Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P72e87t36r 88O54m86e49l87k69a

12. 1. 2021 19:31

Zákaz tohoto filmu má pouze symbolický význam, pokud je možné jej vidět na youtube.

0 0
možnosti
Foto

Je hloupost zakazovat filmy, knihy a jiné ztvárnění myšlenek ať už pravdivých, nebo lživých.

Ono to má ještě jeden aspekt. Se současnými zákony, které zakazují lživé filmy, knihy, pomluvy, existuje přirozená tendence věřit jakémukoliv publikovanému hanobení skupin lidí, nebo nějaké osoby.

„Kdyby to nebyla pravda, tak by to neotiskli, nevysílali, nepromítali” přemýšlí lehkověrná veřejnost.

Kdyby tyto lživé projevy byly povoleny , veřejnost by se nenechala tak snadno oklamat.

0 0
možnosti
MD

docela zajimave je, ze Bakri je jednim ze spolureziseru docela uspesneho povidkoveho filmu Mayim (Voda) z roku 2012, na kterem se rezisersky i produkcne podileleli jak Palestinci, tak Izraelci. https://www.imdb.com/title/tt2390250/reference

0 0
možnosti
LT

Kdybychom ho měli k něčemu přirovnat, pak možná k fiktivnímu filmu „Odsun, odsun“, v němž by sudetoněmecký filmař dal prostor pouze odsunutým, kteří by popisovali (a v mnoha případech zveličovali) své negativní zážitky s poválečným transferem, aniž by byl v dokumentu zmíněn Mnichov 1938 a jeho následky, protektorát a vůbec vše, co s řáděním nacistů v naší zemi souviselo.

Zdroj: https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763811

Pane Stejskale, moc se omlouvám, ale...

Ale ono se tak snad neděje? Já nevím jak vy, ale já poslední dobou získal z různých článků a dokumentů pocit, že největším zločinem byl odsun sudetských němců. Málokdy naopak vidím v článku zmíněné věci, které tomu předcházely.

2 1
možnosti
TB

já Vám rozumím jak jste to myslel. Ono se jedná asi o toto. Srovnává se odsun Čechů ze Sudet a odsun Němců ze Sudet. Mezi těmi odsuny je veliký rozdíl.

Když odjížděli Češi ze Sudet, někteří ani nemuseli z různých příčin, tak si sebou mohli vzít prakticky všechno co pobrali. Němci je v tomto nechali co si vzali to si vzali. Když se odsouvali Němci, tak si mohli vzít maximálně 30 kg svých věcí a ty jim ještě prohrabali a vzali všechny cennosti Rabovací brigády. Mimojiné jim ještě strašně ubližovali. To Němci Čechům nedělali při jejich odsunu.

Ostatně ti sedláci sklidilo i to obilí na poli, i když věděli, že do jejich sýpek nepůjde, byly to vlastně praví němečtí sedláci bydlící na této půdě dobrých 400 - 500 let. A ti kteří našim občanům strašně ubližovali a ti by potřebovali aby si na nich naši smlsli byli už dávno pryč

3 0
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal