Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Stejně jako ten název lodi a ostatnich neviditelnych plavidel by se možná dalo i zanalyzovat jestli onen běžný český jakoby Pepík pod názvem Joseph Sah není vlastně nějaký izraelský či dáli Bůh snad dokonce i ušlechtilý mezi uslechtilymi iranskymi spamery na českém webu - do pátého kolene!!! A ani o tom nemusí sám vědět. Pak by to vše dostalo hned jakoby takový i vyšší smysl že to nebylo jen tak takové jako zbytečné odvádění pozornosti k pravemu tedy nejvetsimu názvu a tedy jeste pravejsimu pojmenovani ... a o což zde jde vždy v prvé řadě. ;-D

0 0
možnosti
VV

Lodi neznaly nebudu se vyjadrovat k nicemu. S tim jmenem to bude asi tak, ze nejdrive to musel nekdo prelozit z originalu do rustiny a z te to pak nekdo jiny zmrsil na to co se vyskytuje v novinach.

Pred rokem a neco nekdo zavrazdil novinare Khashoggi - ho. Po cekani jak se vyjadri Moskva se pak zacalo v ceskych mediich psat o nejakem Chashschudschim. A velmi podobne pak s tou cinskou chripkou. Ackoliv na vsech doprovazejicich fotografiich letiste toho mesta WUHAN je jasne videt jak se pise, ceska media z toho udelela Wuchan.

A jeste drive nam socialisticky tisk vnutil vyraz chulagan. Puvodne slo o irskou rodinu Hooligans ktera svym chovanim terorizovala okoli.

Ta premena z H na CH je jasna, rusove H nedokazi vyslovit, ale proc to musi cesi prznit?

0 0
možnosti
PL

P41e10t36r 27L46o75r79e66n98c

24. 3. 2021 16:53

Ano, nálepka "chuligán" (pro ne zcela konformní a tím pádem potenciálně nebezpečnou, protože hůře ovladatelnou mládež) k nám přišla ze sovětské ruštiny. Dokonce i jejich pěnice Alla Pugačova byla za nějakou "odchylku od normálu" při jednom jejím koncertu pravomocně odsouzena za trestný čin "хулиганство" (chuligánstvo).

O zažité ruské transkripci zakladatele KLDR (Kim Ir-sen místo Kim Il-song) ani nemluvě...

0 0
možnosti
Foto

Mě zaujala ještě jiná věc. Když se podíváte na tu mapku na Vesselfinder.com, tak uvidíte, že u jižního vjezdu do Suezu parkuje ruská vojenská loď.

0 0
možnosti
JR

J11a55n 90R98á77ž

24. 3. 2021 12:01

Vidíte v přítomnosti ruské lodi nějakou souvislost s tím, co se v kanálu stalo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 4806
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal