Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Nějak jste zapoměl napsat, že se Izrael pokusil ESC umístit do Jerusaléma. To je jako by Němci pořádali festival židovské kultůry v Dachau.

0 0
možnosti
Foto

Žádného svého oblíbence jsem v tom seznamu nenašel. Ale překvapil mně Peter Gabriel. Ale tuším, že je to osobní přítel Rogera Waterse, takže se tím vše vysvětluje. No, vzhledem k tomu, že je to naprosto zbytečná, nudná a nezáživná soutěž, která reprezentuje vše možné jenom ne přátelství porozumění mezi národy, je mi tento druh "bojkotu" lhostejný. A je spíše k smích, co všechno se hodí jeho organizátorům k prosazení svých pomatených názorů. Daleko důležitější pro mně a pro Izrael je fakt, že obecně se snahy o diskriminaci a bojkot Izraele setkávají se stále větším neúspěchem a zoufalci kolem Rogera Waterse, i přes všechny vyhrůžky násilím nedosahují kýženého cíle. Stále více umělců do Izraele přijíždí a na vlastní oči vidí, že slova o apartheidu jsou výmyslem psychicky chorých mozků.

0 0
možnosti
Foto

Nicméně, Martine, snaha o bojkot telavivské Eurovize je realita, o které je zapotřebí, myslím si, informovat a rovněž k němu zaujmout stanovisko. Sám jistě víte, že tady nejde o takovou či makovou kvalitu této soutěže, ale o něco docela jiného. Proto jsem ten článek napsal. Děkuji za otevřený příspěvek.

1 0
možnosti
JS

Máte bohužel naprostou pravdu. V Izraeli působí celkem neuvěřitelných 300 (tři sta) nevládních organizací, které se různým způsobem angažují proti Izraeli. Představte si, že by něco podobného bylo u nás, že by jméno naší země chtělo poškodit tři sta organizací, které by působily přímo na našem území. Izrael bohužel v současnosti čelí velmi děsivé realitě. Antisemitismus je v Evropě na vzestupu, stejně jako servilní podbízivost vůči islámu. Vystoupení palestinské teroristky Leily Khaledové v Evropském parlamentu je jen "třešničkou na dortu". Já, jako občan Evropské unie, nemám šanci pronést v EP ani "ahoj", ale kdybych unášel letadla a vyhlašoval o sobě, že jsem bojovník za palestinskou věc, byl bych v EP považován za hvězdu.

Všem doporučuji vynikající knihy od novináře jménem Tuvia Tenebom, například knihu "Chyťte Žida", která má podtitul "Proč Evropa nenávidí Izrael a miluje Palestince". Neváhám prohlásit, že jde o nejúžasnějšího novináře naší doby, který riskuje život, aby se dozvěděl pravdu.

1 0
možnosti
DR

Tenhle nesmysl ještě nikdo nezrušil?

0 0
možnosti
Foto

Nejsem si jist, nakolik je nyní v rámci nějakého posunu být salonfahig odmítat cokoli, co přichází z Izraele a nakolik jde o vlastní niterně přesvědčení daných osob. Byla by zajímavé zjistit, kolik z těch signatářů Izrael aspoň jednou navštívilo.

1 0
možnosti
KT

Já myslím, že ani jednou, že byli jen v Gaze

2 0
možnosti
Foto

To jste tedy s cenzurou v ČT objevil Ameriku.

Ještě, že jste ve stylu bolševiků okamžitě našel viníka: komunisty s Kremlem.

Jako, kdybyste nevěděl, že nebýt Stalina, tak by stát Izrael nevznikl a nebýt Slánského a dodávek zbraní od našich komunistů, tak by se Izrael neubránil již v době svého vzniku...

1 6
možnosti
KT

Ano, a nebýt vystěhování Židů, převážně příslušníků tzv. inteligence s nepřátelským postojem ke zřízení, ze Sovětského svazu, měl by Izrael o pár tisíc obyvatel méně (ale to bylo samozřejmě za Ukrajince Brežněva).

Ale měl bych pro Vás, pane Petříku, pár otázek.

Co si jako výtečný znalec historie myslíte o konspirační teorii, podle které stojí za smrtí Antonína Sochora při autohavárii právě jeho angažmá při výcviku izraelských jednotek (to bylo ještě za Stalina).

A nepověsili Slánského nakonec taky kvůli Izraeli?

Těším se Vaše fundované odpovědi.

6 0
možnosti
  • Počet článků 4798
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal