Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Matka ukrývala židy, ale zato dva švagři byli v NSDAP a třetí v SS.

Rodinu si holt člověk nevybírá... ta Filipova byla po matce von Battenberg a po otci Šlesvik -Holštajn -Oldenburg. U nás by šel s takovým původem po II. světové válce do odsunu a podle Benešových dekretů by mu propadl majetek... který konkrétně on teda ani neměl.

1 0
možnosti
Foto

Zapomínáte na jednu ,,maličkost". Prakticky všechny vyšší šlechtické rody byly provázány příbuzensky, a to i bez ohledu na dobu. V podstatě vše i tehdy bylo především politikum. Tedy i mocenská i majetková provázanost. Vývoj ve světě pak mnohé z nich postavil na tu i onu stranu.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Váš blog je v podstatě pouze o jednom.Kazda stará odcházející generace si myslí,že po ní přijde něco horšího...to už hlásal i starý Sokrates.Svet se prostě vyvíjí a mění...

1 0
možnosti
JN

S poslední větou souhlasím tak napůl. Svět se jistě mění, nikoli vyvíjí...

0 0
možnosti
PK

Byl to pravý Angličan mj. i se svým typickým smyslem pro humor a tak jako vzpomínku...Německého kancléře Helmuta Kohla oslovil "pane říšský kancléři" a o Maďarech řekl, že mají všichni pivní břicha. Zaměstnancům dvorního protokolu vstávaly vlasy hrůzou na hlavě, když princ v roce 1988 gratuloval Britům, kteří se vrátili z Papuy-Nové Guiney: "Dokázali jste to. Nebyli jste snědeni."

3 0
možnosti
TR

Jj, byl to pravý, povýšenecký a drzý Angličan z hajlující rodiny. Rv

Zneužíval svého postavení a nebýt jeho služby v armádě (WWll), prožil pohodlný ale prázdný život.

Kdyby nebyl princ, byly by jeho výroky hodnoceny jinak: primitivizmus, buranství, arogance, bohorovnost a pýcha. Rv

1 2
možnosti

R^

Díky!

Žijeme v postfaktické době, kdy pravda ztrácí svoji hodnotu a vyzdvihuje se korektnost. Musíme takoví být? Nemusíme! Můžeme být jako vévoda z Edinburgu! Pravdiví a jemní!

:-)

4 0
možnosti
Foto

Ne každý musí místo až více než jadrného vyjádření záporu ,,použít" vznešené ,,ó nikoli". A přesto i takový dokáže to, co Vy obdivujete, či až přisuzujete toliko lidem ,,z vyšších kruhů". On i zesnulý princ, ač jej ,,svazoval" jeho původ, postavení a dvorní etiketa, stále zůstával především člověkem. To, co píši není jen nějaká má ,,dojmologie", ale to, s čím i s kým se osobně setkal i můj otec. Vč. královského páru v G.B. při různých příležitostech. Tedy i s H.M. a jejím manželem Filipem., ale i s jinými významnými osobnostmi. Formálně i neformálně (toto jsem i doložil i v nejednom ze svých blogů, a to nejen slovem, ale i foto i kopií original. dokumentů, ač pro tyto stránky je to spíše na škodu i s ohledem na to, že se nejednou podobají spíše až stoce:-/).

2 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal