Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Myslím že PČR zarazila další hřebík do své rakve důvěryhodnosti. Tvrzení mluvčí ve zprávách, že míru použití síly přenechají nadřízeným MP je obyčejný alibismus, kde se vlk nažere a koza zůstane celá. Teoreticky by nadřízení MP mohli rovnou tolerovat i použití střelné zbraně na neozbrojeného člověka a mluvčí řekne totéž. V bodě porušení zákona MP měla pravomoc zasáhnout, ale míru zásahu zkontrolují jejich nadřízení, u kterých občan předem neví jestli s nimi bude držet basu. Ať se pak policajti nediví, že je lidi přestávají brát vážně.

0 1
možnosti
MS

Také je otázka, jak by se situace řešila, kdyby během zásahu došlo ke zranění dítěte. Útěk na silnici jste dal jako jeden možný svénář, ale na videu je krásně vidět jak blízko k té rvačce s mužem bylo dítě. Takže kdyby se všichni překulili jeho směrem a nechtěně povalili, co by PČR tvrdila ústy mluvčí pak?

0 0
možnosti
JP

Podle mého názoru, ho měli i s dítětem doprovodit k automobilu, (samozřejmě na distanc) a podle SPZ dodatečně ztotožnit. To by bylo " pomáhat a chránit ". :-)

2 1
možnosti
MK

Na tom videu je vidět, že dítě je odnášeno civilní osobou. Cizí civilní osobou, která není v žádném vztahu k zadrženému ani k dítěti.

Proto policejnímu tvrzení o další hlídce na místě nevěřím.

3 0
možnosti
JN

Ano, podle vyjádření před chvíli v TV, strážníci jsou z obliga, opět ve službě a pochybení je na straně zadrženého. Akorát by mě zajímalo, koho svým jednáním ten člověk nakazil. Určitě nikoho.

Já mám jiný příběh. senior se dostal do nemocnice se slabou, mozkovou příhodou. Při vstupu na test covid negativní. Po propuštění odvezen sanitkou domů, nikde pak nebyl a druhý den se mu udělalo špatně, prý nachlazení. Po telefonu domluven test PCR - výsledek pozitivní. ostatní členi rodiny - povinná karanténa, dodržování všech pravidel vydaných hygienou, postupně všichni štafetově to chytli - také na PCR pozitivní. Další dny neschopnosti bez možnosti si nakoupit. Takže vytrasovaný zdroj - nemocnice. Postih - žádný, šetření - žádné. Takže si občane, laskavě trhni nohou a dej si na hubu hadr. To pomůže. Tahle republika je v .....

2 0
možnosti
Foto

I37v25o 90C81i52l57i26c47h

7. 4. 2021 19:38

Ono se o tom raději moc nemluví, ale nemocnice jsou jedno z největších epicenter nákazy (před časem unikla tabulka ložisek nákaz, která to dokazuje, tuším že Novinky ji zveřejnily). A zcela pochopitelně je to epicentrum, když se tam kumulují nemocní ...

Taky je to jedno z mála míst, kde dokonce i já, velký odpůrce roušek, doporučuji maximální ochranu včetně nanoroušek nebo nanorespirátorů (a tím samozřejmě nemyslím čínské zednické respirátory KN95 proti prachu).

1 0
možnosti
Foto

Policejní šetření prokázalo, že měštští strážníci neporušili zákon. Vhodnost jejich postupu mají vyhodnotit jejich nadřízení. Soudím, že je to rozumné posouzení celého incidentu. Předpokládám, že onen zadržený muž bude stíhán za přestupek.

2 0
možnosti
Foto

I39v25o 71C14i17l78i79c85h

7. 4. 2021 18:28

To by byl myslím tak jako tak.

1 0
možnosti

R^

Já jsem se za komunistů naučil vyhýbat se policajtům a dodnes mi to zůstalo. Zdá se, že je to pro mne dobře. Vyhýbám se jim i dnes, pokud mohu!

:-)

5 0
možnosti
ZJ

.... R^ ano - zvlášť těm ,,bohatýrům" v uniformách MP, kteří si za komunistů vysloužili trefnou přezdívku ,,šedej mor" :-/!

0 0
možnosti
Foto

I69v94o 98C97i98l28i77c44h

7. 4. 2021 17:52

Otázkou je jak to s tím dítětem opravdu bylo, když mluvčí MP původně hovořil o něco jinak (cituji z Novinek):

"Den po zásahu Blaha uvedl, že dvoučlenná hlídka postupovala v souladu s předpisy. Zákrok však označil za nepřiměřený a lidsky necitlivý. Starosta i velitel městské policie Vlastimil Pauřík se tehdy za incident omluvili. Odmítli, že by dítě poté, co hlídka odvedla muže na služebnu, zůstalo na ulici bez dozoru. Podle Pauříka ho chvíli hlídala prodavačka z obchodu a pak další přivolaná hlídka."

Ale tohle už je ovšem dle mého názoru naopak nepravda:

"Právní zástupce Filip Petráš v tiskovém prohlášení z 11. března uvedl, že hlídka městské policie jeho klienta po incidentu odvedla na služebnu a tříletého syna zpacifikovaného muže ponechala samotného na ulici. Dítě podle něj přivedla na služebnu městské police prodavačka z pekárny."

Fakt, že otec toho dítěte měl strážníkům normálně prokázat totožnost a vyřešit si to potom v případném správním řízení, čímž by k žádnému incidentu vůbec nedošlo, je myslím zcela jasný a asi se na něm shodneme.

4 0
možnosti
  • Počet článků 4808
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal