova do hrdla, topení v koši, natahování na skřipec atd.

O kolik století je islám mladší než křesťanství?

No a to jsem ještě vynechal ty hrůzy ze Starého zákona. Taky nic moc veselé čtení...

1 0
možnosti
Foto

Ano,ale to se postupne zmenilo.Krestane uz nikoho nemuci..... Islamsti bojovnici ano.

2 0
možnosti
Foto

Pane Stejskale,je to strase,strasne,strasne. Presne takto se dostal k moci Hitler. Odstranil vsechny statecne oponenty za alibistickeho mlceni vetsiny. A kdyz doslo na trestani ostatnich,nezbyl uz nikdo,kdo by se zastal.... Puvodne casto krute krestanstvi proslo vyvojem. Islam je stale na urovni 7.stoleti,zde vyvoj neni. Islam neni jen nabozenstvi,je to zakon. Celime jebo rozsireni do Evropy a se zdesenim sledujeme,co se deje za zverstva. A kdy se policie boji zakrocit,kdyz slysi "Allah Akbar".

0 0
možnosti
JL

Souhlas. Jen bych tiše podotkl, že ani západní gentlemani - jako Američani - by neměli mučit lidi, i když si myslí, že jsou to teroristi. Západní armády by neměly bez vyhlášení války masakrovat civilisty. Vlastně by armády neměly masakrovat civilisty vůbec, ale už jsme si tak za 2. světové, a také po ní, hlavně za vietnamské války zvykli, že se to děje. To víte, to jsou holt ty vedlejší ztráty v jinak zcela spravedlivé válce proti velkým bídákům v boji za demokracii, poznamená k tomu generál. "Ano," odpovídám, "ale jak ukáže historie často byly zcela zbytečné."

0 0
možnosti

R^ Souhlas (technická poznámka: máte v té citaci M. Niemöllera chybku u katolíků - odboráři by to asi bylo jedno).:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za upozornění, víc očí víc vidí. Sám nevím, jak se to mohlo stát. Opraveno. Klidný večer.

0 0
možnosti
JS

Sluší se také připomenout Afghánistán po odchodu SSSR, Irák, Rumunsko atd.

0 0
možnosti
PK

Není třeba diskutovat, potvrzuji nadpis blogu...

1 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal