Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Souhlas. Jen na tomto základě bylo možné uspořádat Norimberský proces po WWII, i když v té době Deklarace lidských práv nejspíš ještě nebyla formulována.

0 0
možnosti
Foto

Pokud tzv. západní civilizace neprovede sebereflexi, pak nepochopí, proč tento boj prohrála. Důvodem proč instalovaná loutková vláda bleskově padla a kolaboranté nyní prchají je odtržení okupačních vojsk od reality života místních, nadřazenmost okupantů a zejména masakry domorodců, kterých se USA a NATO dopustily v zemi za 20 let. Zde je jakási deklarace lidských práv směšným cárem papíru Rv

3 2
možnosti
Foto

Myslím, že vůbec nešlo o nějako demokracii a "západní hodnoty", nýbrž o nerostné bohatství, opium a strategickou polohu.

Z toho mj. plyne, že úspěšnost či neúspěšnost bude možné posoudit až v budoucnu, podle toho, kdo bude z výše uvedeného profitovat.

Zatím nikdo z nás neví, na čem se vyjednávající strany ve skutečnosti dohodly....

0 0
možnosti
JF

J83i33ř48í 36F51o63g13e51l

22. 8. 2021 8:00

Postatou je však to, že touha po změně musí přjít nejdříve zevnitř a až poté třeba pomoci.

Ne tam něco importovat násilím.

3 1
možnosti
OU

A proč si myslíte, že by tyhle údajně problémy měly tížit zrovna Evropany? Třeba v Africe či Jižní Americe je určitě dost těch, co jsou z údajně neutěšených poměrů v Afghánistánu celí špatní a jen čekají na příležitost situaci vyřešit. Nechme jim prostor.

0 0
možnosti
OU
Foto

Spojenci dali tamním vládním jednotkám všechny prostředky, aby mohly vyhrát boj o svou budoucnost, jediné jim dát nemohli je vůle bojovat. Nemůžeme bojovat za Afgánce, když ti nechtějí bojovat sami za sebe. Nechť mají to, co chtějí, my to nezměníme. Snaha to změnit stála spojence biliony dolarů a výsledek nula.

19 0
možnosti

A proč si myslíte, že je správné, aby se v té zemi dodržovala nějaká "lidská práva"?

0 0
možnosti
Foto

Odpovím citátem úvodní pasáže Všeobecné deklarace lidských práv, kde je vše brilantně vysvětleno: „U vědomí toho, že uznání přirozené důstojnosti a rovných a nezcizitelných práv členů lidské rodiny je základem svobody, spravedlnosti a míru ve světě, že zneuznání lidských práv a pohrdání jimi vedlo k barbarským činům, urážejícím svědomí lidstva, a že vybudování světa, ve kterém lidé, zbavení strachu a nouze, se budou těšiti svobodě projevu a přesvĕdčení, bylo prohlášeno za nejvyšší cíl lidu, že je nutné, aby lidská práva byla chráněna zákonem, nemá-li být človĕk donucen uchylovat se, když vše ostatní selhalo, k odboji proti tyranii a útlaku, že je nutné podporovat rozvoj přátelských vztahu mezi národy, že lid Spojených národů zdůraznil v Chartě znovu svou víru v základní lidská práva, v důstojnost a hodnotu lidské osobnosti, v rovná práva mužů i žen a že se rozhodl podporovat sociální pokrok a vytvořit lepší životní podmínky ve větší

svobodě, že členské státy převzaly závazek zajistit ve spolupráci s Organizací spojených národů všeobecné uznávání a zachovávání lidských práv a základních svobod a že stejné chápání těchto práv a svobod má nesmírný význam pro dokonalé splnění tohoto závazku, Valné shromáždění vyhlašuje tuto Všeobecnou deklaraci lidských práv.“ Stačí?

0 1
možnosti
MM

Dobrý den, pane Stejskale. Mám za to, že islámské země uznávají Káhirskou deklaraci lidských práv z roku 1990. Opravte mě, prosím, pokud se mýlím.

0 0
možnosti
Foto

Ne nemýlíte se. A právě rozdíl mezi oběma deklaracemi ilustruje propastný rozdíl mezi civilizovaným a islámským světem. Stačí oba dokumenty si přečíst.

1 0
možnosti
Foto

J55a30n 61Š52i84k

22. 8. 2021 1:09

Napsal jste to moc hezky, pane Stejskale. Ten příměr se sousedem je přesný. Spousta lidí neuvědomuje že až si to soused vyřídí se svou ženou, bude hledat nějakou další. Třeba tu naši a až skončí s ní, tak přijde řada na nás. Je naivní si myslet, že v dnešním globalizovaném světě činy, věci a děje nemají hranice. A zlo se na nich nezastaví. Nelze čekat, že si tady budeme v našem malém zaprděném chlívku sedět a všechno bude zalité sluncem. Jinak nevím, zda lidé v Afghánistánu chtějí demokracii. Určitě však chtějí žít v bezpečí a bez strachu o své děti. Že záběrů na letišti v Kábulu je zřejmé, že na rozdíl od nás, nemají ani demokracii, ani bezpečí. Hezký den

3 3
možnosti
JF

J86i15ř39í 19F49o94g58e75l

22. 8. 2021 8:02

Vyvětrejte si......

0 1
možnosti
GH

G68e85o65r55g70e 61H82o55l36y

21. 8. 2021 23:35

Nevim, jestli se mi tot podarilo poslat...mam velice stary a pomaly comp...tak zde je to znovu: situace Afghaistanu se meni kazdou chvili:

https://www.foxnews.com/politics/new-isis-threat-afghanistan-prompted-us-warning-kabul-defense ..situation in Afghanistan is getting more complicated

0 0
možnosti
GH

G50e30o58r10g16e 35H80o87l80y

21. 8. 2021 23:28

Situace v Afghanistanu se meni jazdou chvili:

https://www.foxnews.com/politics/new-isis-threat-afghanistan-prompted-us-warning-kabul-defense ..situation in Afghanistan is getting more complicated

0 0
možnosti
  • Počet článků 4831
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 834x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal