Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud si někdo myslí, že Bibi neměl vyhlašovat nové volby, ale nechat zkusit Modro-Bílou stranu, která byla těsně druhá za Likudem, ta by obzvlášť neměla šanci se přiblížit ani k bájným 60:60.

Levicové strany, které by byť jen teoreticky mohli žít ve vládě s B.Gancem v čele nedostali dostatek mandátů a arabské polit.strany nechce kromě Merecu nikdo, neboť ti podminili svojí účast ve vládě uznáním jejich "svátku" Nakba.

B.Ganc si nerozumí dokonce ani se Stranu Práce A.Gabaje.

0 0
možnosti
Foto

Od počátku jsem byl přesvědčen, že dát šanci Gantzovi (Gancovi) by byla jen ztráta času. Že na rozpuštění Knesetu by v takovém případě došlo tak jako tak, jen o něco později.

1 0
možnosti

Ano, máte pravdu,

Bibi Netanyahu na poslední chvíli nabídl rovnou 4 ministerská křesla opoziční(!) straně Ha'avoda(středolevicová strana) s cílem vyměnit chybějících 5 mandátů, které mu schází po odmítnutí strany Izrael Beitejnu(Izrael Náš Domov-5 mandátů) A.Libermana vstoupit do koalice. Bibi Netanyahu podmínil tuto nabídku i souhlasem s novým zákonem o imunitě.

Musíte pochopit, že 4 ministerská křesla vítězná strana obvykle dává straně, která získala alespoň 15 mandátů místo 6ti.

Ovšem lídr Strany Práce A.Gabai nakonec odmítl Bibiho nabídku. To není překvapení, neboť před posledními volbami Strana Práce stejně jako Modro-Bílá strana řekli, že za žádnou cenu nepůjdou do koalice s premiérem, který nejspíš bude čelit snad třem obžalobám za korupci.

Bibi pak naopak na poslední chvíli tlačil na ultra-ortodoxní strany, aby nakonec přivřeli oči během hlasování Knessetu o zákoně o odvodech ultra-ortodoxních mladicich do armády, kde v případě odmítnutí budou následovat sankce.

Ti to brali od Netanyahua jako dýku do zad.

Už tu novým volbám nic nebrání.

Ovšem povolební situace bude po 17.9.nespíš stejná.

Teď Bibi řekl, že v příští vládě nebude pro stranu Izrael Beitejnu A.Libermana místo.

0 0
možnosti

To už je jak to české politické divadlo. Čili jinými slovy z pohledu Netanjahua, než aby prezident pověřil sestavením vlády někoho jiného, tak ten parlament raději rozpustíme a lidi poženeme k volbám zase. Typický kariérista opojený mocí. Doufám proto, že příště dostane po kokosu ještě víc. Rv

0 2
možnosti
Foto

Jenže on po kokosu pane Rozsívale nedostal

0 0
možnosti
Foto

Bohužel. 17. 09 jsou naplánované nové volby. Pro mně velké zklamání

0 0
možnosti
Foto

Nebylo jiné cesty ... Jiná otázka ovšem je: Cui bono?

2 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal