Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Jako panicky čistý v oblasti politiky v Izraeli se mi nechce věřit, že by stávající strany byly na sebe srovnatelně ,,hnusné" jako třeba v demosvětě v Evropě,za mořem atd. Jednak je musí spojovat smrtelné nebezpečí vlivem geografického umístění a pak nemají (a trochu s nadsázkou) něco jako EU, aby si mohli někam stěžovat, udávat a hrát zbytečné politické hry. Pak je pro mě jako laika zajímavý, že je tam silný volební výsledek arabů, což jsou asi muslimové?

0 0
možnosti
Foto

Otázkou zůstává, jestli by takováto vláda národní jednoty, byla vůbec vytvořit jakoukoliv jednotu. Dost silně o tom pochybuji. Musím jinak konstatovat, že stejně jako předchozí kolo, tak i tentokráte byly pro mně volby velkým zklamáním a to především v přístupu k ním ze strany Bibiho. On prováděl otřesně negativní kampaň, kde mi hodně silně připomínal jistého motýla Babiše. Na můj vkus se moc zaměřoval na to, jak mu všichni ubližují a jak mu jdou po krku. To vše na úkor zdůraznění svých úspěchů. Asi mu ani nepomohl onen slib v posledních dnes. A myslím, že mu hodně uškodilo či nepomohlo, že v kampani v podstatě ignoroval potencionální voliče či podporovatele, kteří nejsou silní v Hebrejštině. V minulosti byly jeho videa a zprávy na sociálních sítích vždy opatřeny titulky v angličtině nebo i ruštině. Tentokráte nic a to si myslím, že je velká chyba.

0 0
možnosti
RC

Martine,

Naopak, Bibi měl billboardy i v ruštině a bylo jich hodně, neboť chtěl sebrat co nejvíce hlasů právě Libermanově straně.

Též Bibi zdůrazňoval těsné spojenectví nejen s Trumpem, ale i s Putinem. Podle názoru řady Rusů v Izraeli to byla ale spíše chyba.

Též narychlo udělaná návštěva Ukrajiny měla přivábit ukrajinské Židy k Likudu, kteří byli nespokojeni s tím, že Bibi mluvil neustále o Putinovi jako blízkému příteli. Nespíš i ruské hackerské útoky na telefony lídrů Modro-Bílé jinak Bibimu nepomohli.

U Trumpa neustále vyzdvihoval případnou spojeneckou smlouvu mezi Izraelem a USA, ovšem zdejší vojenští experti varovali, že Trump může požádat v rámci případné smlouvy o vojáky IDF do Afghánistánu například. Bibi se také pasoval na toho, že pouze on ví, jak jednat s Trumpem.

Tady je Trumpova odpověď :

https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5591969,00.html

0 0
možnosti
RC

Libermanova strana Izrael Náš Domov už závazně oznámila, že podpoří pouze vládu Národní Jednoty, ať mu s čímkoliv jiným ani nezvoněj. Ovšem říkám si, pokud by byla ustanovena taková to vláda, proč by měli chtít zrovna Libermanova stranu, když už tyto dvě strany v pohodě samy mohou sestavit vládu a nikoho dalšího k tomu nepotřebují?

1 0
možnosti
Foto

Hodnotím to stejně, čísla jsou v případě této varianty jasná. Uvidíme ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 4794
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal