Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak ať se Izrael obrátí na RB OSN.

0 0
možnosti
Foto

No, já bych k tomu ještě přidal aktivity-neaktivity jednotek UNIFIL, které mají dohlížet (s Libanonskou armádou) na to, že na jih od řeky Lítání nebude Hizballáh. Skutečnost je ovšem taková, že Hizballáh přímo pod nosem UNIFIL kope tunely do Izraele a UNIFIL o ničem neví. Teprve až IDF do tunelů napustí beton a ten vytéká v Libanonu přímo u základny UNIFIL, tak jsou ochotni připustit, že nějaký tunel existuje.

3 0
možnosti

"O to víc mě překvapilo nedávné vyjádření libanonského premiéra Saada Harírího"

Mě osobně to nepřekvapilo absolutně vůbec, asi všichni víme, jak by sám dopadl, kdyby mluvil pravdu, stejně jako jeho otec R.Hariri v r.2005.

Dodnes mezinárodní společenství raději nezveřejnilo, kdo za útokem stal, neboť Hizballáh už tenkrát vyhrožoval, že v případě zveřejnění kompletně paralizuje celý Libanon.

Jeho vojenské síly jsou násobně silnější a hlavně mnohem lépe vycvičenější než celá regulérní liban.armáda.

1 0
možnosti
Foto

O to je celá situace v Libanonu ještě děsivější. A že za vraždou jeho otce stál Hizballáh, je také "veřejným tajemstvím". (K tomu "překvapení": Od některých politiků, kteří se sami prohlašují za pragmatiky, bych čekal poněkud uvážlivější úsudek. Ostatně, jak řekl Bibi, Libanonci by si měli dát pozor na to co dělají a co říkají. Platí to i pro jejich PM.)

1 0
možnosti
  • Počet článků 4799
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal