Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když tedy vždy vydavatel nese odpovědnost za to, co je publikováno, tak jak to že v případě schvalování těch teroristických činů není stíhán právě on?

1 0
možnosti
LF

L69u74k16a13s 15F98i49k44r

3. 5. 2020 3:58

Ne, za to budou stihat vas ...

1 0
možnosti
Foto

Všechno pustit, je nutné mít k tomu odvahu.

1 1
možnosti
KL

Psala jsem to už několikrát, ale neškodí to zopakovat. Vulgární a agresivní příspěvek je vizitkou toho, kdo jej napsal. A totéž platí i o každém, kdo jej "oplusuje". Takto se na to dívejme. I když vím, že mnohdy to je těžké...

19 0
možnosti
JN

Že je to jejich vizitka a slušní lidé to tak berou, v tom máte jistě pravdu. Jenže problém je v tom, že ti, kteří si libují v psaní vulgárních a agresivních příspěvků, pak dokáží otrávit i řadu lidí, kterým jde o seriózní diskusi, a mnozí z těch druhých pak raději přestanou diskuse navštěvovat.

Navíc někteří zacházejí tak daleko, že tahají do diskuse věci osobního rázu, šíří o autorovi blogu fámy či pomluvy a to je pak těžké něco takového ignorovat.

9 0
možnosti
Foto

Tak, ona již v podstatě zmizela i diskuse na blogu IDnes, protože byla administrací zlikvidovaná většina blogerů i diskutujícícch, kteří nezastávali ten jediný správný názor prezentovaný naší ČT opíracící se o názory "politiků" typu Ondřeje Koláře, Pavla Novotného či Zdeňka Hřiba.

19 7
možnosti
VP

V19í68t 11P53r84č10í21k

2. 5. 2020 22:08

Jj, Babišův iDnes bude jistě takto vehementně hájit zájmy politiků z naprosto opačného spektra. Petříku, vy jste opravdu Hlava.

6 6
možnosti
Foto

Diskusní svoboda je postupně oklešťována, ještě před 10-15 lety byla na nesrovnatelně vyšší úrovni. Důvody uzavírání diskusí jsou spíše politické, veřejně sdílené názory čtenářů snižují účinnost psaných médií. U televize nic takového není a být nemůže, proto se touto cestou vymývají mozky snadněji.

13 3
možnosti
JK

Před patnácti lety se převážně chodilo ještě do internetových kaváren, diskuze jako dnes vůbec neexistovaly.

3 0
možnosti
PL

Taky jsem to vyhrocení zaznamenal.

Na idnes, lidovky a "psa" připláchla ta koronavirová vlna poměrně dost nových diskutérů, kteří jsou však často nesmiřitelnější, netolerantnější a někdy i víc konfrontačně naladěnější, než staré páky.

Navíc i někteří dosud "tradiční" diskutéři jakoby v této době ztráceli nervy a někdy až zbytečně brzy, devastačně a osobně útočí na interprety jiných než jejich jedině správných názorů...

Že by se doba diskuzní na internetu vyčerpala a přežila, a jeho úloha se přesouvala k jednosměrné informační dálnici a doma se posiloval návrat ke knížkám..?

4 0
možnosti
JH

Už to tak vypadá, že napříště bude možné v ČR legálně - sprostě napadat jen prezidenta Zemana, premiéra Babiše a Okamuru:-)

19 5
možnosti
LH

zvláště u Babiše je pikantní že je napadán v mediích které vlasnil;-D Jinak diskuze zavíra i Aktualne.cz

6 0
možnosti
Foto

Se skutečnou svobodou slova by padla i právní zodpovědnost redakcí za vulgarity, urážky a nesmysly publikované psychopatickými a zlými jedinci. Takže souhlasím s panem Luftem.

3 0
možnosti
FL

Cituji: "na chování neslušných doplácejí slušní. Není to spravedlivé, ale jiné cesty není."

Pro redakci ani tak není problém diskuze- žumpa, ale že v té žumpě se objevují protizákonné výroky a redakce má ze zákona zodpovědnost i za obsah diskuze. Takže cesta by byla, zbavit provozovatele webu odpovědnosti za diskuzi. V takových podmínkách se i tak dá diskutovat, názor se prosadí pomocí argumentů a autoři vulgárních výkřiků se diskvalifikují sami. Pokud jde o porušování zákona, diskutér by musel být v principu dohledatelný např. přes registraci a email.

16 0
možnosti
JN

K poslední větě: otázkou je, zda je to reálné. Dokud vývoj nepokročí tak, že se každý dostane k možnosti diskutovat např. jen na základě shody otisků prstů, tak nikdy nebude stoprocentně jisté, jestli příspěvky skutečně píše Jan Novák, a nikoliv třeba Jiří Novotný.

0 0
možnosti
BG

Jak je vidět, dnes už se lidi jinak než vulgárně a urážlivě bavit ani neumí. Vidím to třeba na komentářích na YouTube. Někteří jsou jako utržení ze řetězu. Komentáře na Facebooku to samé. Někteří se předhánějí v tom, kdo osobu nebo skupinu z článku urazí nejlépe. Když je diskuze třeba u článku o cikánech zavřená, všichni se vztekají, že jim upírají projevit názor. Jenže co od takové diskuze čekat? Co by si tam chtěli přečíst? Co by tam chtěli napsat? Dopředu vím, co v takové diskuzi bude.

Čekám, kdy to zavřou tady. A možná by to bylo i nejlepší. Sám sem chodím už méně často než dřív.

5 0
možnosti
ZB

Souhlasím, až na tu předposlední větu. Ty diskuse by mi v současnosti hodně chyběly. Není to tu ideální, ale u zpravodajství zatím nejlepší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4812
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal