Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Za mého dětství jsme si říkali "mír do příští války".

0 0
možnosti
MM

Konflikt mezi Izraelci a Palestinci je svým zvrhlým způsobem oboustranně výhodný a nikdo skutečně neusiluje o to ho vyřešit a dosáhnout míru. Možná naděje přijde s novou politickou generací, ale v Gaze se jeví situace dost zoufale. Není to místo k normálnímu životu, je to ghetto, velké vězení.

2 8
možnosti
VE

Jak je výhodný po Izrael? Jinak souhlas, Arabové v Gaze to hezky vedou :-/

4 0
možnosti
Foto

A co takhle vrátit uprchlíkům a jejich potomkům jejich pozemky třeba v tom Siderotu, pak by tak odstřelovali sami sebe,

Rozdíl proti nacistickému Německu spočívá v tom, že za vlastnickými právy těch uprchlíků, kteří dnes nuceně žijí v Gaze, stojí četné rezoluce OSN atd.

Dokud těm uprchlíkům nepřizná Izrael právo na návrat, respektive nějaké finanční vyrovnání, bude mít problém. Jako my se sudetskými Němci. A ten vznikl za rozdílné právní situace. Na rozdíl od těch arabských uprchlíků, kdy už vstoupila platnost Charta OSN.

Jinak řečeno, daleko lacinější než vojenské řešení, bude lacinější těch milion Palestinců v Gaze podplatit.

Anexe Gazy znamená, že si ty Palestince bude nutné pustit do Tel Avivu atd. Nemůžete je udržet v nějakém ghettu.

1 10
možnosti
Foto

Než byla postavena zeď kolem Gazy, umíralo každý týden 45 Židů a nespočet jich bylo zraněno a zmrzačeno v důsledku sebvražedných atentátů. Palestinci mohli přecházet kdekoliv. Po postavení zdi počet zabitých Židů v důsledku sebevražedných atentátů klesl na sedm a dnes na nulu. Takže pokud tak zvané palestince pustíte do Izraele budou zabíjet izraelce a to si vláda v Izraeli nemůže připustit.Veškerá humanitární pomoc, která je dopravována loďmi do Gazy je vyložena v Izraeli a zkontrolovaná, zda neveze zbraně. Pak ji Izrael naloží na nákladní auta a společně s humanitární pomocí, kterou stát Izrael poskytuje Gaze je dopravovaná do Gazy. Přes hraniční přechod Sufa týdně projede 7 151 nákladních aut s potravinami, přes přechod Karni je to 8 008 nákladních aut s obilím, přes přechod Nahal Os projede sedm milionů litrů paliva, včetně 3 394 tun ropné nafty. Do Izraele z Gazy bylo převezeno 25 palestinských Arabů k specializované léčbě. Izraele obyvatele gazy zaměstnává. Tak to je panečku blokáda jako fikus. To se ještě Hamas v poslední době poškodil přechod Sufa a tím na 14 dní zastavil humanitární pomoc.

7 1
možnosti
RC

Obecně s vámi souhlasím, ovšem zpátky vzít Gazu žádný politik v Izraeli nechce, byla by to jen černá díra, kterou bychom museli přímo živit bez jakéhokoliv vděku a nikdo navíc netuší, jak dlouho by naši vojáci museli zůstat v Gaze. Každé stažení by bylo bráno jako slabost nepřítele a podnítilo by další raketové útoky.

Nelze 100%ně pochytit všechny známé teroristy i ty potenciální, skrývající se v populaci.

Plně chápu rozhořčení obyvatel jihu Izraele. Přes velkou kritiku počínání B.Netanyahua většina z nich v posledních volbách volila Likud.

V izr.TV teď říkali, že Izrael umožnil poslat půl miliardy dolarů z Kataru do Gazy.

4 0
možnosti
OV

Když se člověk zamyslí a uvědomí si, kolik lidí žije v arabských zemích kolem Izraele, je až s podivem, že Izrael ještě vůbec existuje. Svědčí to o dvou věcech. Schopnosti Izraelců přežít a rozvíjet se, a totální neschopnosti Arabů.

10 1
možnosti
RK

Peníze, maximální podpora USA...

0 0
možnosti
  • Počet článků 4809
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal