Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Nekonečná témata.Určitě, na prvopočátku pak bude solidarita. Zájem, pomoci druhému, jistě. Dá se toho nastolit tím, že se člověk zbaví majetku ? To jej i duchovně osvobodí, nicméně ? Kam zmizne hospodář a z čeho - Se to lépe vlastně bude tvořit ? Město Tábor, i srando ukázka naší cesty - Prvního historického tunelu ! Ona všelidová káď na rynku ! Jak to těm chudým pomohlo ? Pravda, zase se vytvořila nová vrstva bohatých - Husitů a blízkých měšťanů !

Všelidové špatné nemusí být. Kibucy, družstevníci, spojování majetků a hospodaření. Pro ne ? Nicméně na bázi dobrovolnosti ! Prvek pospolnosti zachovat ! Pořád jde o míru - Mezu solidaritou a vykořisťováním je nesmírně tenká hranice !

Pak tedy i odpor - proti dobru ! Mašínové, spolehlivě prudí ! Dodnes ! Nikdo mi doposud - Nedpověděl na otázku - "A jak se Totalitě vlastně bránit" ? Bratři to dělali se zbraní v ruce - blbě. Tak co vlastně, režim po lidech chce ? - "Nech se vraždit, olupovat a neklaď odpor ? Nastav druhou tvář" ! No a už jsme opět na počátku ! ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Tak tak, Tábor je přímo exemplárním příkladem toho, jak to chodí "v komunismu". Vše je společné, ale někteří stejně shrábnou všechno.

A co se týče toho společného hospodaření, tak už za mojí babičky i prababičky měli sedláci založené Strojní družstvo na velké zemědělské stroje.

Ale jak píšete - za nákladě dobrovolnosti - tzn. rozumu. A ne na základě nějaké ideologie.

Co se týče Mašínů a podobných, tak kdosi z autorů americké ústavy pravil, že je-li vláda špatná, mají občané právo ji svrhnout. Jak, to neuvádí, tudíž podle možností a situace. I otrok má jedno právo - právo na vzpouru.

1 0
možnosti
EK

Co je to za vzpouru, když se zabíjejí jiní otroci a ne páni.

0 0
možnosti
PK

Asi tak, na Klému si netroufli. A jaký je to "svatý" boj - probít se na Západ "za každou cenu".

0 0
možnosti
MB

Pavle, skutečně nic proti ničemu. Dá se Totalitě bránit, jak ? Jaký Svatý boj ? - Komunisté vyhlásili cílený teror - "Třídní boj". Co to je za boj ? Oni mohou vše - druzí zase nikoliv ? Já Mašíny neobhajuji, nicméně ta odpověď obrany - mi chybí i dnes. Mějte se ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal