Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Možná, že v Izraeli ještě nepochopili a to včetně prezidenta, tak úžasnou a spásnou věc a totiž to, že premiérem nemusí být za každou cenu předseda některé ze dvou nejsilnějších stran jako např. doživotní Netanjahu že. Tomu říkám opravdu síla demokracie. Anebo obě partaje mají jen jednoho člena?

Ale třeba na to po dalších, pokud budou, naprosto zbytečných volbách, už konečně přijdou.

0 1
možnosti
Foto

Mohl byste jejich myšlenkové pochody urychlit, kdybyste jim osobně poradil. V éře sociálních sítí není problém kontaktovat kohokoli z vysokých představitelů Státu Izrael.

2 0
možnosti
Foto

J10a94n 16P25e33c14h52a

22. 10. 2019 1:29

Díky za Váš rozbor. Sám jsem zvědavý, jak ta zapeklitá situace dopadne. Ale obávám se, že další předčasné volby by přinesly ještě těsnější pat, než je tento. Izraelští politici by se měli dohodnout, což ovšem znamená, že někdo musí ustoupit.

0 0
možnosti
Foto

Ta situace je pro Česko a Čechy složitá k pochopení. Já v tom vidím skutečnou sílu izraelské demokracie. V Česku by za skřehotu presidenta přišly ČSSD komunisti s jakousi dohodou, ruku v ruce s SPD a nakonec by se vládu podařilo sestavit. A vůdcové stran by se předháněli v ujištění, že to bylo státotvorné jednání. V Izraeli, jakkoliv to přináší nemalé komplikace, se jednotlivá politická uskupení drží svých představ a slibů, které dali voličům. Takže i když z logického pohledu můžeme mít výhrady k oné tvrdohlavosti a neústupnosti, na druhé straně je třeba jí ocenit.

Vize třetích voleb je reálná a já nesdílím váš názor, že výsledek bude těsnější. Naopak. Myslím si, že bude hodně záležet, jak se všeho chopí nyní Gantz a po případném nezdaru, jak těchto dvou neúspěchů v kampani využijí oba soupeři. Už jsem napsal před časem, že v případě Bibiho, cítím jakýsi ústup, možná únavu anebo nedostatečné nasazení jeho týmu. Může to samozřejmě být pouze můj dojem. Takže uvidíme co bude.

1 0
možnosti
RC

Politický jízdní řád v Izraeli :

22.10.19- Bibi vrací mandát prezidentu Rivlinovi

24.10.19- Rivlin předá mandát B.Gancovi

21.11.19- Beni Gantz též vrací mandát Rivlinovi po neúspěšném sestavení vlády

12.12.19- Knesset se rozpustí 3 měsíce po volbách

17.3.20- My v Izraeli jdeme potřetí k volbám během jednoho roku

2 0
možnosti
Foto

Můj ryze kupecký odhad je další, tedy už třetí volby.

1 0
možnosti
Foto

Protože v politice nic není nemožné, raději vyčkám a o to intenzivněji budu Gantze sledovat. Vlastně nejen Gantze ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 4797
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal