Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hodně kolegů zde, se kterými se vesměs shodneme, stále vidí V.K. st. jako zakladatele české pravice. A pod tímto zorným úhlem mu klidně tolerují všechno. Přitom nakonec ODS dokázal zdiskreditovat. Zkusme zkoumat, proč? Nemůže to být tak, že mu skutečná pravicová strana vadila v jeho tajných plánech? Vždyť jeho současné postoje tomu napovídají!

Najděte si na netu, kdo byl Karel Köcher, který stál v pozadí Prognosťáku. Dvojnásobný agent, vyškolený v Moskvě, kterému se podařilo v USA infiltrovat až do vedení CIA. Nakonec byl odhalen, zabásnut a posléze vyměněn za amerického "špiona" Ščaranského. A kam s ním? Je to Čech, tak do Prahy!

V devadesátých letech v rozhovoru pro ČRo se chlubil, že sametovou revoluci řídil on. Svým způsobem se tomu dá věřit.

Dlouho sloužil V.K. jako modla pravicově smýšlejícím. Jak pozoruji, již mnozí zjistili, že je lépe se držet myšlenky než podezřelé sochy.

Nějaké zásluhy nelze V.K. upřít. Ale takové tu má víc lidí, o kterých se nemluví.

1 0
možnosti

K72a97r40e67l 15O48r67l59í51k

20. 6. 2021 16:43

Na rozdíl od Havla, který špinil Srby, Klaus se spolu s Jiřím Dientbierem Srbů zastal. To mu slouží ke cti.

0 1
možnosti
Foto

Však Srbové jako věrní přátelé SSSR si nic jiného od něho nezasloužili! ;-D

0 0
možnosti

Autorem kuponové privatizace byli údajně tři, tedy nejen Václav Klaus, ale i můj spolužák z první třídy Dušan Tříska, krásný kudrnatý chlapeček a Tomáš Ježek. Použila jsem slovo "Údajně" proto, že věřit médiím a dějinám, které píše vítěz, je téměř vždycky pochybnost, ale tady to tak asi bylo.

Je jasné, že startovní čáru neměli všichni stejnou, a zákony byly tehdy ušity horkou jehlou a byly děravé.

Odnesla to i řada zničených lidí a mrtvých...

Devadesátky byly roky urvi si co se dá a peníze opravdu ležely na zemi, jen je zvednout.

Bylo to jako scéna z filmu "Hoří má panenko" rozkradená tombola...

Václavu Klausovi vyčítám jen jediné, tu amnestii...

0 0
možnosti

Ta jeho amnestie byla už jen třešinka na dortu rozkradené tomboly! Pravda, za stovky miliard korun našich daňových poplatníků, že?! :-)

Ale byl to Václav Klaus, který domítnul nabídnutý právní základ transformace a prohloubil postkomunistickou morální devastaci národa! :-)

Dějiny píše vítěz? To platí jen ve východních diktatůrách, včetně té ruské!

Demokracie stojí na pravdě a úctě k druhému člověku, a proto v demokracii píše dějiny svobodný historik! :-)

0 0
možnosti

P37e57t62r 70S16k65á22c92e21l

19. 6. 2021 23:03

a mohu-li být trochu osobní, vinu za to, že jsem při kuponové privatizaci nepřišel k větším penězům mohu dávat v první řadě sám sobě, nikomu jinému. Omluvou budiž snad jen to, že šlo o historickou premiéru a s ní spojenou totální nezkušenost. Příště už bych si počínal jinak.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772170

Pane autore, nemohl jste Vy a další slušní lidé z privatizace profitovat, protože jste v té době neznali ty správné přítelíčky, ty správné kamarády. Pan Klaus a další neschopní chlapci později přiznali, že se učili za pochodu - trochu drahé školné, které našemu národu vystavili. Pomalu by měli se začít omlouvat a vracet školné, pokud najdou v sobě trochu soudnosti. V tomto směru jsem pesimista. Optimista jsem v tom, že přijde doba odsouzení neschopných politiků tak, že budou chodit nakupovat kanálem. Morální odsouzení je třeba, jinak se v budoucnosti o totéž pokusí další majdy...

1 0
možnosti

A kdo měl do toho dobrodružství jít? Kdo měl zkušenosti, aby je uplatnil? Za co se mají někteří tehdejší "vůdci" omlouvat? Ano, jsou tací co tu dobu zneužili, ale ti co do toho šli bez těch zkušeností a s úmyslem nejen zbohatnout, ale i prospět byli vlastně hrdinové (přehnaně řečeno), riskovali, byli nuceni okamžitě rozhodovat, reagovat... Za to by měli být odsuzováni? Havel měl nějaké zkušenosti s jednáním s tehdejší vládnoucí třídou a s prezidentováním?

Kde se na to připravoval? Jestli mu nechcete přiznat žádnou chybu, pak je to fanatismus...

0 1
možnosti

Také jsem mu fandil. Když jsem ho poznal osobně, fandit jsem mu přestal. Je více pragmatik než pravičák! Pravicová dikce při levicové praxi mi vadí! Nejdříve jsem přestal věřit jeho konzervativismu a pak po levicových aktivitách jsem z ODS vystoupil. Jeho vstřícnost vůči Rusku a nevstřícnost vůči Evropské unii Vám nevadí? Mně vadí! :-)

1 1
možnosti

P11e39t52r 32S52k80á93c98e16l

19. 6. 2021 22:58

Nemusíme se vždy shodnout, ale v čem Vám vadí Slované a proč se upínat k našim tzv. "spojencům", kteří nás v min. století třikrát hodili přes palubu - roky 1938, 1968 a 1990? EU je odkázána k zániku, je to otázka času.

0 3
možnosti

Panu expremiérovi/exprezidentovi Klausovi, neopominutelné, natož nepřéhlednutelné osobnosti popřevratového Československa aji Ceska, s vědomím všech jeho nepopiratelných plusů, i nepřehlédnutelných minusů, patří popřát mnoga ljeta ve zdraví! :-)

0 0
možnosti

P17e72t82r 78S40k91á32c44e54l

19. 6. 2021 23:07

A ještě aby jemu stále udělovali čestné občanství města a obce. Např. Kopřivnice jemu udělila čestné občanství, rád bych četl zdůvodnění. Asi začínalo slovy...pane Klausi, děkujeme, že jste zmršenou privatizací umožnil krach firmy Tatra a tak jsme se rozhodli.... Kocourkov hadra...

2 0
možnosti

J16a41n 71M25a57r40e94k

19. 6. 2021 15:52

Můj postoj k Václavu Klausovi neutrální a to z jednoho a jediného důvodu, nejsem občan České republiky (nebo Čechie?), ale jednu věc pamatuji: Před lety podepisoval nějakou smlovu snad někde v Chile a propisku, kterou dokument podepisoval si prý strčil do kapsy. Tu nastala děsná hysterie, že Klause je zloděj, okecávání této události trvalo přes rok. Tedy dle mnohých je Klaus zloděj.

Minulý čtvrtek jsem jel autem do centra města (Vancouver) a psolouchal jsem v radiu stanici s klasickou hudbou. Tu už dávno moderuje znalkyně klasické hudby a jejich skladatelů pani Juli Nasrala. (Předpokládám, že mi administrace nesmaže příspěvek k vůli jejímu zajímavému jménu, prý je to odvozeno od slov Nasir Allah...vítězný Allah, ona je původem ze středního východu) Paní Juli se zmínila o Antonínu Dvořákovi, kdy uváděla jeho druhou symfonii, že kdysi, při nějaké příležitosti A.D. a jeho manželka v nějaké místnosti našli svazeček tužek. prý jej hned vzali, že se hodí. Tak, kdo je ted větší zloděj? Ani jeden. Vážím si obou těchto významných mužů, a V,K, přeju hodně zdraví.

1 1
možnosti

Pane Marku dobrý den, dík za Vaši připomínku, a aji Vám, ač momentálnímu nejubilantovi, patří ze staré vlasti, za Vaši zdejší a nejen diskusní účast - s přáním ještě dlouhého zdraví - do Kenene za Velkou louži upřímný pozdrav! :-)

0 0
možnosti
Foto

Vidím to podobně. V 90. letech se zasloužil strašně moc a nemělo by mu to být zapomenuto. Teď mu už hrabe, ale to ke stáří patří. Můj vděk za dřívější léta má, teď spíše soucitný úškleb.

Nicméně mu budiž přáno pevné zdraví!

1 0
možnosti

M64a61r18t84i14n 34Š78u75l49c

19. 6. 2021 18:16

Oceňuji, že jste alespoň ocenit jeho transformaci v 90.letech.

Jeho současné postoje sice zaslouží rovněž uznání (nehledě na detaily) ..ale to nechť posoudí budoucnost.. (konzervativní postoje se v dlouhodobějším horizontu osvědčí lépe nežli módní progresivismus ...vždycky to tak bylo)

2 0
možnosti
Foto

K20a35r71e52l 14C68a63c91h

19. 6. 2021 12:46

Jak jsem kdy neměl VK příliš v oblibě, tak musím uznat, že ve většině případů byly jeho myšlenky logicky správné. Určitě si ho hluboce vážím. Také mu přeji pevné zdraví a přeji si, aby jeho hlas byl stále slyšen. Jeho názory by měly být brány vážně, protože sledují v první řadě prospěch této republiky.

3 1
možnosti

Přeji V. Klausovi pevné zdraví, ovšem jsem přesvědčen, že narcismus a ješitnost do politiky nepatří.

A ten přechod ke kapitalismu? Poněkud se zvrhnul v mafiánský kapitalismus.

6 1
možnosti
Foto

Já mu také přeji, aby jeseň života strávil mezi svými oblíbenými knihami, mohl si podtrhávat a dělat výpisky. Ale někde doma, mimo veřejnost.:-)

7 5
možnosti
  • Počet článků 4800
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal