Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Vám! A víc se k téhle kauze vyjadřovat nebudu. Rv

0 0
možnosti

P15e20t82r 68S66k50á48c42e69l

28. 1. 2021 18:17

K poslednímu bodu 3/ též platí:

(Mt 10, 16)

16Hle, já vás posílám jako ovce mezi vlky; buďte tedy obezřetní jako hadi a bezelstní jako holubice.

17Mějte se na pozoru před lidmi; neboť vás budou vydávat soudům, ve svých synagógách vás budou bičovat,

0 0
možnosti

K36a37r35e12l 37O96r84l58í73k

28. 1. 2021 18:14

Kdo má problém s Izraelem, má problém s Bohem Izraele. "Nedivte se, bratři, když vás svět nenávidí", radí apoštol Jan (1.list 3,13) Židé a křesťané vyznávají biblického Boha, proto je všichni ďáblové nenávidí.

1 0
možnosti
Foto

Jenom jestli Bůh Izraele nemá problém s Izraelem.

0 0
možnosti

P41e56t93r 91B17u39r73i52a44n

28. 1. 2021 18:09

O literárním umění pana Trčálka si nedělám žádné iluze. Asi dvakrát jsem mu okarmoval blog, to se ale vyjadřoval reálně k nějaké politické události a sedli jsme si. Prakticky mu vlezu na blog jen tu a tam z povinnosti objektivity, ale většinou po prvních řádcích zase odcházím.

Ono se zdá, že psát parodii, či ironii je nějaké umění. Vězte, že není. Z vlastní zkušenosti vím, že psát parodii na libovolné téma je to nejjednodušší, a takovou vám vystřihnu z hlavy za 15 minut i s kontrolou chyb a odesláním. A to, že si autor ještě neumí vymyslet ani vlastní téma a jen parazituje na jiných, obvykle slavnějších blogařích, je o to smutnější.

V onom zmiňovaném blogu to ale už opravdu přestřelil. I když si odmyslím jeho postoj k Izraeli, a na ten má právo, tak celkový argumentační základ je otřesný, prošpikovaný celkovým znásilněním logiky a soudnosti. Už jenom to, že je přívržencem teorie o tom, kterak všichni Židé z dané oblasti odešli, rozprchli se po světě a po válce se nahrnuli zpátky a nárokovali si své bývalé území zpět, to nesvědčí o jeho bůhvíjakých intelektuálních kvalitách. Mimo naprosté neznalosti historie to postrádá i elementární stopy selské logiky.

Vám za článek karma.

5 0
možnosti
Foto

Jístá nepřesnost. To území dostali darem od OSN,. To se nepoštěstilo snad žádnému jinému státu na světě.

0 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

5 0
možnosti
Foto

Osobně pana Trčálka srovnávám s jistou formou "vykrádačů hrobek". Významnou částí jeho tvorby je totiž reakce, či lépe řečeno útok na články jiných blogerů, navíc stylem, který není zrovna snadné rozlousknout. Ovšem jistě, každý máme svůj styl a v této souvislosti mi připadá logické, že jeho velkou příznivkyní, soudě podle diskuse, je blogerka, rovněž píšící dosti nesrozumitelným jazykem.

No, je smutné že ani v den, kdy si svět připomíná, nebo by si měl připomínat hrůzy holokaustu, se najdou lidé, kterým není žinantní plivnout na národ, který čelil hrozbě vyhlazení. A dovolím si poznámku k některým komentářům pod blogem pana Trčálka. V případě Židů šlo o snahu zlikvidovat celý národ. Celou etnickou skupinu a možná by bylo správné použít množné číslo, protože do této snahy patří i Romové ale i Arméni o něco dříve. Ti co připomínají Kambodžu, Myamar nebo kulturní revoluci si neuvědomují, že zde šlo o něco naprosto jiného, i když to byla stejná hrůza kterou nikdo neobhajuje. Naopak, dochází k jakési relativizaci holokaustu na Židech s vymyšlenou pohádkou o tom, že si to vlastně zasloužili. Je to hnusné, stejně jako celý blog pana Trčálka ze kterého bych necitoval pouze tu závěrečnou pasáž, jako příklad nechutnosti ale prakticky slovo od slova, jako typický příklad ryzího antisemitismu a nenávisti.

5 0
možnosti
Foto

Ano, bylo by možné rozebrat slovo od slova, ale tolik prostoru a mého času si ten člověk zase nezaslouží. Právě na posledním odstavci bylo možné pro většinu čtenářů srozumitelně ilustrovat, o co tu jde. Díky za příspěvek.

1 0
možnosti

K blogum pana Trcalka pristupuji jako k cetbe Zeleneho Raoula - v obou pripadech si autori delaji p*del ze vseho a ze vsech. Pochopitelne se mohu mylit; stejne tak chapu, ze urcita temata mohou byt pro nektere ctenare prilis osobni a citliva a tudiz za hranou. Pokud tomu tak je, radil bych necist.

0 0
možnosti
Foto

Pane Bartoši, pan Trčálek má právo nenávidět Židy, černochy, ufony, kohokoliv chce. Má právo, pokud neporušuje pravidla, psát jak chce. NIkdo rozumný mu toto právo nebude upírat. Ale zkuste si položit otázku. Jak by se vám a potažmo ostatním líbilo, kdyby někdo napsal že obyvatelé Lidic a Ležáků si svůj osud zasloužili, protože tam někdo souhlasil s atentátem. Nebo prostě jen proto, že to byli "jen" Češi? Jaká by byla reakce, kdyby někdo zesměšňoval, nebo zlehčoval padlé vojáky z druhé světové války? A nejen vojáky ale všechny oběti? Jenže taky jde o Židy a Cikány a to je pro mnoho lidí stále ještě tolerovatelné. Je pro ně normální používat argumenty z dob biblických, i když Bibli ve skutečnosti neznají. Tohle já nechápu. A myslím si, že člověk, i ten který třeba ten či onen národ nemusí, by měl mít jakousi míru citlivosti nebo jen brzdy, kdy si řekne "tak moment, tady už bych měl raději být zticha a nechat si to pro sebe"

Je totiž normální a správné, že pečujeme i o hroby vojáků Wehrmachtu, přičemž oběti z vlastních řad či oběti jako takové, nám připadá vhodné zesměšňovat. Smutné.

5 0
možnosti

U pana Trčálka je někdy problém rozpoznat, kdy píše ironicky a na jaké straně barikády vlastně stojí. Zdá se však, že v článku, se kterým polemizujete, ironie chybí a jeho autor zde skutečně vyjadřuje své názory. Vysvětlovat (když už ne přímo omlouvat) holocaust děním před dvěma tisíci lety je dost trapné.

3 2
možnosti

J71a77n 20B97u31r16d17a

28. 1. 2021 11:28

Myslím, že i nynější článek p. Tčálka je prostě jen tradičním ironickým vtípkem, byť tedy teď dost za hranou slušnosti.

1 0
možnosti

Holokaust rozhodně není mrtvý a je potřeba jej neustále připomínat. Ovšem to, jak to včera předvedl senát, považuji za zneužití tohoto zločinu proti současné vládě. Senát může bez roušek, hospody ne?

1 0
možnosti

Mrkněte případně taky na tohle jestli jde o polemiku či o primitivní, jednostranné a účelové zjednodušení prezentace Starého zákona, kterého jste se nadál od inteligentního a literárním talentem mimořádně obdařeného člověka.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Polemika

píseň k tomu:

https://www.youtube.com/watch?v=55-5Voz0Cj0

0 0
možnosti

P27e84t46r 49B17u27r31i17a59n

28. 1. 2021 18:10

od inteligentního a literárním talentem mimořádně obdařeného člověka.

Evidentně mluvíte každý o někom jiném.

1 0
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal