Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PI

Fyzické napadení pana Jakla se nedá ani trochu srovnávat s fyzickým napadením pana Feriho. Zatímco v případě napadení Jakla šlo jednoznačně o politicky motivovaný čin, v případě Feriho to tak jisté není. Zde sehrál velkou roli alkohol, bujará nálada a prosakují i tvrzení, že snad sahal na nějakou holku... Nikdo z nás tram nebyla a neví jak byla potyčka vyvolána, vychází se jen z tvrzení pana Feriho, které bylo již několikrát "upraveno". Nejpravděpodobnější je, že se prostě pošťouchali dva kluci na zábavě po vlivem alkoholu a o žádný politický motivovaný čin nešlo. Jen média z toho udělaly monstrpřípad a Feri účelově čeří vodu

3 2
možnosti
Foto

Vy jste u toho nebyl,ale s zpochybnováním tvrzení napadeného Feriho nemáte problém.Oba útoky byly cílené na konkrétní osobu a oba je nutno stejně odsoudit.Násilí do politické diskuze prostě nepatří...

5 0
možnosti
Foto

Karma,Výborně jste to vystihl a hochy s IVK pořádně utřel.Snaha IVK celou věc politizovat je opravdu trapná a snaha využít ji k dehonestaci demonstrantů protestujících proti vládě podporované komunisty je od IVK,kteří si hrají na "opravdovou konzervativní pravici" spíš udivující a komická.Citace,které jste uvedl bych spíše tipoval jako dílo soudruha Filipa či Okamury...

4 0
možnosti
JS

A co když se vše událo trochu jinak. Vzhledem k tomu, kolik cestuje metrem lidí je podezřelé ticho.

3 0
možnosti
Foto

Napsal jste to výborně, Lubomíre. Karmuji s velkou radostí. R^

12 0
možnosti
Foto

Díky moc, Tome. Vážím si toho. Jenom jsem si sem odskočil, sleduji drama na izraelské politické scéně kolem rozpuštění Knesetu a všeho, co s tím souvisí. Příjemný večer.

2 0
možnosti
JH

J74i72ř98í 28H88o26r22á52k

29. 5. 2019 19:02

Jaký povyk spustila pražská kavárna, když byl Jakl zvolený do vysílací rady a to je jenom toho pokračování.

3 6
možnosti
OK

O46t55a 54K15i62n35c

29. 5. 2019 19:01

Fyzické napadení pana Jakla (a to nejsem v žádném případě jeho příznivec) považuji za svinstvo stejně jako i fyzické napadení pana Feriho.

12 0
možnosti
Foto

Trochu jedna technická a mimo - buďme spravedliví a uznejme, že Ariel Šaron, jako bývalý příslušník speciální jednotky 101, ty zbraně pozvedával hodně často...;-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, ale proti nepříteli v boji. Jeho apel byl vnitroizraelský.

4 0
možnosti
PK

Naprostý souhlas, fyzický atak by měl být odměněn více než krádež a korupce....viz Kalouskova facka, Feriho atak,kdysi ataky na Svobodu a další a samosebou se to týká i obyč.lidiček...

2 0
možnosti
VH

Prosím, ctěte zákon. Pokud se Vám nelíbí, zavažte Vaše zástupce v parlamentu ke změně.

Ten trest bude s velkou pravděpodobností podmíněný. Nejspíš se jedná o trestný čin ublížení na zdraví (§ 146 tr. z., v odstavci 1/). Zde je sazba od 6 měsíců do tří let. A u trestů do tří let se standardně dává podmínka (pokud nejsou přitěžující podmínky: recidiva, trýznivý způsob, ...). Takže pokud to nejsou známí výtržníci, tak určitě podmínka. Jako ve všech obdobných případech.

I tak se budu v tomto státě cítit relativně bezpečně (absolutní bezpečí neexistuje). Zřejmě narozdíl od Vás.

Poznámka:Předpokládám, že bude těžko dokazováno, že napadení bylo pro politické přesvědčení. (I zde ovšem může rozsudek být na tři či méně a pak tedy podmínečně.)

2 0
možnosti
MP

Přesně tak, volat po nepodmíněném trestu mi přijde skoro hysterické. Vždyť L. Jakl prý nechtěl na policii nic hlásit. Zde by měla nápravný význam peněžitá pokuta a alespoň 200 hodin VPP pro každého z pachatelů.

0 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal