Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bazální tvrzení, o která opíráte svůj názor, nejsou podpořena žádnými objektivními důkazy, jen propagandou. Proto nejsou vyvozené názory koherentní s realitou, nýbrž jen s propagandou.Rv

0 0
možnosti

Pokud se ty nezajímáš o válku, neznamená to, že válka se nezajímá o tebe! Trocký.

Islám je zlo a každý kdo vede tyto řeči, dejte si trošku historie o rozdílech mezi šíty a sunity!

0 0
možnosti

J68i56r26i 73T30i83c15h79y

27. 1. 2020 19:13

Pozor na Cinu. ale treti svetova valka se vede proti islamismu. Neni na tankovych polich. ale v teroristickych utocich a hlavne v pronikani inherentne nedemokratickych a neprizpusobivych muslimskych vetrelcu na "zapad", kde uspesne rozvraceji demokratickou spolecnost.

0 0
možnosti

Česká republika ale není Izrael. proto není Česká republika ve válce s Iránem. je-li v takové válce s Iránem Izrael, můžeme ho podporovat, (pokud si chceme vybrat stranu), neznamená to ale automaticky že jsme s Iránem ve válce i my.

Ostatně pokud by tím kriteriem byla míra nepřátelství vůči Izraeli, jsme potom ve válce s Palestinskou autonomií a mnoha dalšími muslimskými zeměmi.

3 1
možnosti

Všichni ze států Západního křesťanství jsou ve válce s Íránem!

Pardon.

Írán je ve válce se všemi ze států Západního křesťanství!

Pardon.

Írán je ve válce se všemi státy křesťanství!

0 0
možnosti

IVK, se stal alchymistickou retortou.

2 3
možnosti
Foto

Ale kámen mudrců? ;-D

1 0
možnosti

J79a94n 75R82i59c61h81t44e78r

27. 1. 2020 13:56

Když už mluvíte o podpoře terorismu, proč jste vynechal Saudskou Arábii při podpoře ISIL? To snad nebyli, resp. nejsou, teroristé?

Nebo jsou Saúdové příliš velcí kamarádi, u nichž je podobná podpora považována jen za jakousi mladickou nerozvážnost?

Írán vyhrožuje Izraeli přímo, Saúdové na to mají žoldáky. V čem je rozdíl?

(pomíjím, že Írán, alespoň zatím, pouze vyhrožuje, zatímco Izrael si vesele útočí na okolní země, aniž by komukoli vyhlásil válku. I když... pro ně je to nejspíš jakási obdoba "svaté války", která se vyhlašovat nemusí).

5 3
možnosti

To už je holt takový zvyk všech těch prozápadně zaslepených, kritizovat pouze to co se mi hodí.

5 3
možnosti

Z toho by mohla být docela zajímavá polemika, ale obávám se, že toho z IVK není nikdo schopen, a pan Jakl už vůbec ne

6 3
možnosti

J38a25n 94R40á73ž

27. 1. 2020 12:30

Neshledávám souhlas s názorem, že jsme, tedy Česká republika, s Iránem ve válce. Nejsem přítel názoru, že je-li s někým ve válce náš přítel, jsme s ním ve válce automaticky i my.

Pokud jsme mohli sledovat, tak většinu, ne-li všechny teroristické útoky spáchané v evropských zemích i většinu těch v Iráku, páchali a páchají vyznavači sunnitské větvě Islámu a tato větev není "doma" v Iránu.

Jsem toho názoru, že čím méně se bude Evropa míchat do vývoje v té oblasti tím lépe. Tím myslím jak nesmyslnou a škodlivou podporu Palestinského teroru ze strany evropských liberálů, tak i podporu amerických truc sankcí vůči Iránu. Kdybychom jasně dali najevo, tím myslím celou EU, že jsme na straně Izraele v izraelsko-palestinském konfliktu a bez finanční podpory EU by Palestincu museli přistoupit na racionální mírové dohody s Izraelem, přestal by se do toho míchat i Irán. Možná se mýlím, ale zatím mám tento názor.

V posuzování toho, co se děje na Středním východě, bychom neměli používat moc expresivní výrazy, jako je i ten, že jsme s Íránem ve válce. Česká republika není (zatím) ve válce se žádným státem, na našem území se žádné teroristické akce nekonají a za to lze děkovat naši střízlivě umírněné politice tím směrem.

PS. S velkými rozpaky sleduji schizofrenii západní části EU: Na jedné straně se vedení EU vymezuje proti Iránu a na druhé straně skrytě podporuje stejné teroristické skupiny bojující proti Izraeli, jako Irán. Proti tomu bychom se měli jasně vymezovat!

7 0
možnosti

EU (ale i Izrael) si z nějakého, mě neznámého důvodu, vybrali za spojence sunitské muslimy. Přesto že Iránci jako spojenci jsou pro nás mnohem pochopitelnější, kompatibilnější.. Jsou nám civilizačně mnohem blíž.

Můj osobní názor je že u Evropy je to proto, protože se chtějí přidat a spojit s předpokládaným vítězem. U Izraele se domnívám je to proto, že Peršany považují za jediný národ v oblasti, který je jim schopen konkurovat. proti nim se spojí i se Saudy, které, jak se asi domnívají, pak už snadno přehrajou. kdyby to udělali obráceně a spojily se s Peršany proti Saudum, tak by Irán pouze posílili a zvládnout zemi, která si je schopna vyvinout jaderné zbraně, je prostě těžší než nomády z Rijádu.

To je moje hypotéza, plynoucí z toho, že si jinak neumím vysvětlit proč si vybrali zrovna takhle.

1 0
možnosti
Foto

Etatistické rozlišení zabíjení lidí, kteří nikomu nic nedělají, na terorismus a na válečnou událost je docela smutné. Když vraždí nevinné lidi jednotlivci, nebo skupiny bez uniforem, říkají tomu terorismus a vnímají ho jako absolutní zlo. Když vraždí nevinné lidi vojáci v uniformách, říkají tomu válka a je to takové přijatelné.

7 0
možnosti
Foto

Lubomíre, souhlas, až na Vaši poslední úvahu, že v IVK jsou inteligentní lidé. Mám už delší dobu pocit, že tomu tak není, že píší jaksi na zakázku. A nechci se raději ptát, pro koho......

7 6
možnosti
Foto

Asi jsem nenapravitelný optimista (v této věci). A díky!

2 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal