Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M25i27l18a55n 24B75í48l74e98k

15. 4. 2021 14:39

Jen několik poznámek. Rozhodnutí etické komise v případu Kúdely podle mě není zas tak skandální, když je porovnáme s jinými sazbami, které také vůbec nesouvisejí s ohrožením zdraví protihráče. Takové postihy za užití rekreačních drog (mluvím o MOV, nevím, jak to je u fotbalu), které ani náhodou neposkytlo uživateli nějakou výhodu, natož aby ohrozilo soupeře, klidně znamenalo stop na půl roku, rok - a leckdy znamenalo pro sportovce zmaření úsilí celého olympijského cyklu (ačkoli chlastat se vesele může, nicméně THC zůstává v těle klidně i po měsíci). A až letos přišlo ke zmírnění na tři měsíce.

Pozápasové napadení od Kamary známe také jen zpovzdálí. Nejdříve se mluvilo o zbití do krve, pak zbití pěstmi, posléze úder pěstí...Byl to tedy úder, nebo nakonec třeba jen důraznější odstrčení?

A i ono rozhodnutí bez "tvrdého" důkazu není ojedinělé. Takový Alberto Contador přišel o triumf na Tour kvůli užití clenbuterolu, ačkoli možnost kontaminace skrz steak teoreticky možná byla - a takových případů je spousta.

Tím samozřejmě ale nechci hned vinu házet na Slavii:-)

1 17
možnosti
Foto

Máte tu samé mínusy tak jsem Vám dal plus. Protože máte v zásadě pravdu. Kúdela udělal tu chybu, že se k tomu protihráči vůbec mimo hru přibližoval a ještě u toho mluvil. Když mu chce něco důležitého sdělit, pak má chodit šlapákem do hlavičkových soubojů. Ať se podívá zespodu svých kopaček, tam má spoustu pevných argumentů. Zvlášť v konfrontaci s chrupem protihráče.

0 0
možnosti
JL

Kdo vlastně zastupuje vedení UEFA a tu etickou komisi, která rozhodla? To nám média nesdělila - možná by stačilo znát, které národnosti UEFA ovládají, a bylo by jasno. Novináři se ovšem neradi namáhají nad výši svého platu.Sleduju fotbal už asi 50 let, ale nevzpomínám si na utkání, které by ve mně zanechalo takovou pachuť a pocit, že - kdyby se takhle hrálo - tak je lepší z psychologických důvodů vyhledat nějaký jiný sport. Třeba golf.

14 0
možnosti
MB

M80i17l97a12n 56B76í91l85e44k

15. 4. 2021 14:30

Před dvěma(?) lety Slavia ústy Tvrdíka i trenéra po zápasech s Dynamem Kyjev implicitně naznačovala, že na chod UEFA má vliv její místopředseda, který je v příbuzenském vztahu s majitelem Dynama - tehdy tedy Tvrdík viděl ukrajinskou stopu:-)

1 0
možnosti
PK

Jako malý kluk jsem pod trenérem Jezberou fotbal za žáky Slávie hrával, pak jsem povyrostl a fotbal přestala být "čistá" hra a tak jsem přesedlal na americký F. a nelituji.

Kauza Sl. vers.Rangers resp. její konečné odměny, to bylo jasné přece od začátku a vy to dobře popisujete, snad jen doufat, že dnes bude výsledek pro Sl. příznivý.R^

2 0
možnosti
Foto

Třikrát ano a k tomu karma

9 0
možnosti
Foto

P12e50t19r 47O78m38e94l78k69a

15. 4. 2021 11:48

Jenom drobnou poznámku k výši jednotlivých trestů. Mnozí pamětníci si jistě vzpomenou na dobu, kdy těžké ublížení na zdraví bylo trestáno méně, než veřejné nadávaní na komunisty.

18 1
možnosti
JS

Protože pamětníků ubývá, uveďte prosím nějaký konkrétní příklad.

1 3
možnosti
JS

Kdysi jsem fotbal amatérsky hrával. V současnosti jsem se s potěšením na přenosy zápasů v TV díval. Překousl jsem i to, že z původní situace fotbal - peníze, se to přerodilo na peníze - fotbal. Přechod této hry do situace politika - peníze, je už nad mé síly. Začnu se asi dívat raději na gorodky.

13 0
možnosti
  • Počet článků 4812
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal