Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma za blog, nekritické stavění VK na piedestal je opravdu nesmysl. Když si dnes vzpomenu na utahování opasků a nekonečné diskuse o tom, kdy doženeme západ, je mi spíše smutno. Nelze mu upřít rozhodující roli při přechodu na tržní ekonomiku a díky za to, ale bohužel je zároveň hlavním původcem polomafiánského a klientelistického fungování ČR v zákulisí, alespoň dle mého názoru. Privatizace velice rychle sklouzla do stavu, kdy si to tam pod taktovkou VK začali přihrávat ty nejagresivnější štiky, v čele s Kellnerem. Měl a doposud částečně má vliv na rozložení oligarchistických sil v pozadí. Amnestie už byla jen tečka potvrzující, kam se ten pán nakonec dostal. Jako ministru financí jsem mu zpočátku také důvěřoval, rychle mě to přešlo. Jeho současné účinkování jen potvrzuje, že pro méně charakterní jedince je moc naprostým jedem. Užírá ho touha po moci a po potlesku, přitom by mu možná slušel pruhovaný mundůr.

0 0
možnosti
JK

J71a22n 92K17a69r71a27s89e57k

14. 7. 2021 16:54

uz se nasla jeho habilitacni prace?

2 1
možnosti
JM

J16a84n 69M49a10r49e24k

14. 7. 2021 16:05

Karma za blog. Nežiju v České republice, čili by mi měly tyto otázky kolem VK být šuma fuk. Ae bylo dost trapné neustále nazývat VK zlodějem (propisovačka někde v Chile), narcisem a já nevím čím ještě. Václav Klaus byl rozhodně, dle mého názoru výraznou politickou osobností polistopadové doby. A kdo z nás nikdy nedělal chyby, at se přihlásí a hodí první kamenem..

5 0
možnosti
Foto

Díky za tuto reakci, pane Marku.

0 0
možnosti
JL

Klaus vstoupil do dějin kuponovou privatizací, dohodou s ČSSD o většinové koalici a pak svou podivuhodnou amnestií. Jako osobnost zajímavý psychologicky: narcis, který dokázal oslovit drsné podnikatele i staré babičky svým jímavým hláskem. Nicméně inteligentnější a větší gentleman než Miloš Zeman, neblahé paměti.

3 0
možnosti
PV

Co k tomu dodat. Snad jen doufat, ze se jednou zverejni svazky KGB ...

4 3
možnosti
JL

Nezveřejní, ale jeho a Zemanova příchylnost k Rusku byla pozoruhodná.

1 0
možnosti
PK

Myslím, že právě on z politiků v prvních měsících roku 1990 vystoupil se svou představou standardní demokracie založené na soupeření politických stran. Vybudoval první skutečnou pravicovou stranu, která byla dlouho hlavní silou politických a ekonomických reforem, ovšem to co je dnes....

Je jasné, že VK se bezpochyby, jako každý politik, vícekrát mýlil a zejména některými osobnostními rysy si zbytečně odcizil řadu potenciálních stoupenců, přesto se domnívám se, že byl nejvýraznějším českým státníkem po roce 1989, btw po rozdělení asi moc netoužil.

Stáří nás trochu mění a tak bych mu i příliš nevyčítal jeho pobíhání bez facemasky před davy v době covidové, i když jsem to za dobrý příklad neviděl, v dnešní době spíše ocenuji, jeho vytrvalé varování před dopady plíživě se sunoucí liberální demokracii...každopádně karma za blogR^

3 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal